10 Ocak çalışan Gazeteciler günü idi. Gazeteciler günü dolayısı ile gazetecilere bir dizi ziyaret ve yemekler verilerek onurlandırıldı. Hafta sonu o kadar yoğundu ki hangisinden başlayalım diye düşünmeden edemedim. Çeşitli kurum ve kuruluşlardan Gazetecilere yemek verilip ziyaretler yapıldı. Aynı gün Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığına atanan Ömer Gizlenci’nin tanıtım toplantısı. Pazar günü Ak Parti Belediye Başkan adayı Haluk şahin Yazgı’nın Aksaray için yaptığı proje tanıtım toplantısı yazıyı yazdığımda yapılmamıştı onu da izleyeceğiz.

       Bunların tamamına sırası ile değinmeye çalışacağım. Çünkü hepsini aynı gün değerlendirmemiz mümkün olmadığı için, ben önce Gazeteciler günü ile ilgili yapılan toplantı ve ziyaretleri ele alayım. Müsaadenizle önce kendi mesleğimizle ilgili konuya değineyim.

      Perşembe akşamı Belediye Başkanı Sayın Nevzat Palta çalışan Gazetecilerin gazeteciler günü dolayısı ile Ağaçlı tesislerinde bir yemek verdi. Yemeğe nerede ise basın camiasının tamamı katıldı. Cemiyet başkanlarının teşekkür konuşmalarından sonra Belediye Başkanına sorular soruldu.

      Aslında çoğu sorular bana göre gereksiz sorulardı, 17 Aralık operasyon konularında soruları sataşmadan ince ve kıvrak cevaplarla geçiştiren Başkan Palta ülke meseleleri ile ilgili konularda operasyonun zararlarını anlatarak bundan hepimiz zarar gördük diyerek işin içinde dış güçlerin olduğunu anlattı.

     Konuşması bir veda şeklinde geçen sohbette en ilgi çeken tarafı ise gelecek seçimlerde Milletvekilliği adaylığını şimdiden açıklamış olması idi. Bir ayağının her zaman Aksaray’da olacağını söylemesi ise siyasetten kopmayacağını anlatması oldu.

     İkinci kutlama ise Barolar Birliğinden geldi, onlarda yine Cuma günü Ağaçlı tesislerinde bir kahvaltı ile Basın camiası ile bir araya geldi. Baro Başkanı Levent Bozkurt ve yönetim kurulu hazır bulundu. Teşekkür konuşmalarının ardından sorulara geçildi.

      Sorular içinde gündemi değiştirecek HSYK ile ilgili kanunda yapılacak değişikliklerle ilgili soru idi. Sayın Bozkurt’un yaptığı açıklamaların içinde doğru bulduklarım ile katılmadığım düşünceleri vardı.

       Savcılar ile ilgili değişikliklere katıldığını, “hâkimlerle savcıları ayırmak gerekir. Kuvvetler ayrılığının muhafazasını istiyoruz” cümlesine katılırım. Ama yargının siyasallaşması isteniyor konusuna katılmıyorum. Siyasi iktidar bugün Ak Partide ise yarın bir başka partide olur. Bunu sadece mevcut iktidara bağlamanın doğru olmadığını düşünüyorum.

      Bozkurt; “Yargıda kutuplaşma var, bu şimdi değil dünde vardı. Kamuoyunun genel kanaati yargıya güveni azaltmıştır. Son anketlerde bunu gösteriyor, yolsuzlukların üstü örtülüyor tezine katılmıyorum. Yargı yolsuzluğun üzerini örtmez, yolsuzlukların üzerine gidilmeli” sözlerine aynen katılıyorum. Ama bazı değişik düşüncelerine katılmıyorum.

      Daha sonra 68 Gazeteciler Cemiyetine geçtik. İlk önce Rektör Mustafa Acar cemiyeti ziyaret ederek Üniversite ile ilgili çalışma ve gelişmeler hakkında sohbet ederek bazı konulardaki sorularımıza cevap almaya çalıştık.

      Yeni yapılan fakültelerin inşaatının devam ettiğini ve üniversitenin başarılı olduğunu anlatan Rektör;  “ meslek yüksekokulları içinde Eskil ilçesine kurulması düşünülen yüksekokulun kesinleştiğini, binası tamamlanınca açılacağını” söyledi,

       Daha sonra Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Daneri ve AGİAD başkanı Reha Güven ve yönetimi cemiyeti ziyaret ederek başarılar dilediler. Daneri ise tayini ile ilgili yanlış ve gerçeği yansıtmayan açıklamalardan üzüntü duyduğunu söyledi.

 

     Akşamda ATSO gazetecilere bir yemek verdi, ama ben başka bir işimden dolayı bu yemeğe katılamadım. Kısacası bende bütün meslektaşlarımın gününü kutluyorum.


12.01.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Gazeteciler günü anlamlı geçti

Gazeteciler günü anlamlı geçti