Bugün dünyayı bir birinden haberdar etmeyi sağlayan,yanlışları gündeme getiren,eksiklikleri yetkililere ileten ülkemizdeki biz medya mensuplarının yılda iki defa kutlanan meslek günlerinden birini daha buruk bir şekilde idrak ediyoruz!!!

   Bu günün buruk geçirilmesi Şanlı Urfa´nın Suruç, Adıyaman,Diyarbakır  merkezi ve Kilis ilimizin Suriye sınırında vatandaşlarımız ve kahraman güvenlik  kuvvetlerimize karşı yapılan kalleşçe saldırıların sebep olmasının yanında meslektaşlarımızın milli duruş sergilememeleriyle de katmerli hale geliyor.

    Türkiye genelindeki meslektaşlarımızın olaylar karşısında milli duruş sergilememelerinin yanında Aksaray´ın bu burukluğa sebep olan artısı ise genel ekserisinin pusulasız gemi gibi olmasıdır.

 TÜRK MEDYASI BİRLEŞTİRMEKTEN DEĞİL AYIRIŞTIRMAKTAN YANA!!!

  Türkiye geneli için kısmen ?Buruk? diyorum çünkü öncelikle dünyayı avuç içi haline getiren,her yerde olup bitenden haberdar eden  Türkiye genelindeki meslektaşlarımızın ve yayın organlarının çoğunluğu diğer ülkelerin aksine yayın politikaları birleştirmekten değil ayrışmaktan yana!!!

   Bunun en somut kanıtı Gezi kalkışmaları,17 ve 25 Aralık ve milletimize karşı yapılan diğer kalkışmalarla en küçük bir olayda Pireyi Deve yaparak Emperyal güçler ve onların çıkarlarından yana tavır alıyorlar..

      Bu tavırlarıyla da dövizin yükselmesine, yabancı sermayenin Türkiye´den çıkmasına.

  Bununla da ülkemizin ekonomisine, siyasetine ve dolayısıyla da insanlarına zarar verdiklerinden bu günde bayram yapmayı Türkiye´deki Basın mensuplarının geneli hak etmiyorlar.!!!

    Aksaray´ın  yayın organlarına gelince devede kulak veya istisnayı bozmayacak orandaki taktire şayan birkaç yayın organı ve bunların idealist bir avuç çalışanını saymaz isek bizdeki Medya organlarının ezici çoğunluğu Gazetecide değiller!!!,Gazetecilikte yapmıyorlar!

     GAZETECİLİK TİCARETE ENGELMİ?

       Aksaray´ın Medya organları yukarıda da belirttiğim gibi genelin içinde istisnanın dışında kalan ve yine genelin sayısıyla kıyaslandığında toplam Medya organı ve Medya mensubunun yanında bir avuç organ ve onların idealist çalışanları dışındakileri kesinlikle gazetecilik yapmıyor.

    Yaptıkları tek şey Ticaret.!!!

    ? Medya organları aynı zamanda ticaret hane değil mi?? diye soranlarınızı duyar gibiyim.

     Medya organlarının yayınları ve bu yayınlarını gerçekleştirebilmek için kira,elektrik,su ,gaz vergi ulaşım,ısınma,personel maaşı ve iaşe gibi giderleri bulunduğundan.

  Bu işi yapanların bakmakla yükümlü olduklarıyla kendi  ihtiyaçlarını karşılamaları için elbette ki bu işi meccana yani parasız yapmayacaklar bundan para kazanacaklar.

      Fakat maalesef bizdeki medyanın genelinin gazetecilik yapmak sanki ticarete engelmiş gibi algılandığından  mesleğin gereği yerine yayın organlarını bir ticaret hane gibi kullandıklarından kamu yararına vazifelerini yerine getirmediklerinden Bayram yapmayı da hak etmiyorlar.!!!

    Kamu yararı yerine sadece kendi yararlarını düşünen diğer kurumlar gibi gazetecilerinde bu yanlıştan dönerek mesleklerini yapmalarının ticarete engel görmeyerek bu güzel mesleğin gereğini yerine getirmekten taviz vermeden meşru çerçevede ticaretlerini de yapmaları dileğiyle gerçekten gazetecilik yapan meslektaşlarımın bayramını tebrik ederim.

KAHPE VE  KALLEŞ SALDIRILAR MİLLETİMİZİ YILDIRMAZ  AKSİNE SAFLARIMIZI SIKLAŞTIRIR!!!

   Son birkaç gündür Şanlı Urfa´nın Suruç ilçesinde canlı bomba tarafından,Adıyaman ,Şanlı Urfa nın Ceylan Pınar ilçesi  Diyarbakır il merkezi ve Kilis ilimizin Suriye sınırında Pkk´lı ve Deaş militanları tarafından gerçekleştirilen saldırılarla asla ve asla milletimizin göz korkutulamaz!!!

   Aksine Faruk Nafiz Çamlıbel in ?BAYRAK ALTINDA? Şirinin ilik dörtlüğünde belirttiği gibi ?Bu gün genç,ihtiyar,kadın,kız,kızan ,Uzanıp yatsak da çardak altında,Boruyu çalınca yarın borazan,Hemen toplanırız bayrak altında? tek vücut olmamızdan öteye bu kahpece saldırılar bize zarar veremez.

   Şehitlerimize Cenab-ı Allah(C.C.)´dan Rahmet,gözü yaşlı ailelerine ve milletimize ise baş sağlığı ve sabrı celiller diliyorum.

     Cuma´nız Mübarek Olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


24.07.2015 10:44:42

Ali Genç

Gazeteciler bayram´ı hak ediyorlar mı?

Gazeteciler bayram´ı hak ediyorlar mı?