Bugün Cuma mübarek gün sabah temiz elbiselerimizi giydik temizlendik kokuları sürdük sürüştürdük, tertemiz çoraplarımızı giydik Cuma namazı kılmaya gidiyoruz. Hiç bir mekâna sığmayacak ve sığdırılamayacak olan yüce yaradanı Cuma günleri mescide sığdırmaya çalışıyoruz.

Sözüm Cuma namazı kılan insanlara!

Namazı kılmayanlara diyecek hiçbir sözüm yok ve olamazda, çünkü içinde islam ve din şuuru olmayanların zaten Allah ile de işide yoktur kendilerince.

Cuma bitiyor Cumartesi tekrar rutin hayata dönüyoruz.. O ufacık mescitlere sığdırdığımız, kâinatın yegane sahibi yüce rabbul alemini ,hastalıklarımız da, zayıflıklarımızda, doğal afetlerde, kısaca zorda ve çaresiz kaldığımızda hemen etrafımızda olmasını istiyoruz....

Ve, hiç şüphesiz, en çok da ölümün hatırlandığı cenazelerde...

Maalesef, biz Allah`tan (cc) bunları beklerken, diğer zamanlarda; hayatımızın neredeyse geri kalan tamamında Allah (cc) için yerimiz ve zamanımız yok...
           

Çünkü...

Bu diğer zamanlarda işlerimizi kendimiz halledebiliriz düşüncesi hayatımıza girmiş. Ya da açıkça söylersek o zamanlarda haşa Allah`a (cc) ihtiyacımız yokmuş gibi yaşamaya devam ediyoruz.

Karşılıksız alabileceğimiz en iyi hediye ibadetlerimizdir. Hem masrafsız ve ödüller de muhteşemdir.

 

Evet, ALLAH`ı (cc) çok seviyorum. O benim var olma ve kurtulma kaynağım. 
Beni her gün O ayakta tutuyor. O`ndan başka sığınılacak kapı olmadığını bilmek….Onsuz hiçbir şeyim…. Diyebiliyor muyuz?

 

Eğer Allah`ı (cc) seviyorsak ve O`nun bizim  için gerçekleştirdiği muhteşem şeylerden  yararlanıyorsak onun emirlerini yerine getirmek zorundayız.

 

 Ne gariptir, ALLAH`a inandığını söyleyip de şeytanın peşinden gitmek .

 

Bitmez sandığımız bu hayat bir gün bizi ömür uçurumunun kenarına getirir ve arkamızdan  gelen seller sular uçurumdan aşağı atar ve son noktaya geliriz.

Artık Azrail kapımızı tıklatınca kaçacak bir yer bulamayacak ve teslim olacağız. Siz benim ibadet yapmadığıma bakmayın benim kalbim temiz, kalbime bakın diyenleri o temiz sandıkları kalbi ne kadar kurtaracak  kendi de görecek.

Onun içindir ki bugünü iyi değerlendirelim ve yarın olduğunda da dizlerimize vurarak eyvah demeyelim

aksarayhaberci@hotmail.com


6.03.2015 16:55:17

Mustafa Avcı

Eyvah demeyelim o gün

Eyvah demeyelim o gün