ABD´nin ve yandaşlarının daha önce akla gelebilen her türlü desiselerle ve nihayetinde çukur ve ardından ise Fetö´nün 15 Temmuz alçak kalkışmasının da milletimiz tarafından bertaraf edilmesiyle bu defada ekonomik olarak ülkemize açtığı savaşın ateşi sönse de devam ediyor.

   Din adamlığıyla hiçte bağdaşmayan akla gelebilen her türlü hainliği yapan bir papazı bahane ederek faiz lobisinin isteğini yerine getirmek için aleni şekilde başlatılan saldırı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kurmaylarının cesur çabaları ve bu çerçevede alınan kararlarla ilk günlerdeki ateşin harareti gittikçe düşürülerek ekonomimize düşürülmeye çalışılan ateş stabil hale getirildi.

 Bu yazıyı yazarken Krizin ateşiyle daha önce 7 lirayı bulan Dolar Gazeteye dün Saat 14.30´da yazımı gönderirken 6.05,Euro ise 7.10 lira iken bu gün saat 0012´de İnternete yazımı gönderirken Dolar 5.98 Euro ise 6.95´di!!!

DÖVİZİN ATEŞİ DÜŞÜYOR, FİYATLARI FÜZE GİBİ YÜKSELTENLERİN Kİ İSE İNADINA YÜKSELİYOR!!!

  ABD´nin ülkemize karşı son kozu olan ekonomik saldırı  ve buna bağlı olarak dövizin  artışı bahane ederek dövize bağlı olsun, olmasını akla gelen tüm mallara %50´den %100 e kadar zam yapanlar dövizdeki 1 liralık düşmeye rağmen fiyatları bu oranda indirmeleri gerekirken aksine  malların zam oranını arttırmayı sürdürüyorlar.!!!

FIRSATÇI HAİNLERİN SERBEST EKONOMİNİN YUMUŞAK KARNI İLE GIDADA KELİMENİN TAM ANLAMIYLA VURGUN ÜSTÜNE VURGUN VURULUYOR!

   Çarşıya pazara çıkan marketlere gidenler bu fırsatçılıktan doğan reel ekonomik göstergelerle ve döviz kurları ile hiçte uyuşmayan zamları ve bunlar serbest ekonomiyle alakası olmamasına rağmen bu sistemin ardına saklanılarak yapılıyor!

FIRSATÇI HAİNLERİN SADECE FIRINCILIKTA KULLANILAN 7 KALEM MALDAKİ KAZIKLARI 255 LİRA!

  Yazacağım rakamlar resmi nitelikli konuyla ilgili bir belgeden aktarıyorum. Sizde toplayın ve millete fırsatçılar tarafından atılan kazığı görün.!

  ABD´nin Faiz lobisinin tetikçiliğiyle başlattığı saldırı öncesi Maya 38 lira, döviz kuru artışı tam etkilese bile maksimum 9.5 liralık artışla 47.5 lira olması gerekirken 7.5 liralık artı vurgunla 55 lira.

    9 liraya satılan Poşetin satış fiyatı 11.25 lira olması gerekirken 17 lira ve vurgun 5.5 lira.

    Hamurda kullanılan toz 30 liradan maksimum 37.5 lira olması gerekirken 55 liralık satışla 17.5 lira vurgun.

Kestart yağı 100 TL´den 125 lira olması gerekirken 170 liraya çıkartılan fiyatıyla vurgun 45 lira.

 Susam kilosu 9.lira iken 2.37(Yuvarlak rakam.2.5 artışla 11.8 lira olması gerekirken 18 liralık satışla  vurgun 6 lira.

    Un 65 liradan satılırken ve tamamı yerli buğdaydan üretilmesi ve bu buğdayın bu ekonomik savaş öncesi depolanmasına rağmen döviz kurundan etkilenmemesine rağmen ,hatta etkilense bile maksimum fiyat 81.25 kuruş olması gerekirken 105 liralık satışla vurgun 23.75 lira.

   Tava yağı 90 lira iken bu döviz kurundan etkilense bile 22.5 liralık zamla 112.5 lira olması gerekirken 170 liralık satış fiyatı ile vurgun 57.5 lira.

DENETİMİN ARDINDAN İNDİRİM BEKLENİRKEN FABRİKA UNUN ÇUVALI BAŞINA 1 0 LİRA ZAM YAPTI!

  Bu orta başlıktaki tespit Aksaray Fırıncılar-Pastacılar ve Lokantacılar esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halis Altınsoy´a ait ve bizzat denetimi yapan kurumun müdürü nede ilettiği bir serzenişi.

SERBEST EKONOMİDE DEVLET FİYATLARA MÜDAHALE EDEMEZ AMMA DENETLEME MEKANİZMASIYLA

GEREKSİZ ZAM YAPILAN MALIN İTHALİ İLE BU ATEŞİ YAKANLAR KENDİ ATEŞLERİNDE YAKILIR!

  Elimdeki resmi belge ile ortaya koyduğum bu dağdaki teröristler ve ülkemize saldırı yapan dış güçler kadar hain ve terörist olan fırsatçılar tarafından evlere düşürülen ateşin mutlaka kamu otoritesi tarafından meşru tüm yöntemler zaman geçirilmeden uygulanarak önlenmeli.

    Özelliklede denetim yöntemi ve piyasada fiyatı yükseltilen malların daha uygun fiyatla ithali sağlanarak bu fırsatçıların ellerindeki malların depolarda çürütülmesi sağlanarak vatandaşın evine düşen bu ateşin sokağa taşmadan önlenmesi için gerekenlerin ivedilikle yapılması ve fırsatçıların  meşru hukuk içinde ibreti alem için en ağır şekilde maddi ve diğer cezalarla cezalandırılmalarının sağlanması bununla da kendi ateşlerinde yakılarak kül edilmelerinin sağlanması dileğiyle.

  Cumamız Mübarek olsun. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 


28.09.2018 09:15:07

Ali Genç

Evlere Düşürülen Pahalılık Ateşini Yakanları Kendi Ateşleriyle Kül Edilsin

Evlere Düşürülen Pahalılık Ateşini Yakanları Kendi Ateşleriyle Kül Edilsin