Bu gün 44. Yıldönümü olan 12 Mart darbesi kelimenin tam anlamıyla fıkralık.

 Hem de birde değil 2 fıkralık.

İŞLENEN KABAHATTEN BÜYÜK ÖZÜR!!!

   Önce ilk fıkramız;

   Bir gün Padişah Veziriyle sarayın bahçesinde gezerken “Lala öyle bir suç işle ki özrün kabahatinden büyük olsun.!”demiş.

    Bunun üzerine Vezir birlikte yürüdüğü Padişahın kaba etine bir çimdik atar.

  Padişah “Ne yapıyorsun?”diye kızınca da Veziri “Af edersiniz devletlûm ana sultan sandım!”diyerek çimdiği kendisine değil Padişahın anasına attığını sandığını!!! belirtmiş.

   Bununla da Padişaha attığı çimdik için dilediği özrü işlediği kabahatinden daha büyük olmuş.!

   “BENİM HASBAMA’DA YAKIŞIR”!!!

  İkinci fıkra; Günün birinde dekolte gezen bir bayan mahallin Müftü’süne şikayet edilmiş.

  Müftü bu konuda kızarak sıralamış bu konudaki emirleri.

 Lafını bitirdikten sonra ”Efendim bu hanım sizin kızınız” diye belirtilince biriz önce söylediklerini unutarak “Benim Hasbamada yakışır.!!!”demiş.

   12 Mart 1971’de’de  o zamanki ekonomik olarak dünyanın geri kalkmış ülkeleri arasında bulunan Türkiye’sinde bin bir zorlukla karınlarını doyurmaya çalışan milletimizin çoluk çocuğunun boğazından keserek aldıklar yine kendilerine çevirtildi.

   9 Mart 1971’de solcu askerler Doğan Avcıoğlu’nun başını çektiği kendilerine “Milli Demokratik Devrimci” adını veren bir gurup solcu tarafından desteklenen darbe  içlerindeki bazı subayların ihbarıyla engellendi.

9 MART DARBESİNİ ENGELLEYENLER 3 GÜN SONRA KENDİLERİ DARBE YAPIP

ATATÜRK’ÜN KURDUĞU TBMMM’SİNDEN GÜVENOYU ALAN HÜKÜMETİ DEVİRDİLER

       9 Mart’taki sol cuntayı bertaraf edenler bunları bağımsız yargıya havale edeceklerine bu darbeye teşebbüste bulunanları resen emekliye sevk ettiler.

     Padişah’la veziri ve Müftü fıkrasındaki gibi  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Memduh Tağmaç, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Gürler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Muhsin Batur ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Celal Eyiceoğlu`nun imzasını taşıyan 12 Mart Muhtırası yapıldı.    

TÜM DARBELERDEN KURTULUŞUN YEGANA ÇARESİ

 TAM SİVİL VE TAM DEMOKRATİK YENİ ANAYASA!!!

    Türkiye’nin millet iradesine karşı olan akla gelen tüm silahlı ve silahsız kalkışmalardan tamamen kurtulması ve bunların tarihin tozlu sayfalarına kaldırılmasının yegana yolu tüm erklerin yetki ve sorumluluklarının sınırlarının Çin Seddi gibi yüksek duvarlarla ayrıldığı yeni bir Anayasa’dır.!!!

   Dünya durdukça ülkemizin milli birlik ve beraberlik içinde devamı için tam sivil ve tam demokratik bir anayasanın zaman geçirilmeden yapılması,bunun için milletimizin de kendi istikbali için gereğini yapması.

 ALLAH(C.C.) MİLLETİMZE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN!!!

   Hakkımız olan tüm maddi ve manevi imkanlara kavuşarak kıyamete kadar dünyanın saygı duyulan bir ülkesi olabilmemizin yegane çaresi birlik ve dirliğimizi korumaktan geçer.!!!

    Bu birlik ve dirliğimiz için 81 milyon vatandaşımızın tek yürek olması ve merhum Akif’in belirttiği gibi Cenab-ı Allah(C.C.)’ın milletimize bir daha  İstiklal Marşı yazdırmaması dileğiyle milli marşımızın kabul edilişinin 94. Yıldönümü milletimize kutlu olsun.

 Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


12.03.2015 16:06:04

Ali Genç

Fıkra gibi darbe

Fıkra gibi darbe