Bu gün değineceğimle, yine nasip olursa bulabileceğim ilk fırsatta değinmek istediğim konuyu çok uzun süredir işlemek istememe rağmen aktüel ve siyasi gelişmeler nedeniyle ilkini yazmak ancak bu gün nasip oluyor.

 İşleyeceğim konuların ilki okumuşu, cahili, köylüsü şehirlisi muhafazakârı, liberali milliyetçisi ve solcusu veya kendilerini böyle bilen veya tanıtanlar arasında  alabildiğince yaygınlaştırılan top sakal bırakılmasıdır.

  Elbette ki toplumu rahatsız etmemek şartıyla isteyen istediği kıyafeti giyebileceği, davranabileceği gibi isteyende istediği şekilde tıraş olabilir saç sakal bırakabilir.

   Bu yapanın kişisel tercihidir! buna  bir zamanlar sinemaların kapılarında duran Polislerin uzun favorileri kesmesi misalinde olduğu gibi kamuda kişilerde karışamaz/karışmamalı!

    Yine Camilerden çıkanların başlarındaki takkelerin alınması veya başını örten üniversite öğrencisi kızların kampüs veya fakülte girişindeki ikna odalarında başlarının açtırılması despotluğuna da karşıyım.

BU TOP SAKAL GELENEĞİ KÜLTÜRÜMÜZÜ OLUŞTURAN DİNİMİZİN DEĞERLERİNE UYUYORMU?

 Toplumun rahatsız edilmemesi, mahalle baskısının uygulanmaması kaydıyla elbette ki kimse kimsenin saçına sakalına kıyafetine, ibadetine karışmamalı.  Eyvallah!

   Fakat milletleri bir birinden ayıran ortak özelliklerinden biriside saç sakal ile favorileri ile kıyafetleri değil midir?

   Konuya bu şekliyle bakacak olursak bazı Arap ülkelerinde de olsa da genel olarak bir gayri Müslüm tıraşı olan Erkeklerin top sakallı olması bunun sanki kültürümüzün bir gerekliliğiymiş gibi yaygınlaştırılması dinimize ve dinimizin emirleriyle oluşan kültürümüze uyuyor mu?

 Konuyu kısmen somutlaştırmak için gelin birlikte 46 yıl öncesine gidelim.

ESTERGON KALESİ FİLMİNDE OSMANLI ASKERLERİ SARIKLI, SAKALLI VEYA PALA BIYIKLI, GAYRİ MÜSLÜM KOMUTANLARLA ASKERLERİ İSE ŞAPKALI UZUN FAVÜRLÜ VE TOP SAKALLIYDI!

 Konuyu tam olarak somutlaştırmasa da o zamanlar toplumdan çok büyük ilgi gören 1972 yılı yapımı olan başrollerini Serdar Gökhan ile Feri Cansel ve Kazım Kartal´ın başrollerini oynadıkları bu Yeşilçam filmi bizim ve filmdeki karşı toplumun kıyafetleri yönüyle belgesel niteliği taşıyordu.

   Bu filimde gayri Müslüm olan Hristiyanların komutanları ile askerlerinin tamamının başlarında fötr vari bir şapka bulunurken tamamının top sakalı uzun favorileri vardı.

  Osmanlı askerlerinin ise komutanlarının genel olarak başlarında kavuk vari serpuşları bulunurken askerlerin ise genelinin başlarında sarık vardı ve bunlar ya sakallı veya pala bıyıklıydı!!!

FERTLER TOPLULUĞUNU MİLLET YAPAN ORTAK DEĞERLERİN DEFORMASYONU BİRLİĞİ BİTİRMEZMİ?

Çocukluğumuzdan itibaren büyüklerimiz tarafından bizlere toplumu toplum yapan değerlerin din, dil ve kültür birliği olduğu öğretiliyor ve toplumun bu değerlerini kaybetmesiyle birliğinde bozulacağı belirtiliyordu.

  Şu anda başta Hristiyan ve Yahudiler olmak üzere Müslüman olmayan ülkelerde yaşayanlardan bizim milletimizin inancından gelen tıraş şeklini gayri Müslimler uyguluyorlar mı?

 Bırakın tıraş şeklimizi uygulamalarını biz Müslümanlara bakışları ve bunu da İslam fobi şeklinde İslam ve İslam´ın değerlerine düşmanlığa dönüştürenlerin şeklini taklit etmenin dini, milli bir açıklaması var mı ki onlar gibi top sakallı oluyoruz?  Bu birliğimizi engelleyen bir deformasyon değil midir?!!!

BU DÜNYADA KİME BENZERİSEK AHİRETTEDE ONLARLA BİRLİKTE OLACAĞIMIZ UNUTULMAMALI!

 ?Müslümanım? diyen kişilerin akla gelebilen her hareketinin olabildiğince İslam a uygun olması.

  Bu çerçevede bu dünyada benzemeye çalıştıklarımızla ahirette birlikte olunacağı İlahi emri gereği tüm Müslümanların her yönüyle bizleri Man kurtlaştıracak olan gayri Müslimlere benzemekten uzak kalarak onlarla birlikte mahşerde haşr olmamaları, dolayısıyla  onlarla birlikte Cehennemde ilelebet şekildede  kalmamaları için onlara benzemeyi terk etmeleri dileğiyle.

Cuma´mız Mübarek Olsun. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


20.07.2018 00:31:55

Ali Genç

ESTERGON KALESİ VE TOP SAKALLILAR!

ESTERGON KALESİ VE TOP SAKALLILAR!