Oruç tutup açın halini anlayacağına, iftarda dünyayı, sahurda kainatı yiyip tokun halini hatta obezin halini anlayan  bir ümmet olduk...
      Oruç der ki; Niyetim sizi aç bırakmak değil, açın halini anlatmaktır. Bu söz çok hoşuma gitti, bilmiyorum kaç kişi açın halini anladı kaç kişi obezin halini anladı. inşallah açın, açıkta olanın, muhtaç olanın halini anlayanlardan olmuşuzdur. yazımız oruçla ilgili değil ama içinde bulunduğumuz ve misafir ettiğimiz ramazan ayının feyizli bereketli geçmesi dileği ile diyerek; yarın rabbimin huzuruna çıktığımızda, kulum serbest kartlısın hadi cennetime, tuttuğun orucu, namazı ve diğer ibadetlerini kabul ettik  niyazıyla karşılaşmak isteği ile diyerek yazımıza başlayalım.

            Belediye altmış yaşının üzerindeki vatandaşlara şehir içi toplu taşıtlarda bedava yolculuk hakkı tanıdı ve birer kart verdi adı serbest kart, ama gelin görün ki dolmuşçular buna pekte memnun kalmadılar.

            Hatta öyle ileri gittiler ki serbest kartla binecek yolcuyu gözünden tanıdılar selamını bile almadılar. Yaşlı yolcu  serbest kartlıysa yüzüne bile bakmadılar, hatta belediye ye ver yansın ettiler bu hizmetinden dolayı dolmuşçu kardeşlerim. serbest kartlıların yükünü biz çekmek zorunda değiliz, madem böyle bir hizmet sundular kartın parasını belediye ödesin gibi muhabbetlerine şahit oldum. Hatta bende yarısını siz yarısında belediye çekse, yada maddi durumu olmayanlar araştırılıp, yeşil kartlılar gibi yaş olayı da yetmişe çıkartılarak kartlar öyle verilse diye öneride bulundum; ?neden olmasın abla hepimiz bu taşıtları borçlanarak lüks daire fiatına aldık çoluk çocuğumuzun rızkı için akşama kadar direksiyon başındayız. Başkan buna bir çözüm bulsun´ diyerek dert yanan dolmuşçu kardeşlerime çok üzüldüm.

            Hatta başkana bizzat çıkıp dertlerini anlatayım yada köşeme de bu sorunlarını dile getirmeyi düşünürken, seçim girdi araya, ramazan ayı derken bir türlü yazamadım. Orucun içinde çarşıya gitmek için dolmuşa bindim. Kart da para olmayınca iki tl verdim. Şoför, abla zam geldi otuz krş daha vereceksin dedi.

            Yola koyulduk neyse durakta yaşlı bir beyefendi bindi şoföre selam verdi gayet kibar bir biçimde şoför selam aldı. Öyle ya serbest kart çözüm bulunmuş, vatandaşın, öğrencinin kartına zam yapılarak: belediye ile dolmuş esnafı antlaşmaya varmış. Serbest kartı olmayan vatandaşa da bu kartın fark ücretini ödemek kaldırmış. Hadi yine iyisiniz vatandaş yükünüzü hafifletti.

            Serbest kartlı baylar, bayanlar siz müessesemizin saygın müşterilerisiniz size özel rezervasyonunuz belediye tarafından yapıldı, hesabınız vatandaş tarafından ödendi afiyet olsun; affedersiniz iyi yolculuklar !!!

            Kalın sağlıcakla


Mahmut sözünü söyler
8.07.2015 13:09:55
yazınız eksik olmu bir önemli konu daha var bahsetmediğini herkes kucak dolusu para vererek otobüs aldı.belediye bedavadan reklamını yaptı SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ

3.07.2015 07:22:23

Hafiza Çolak

Geç Serbest Kart

Geç Serbest Kart