Geçtiğimiz hafta içi Konya’ya giderken sabah Eskil’e uğradım, işim bittikten sonra da Sultanhanı kasabamıza uğrayarak birkaç dostun işyerinde çay içip geldim. Eskil hizmet ve çalışma ile meşgulken, Sultanhanı kasabası da kıyasıya seçim atmosferi var. Ben önce Eskil notlarımı yazayım, kısacada Sultanhanı kasabamızdaki seçim gelişmelerinden bahsedersem sizlerle paylaşmış olurum.

      Eskil ilçesine uğrayıp Konya’ya geçecektim, ilçenin içine aracımı park edip Başkanın yanına çıkacaktım, beni gören dostlar bana sabah sabah işyerlerinde çay ısmarladılar. Bir yarım saat çarşıda tanıdık bir dost da oturup sohbet ettik, konu yaklaşan Belediye seçimleri idi. Eskilde durum nedir diye sorduğumda, aday adayları bir hayli var ama eskiye oranla ilçemizde bir kızgın seçim havası yok. Eskiden hararetli çalışmalar bir buçuk yıldan evvel başlardı, şimdi ilçemize neler yapıldığı ile ilgili konular konuşuluyor cevabı aldım.

        Vatandaşın ne seçim nede başka derdi var, ilçede konuşulan konu yüksek okulun Aksaray Senatosundan geçmesi ile ilgili sohbetler. Biz içerde otururken dışarı dan Bir Eskilli içeriye girdi, beni tanımıyordu kendisine sordun, “ yirmi yılı aşkındır ilçesiniz, en çok hizmeti Eskil ne zaman aldı, ama Allah için konuşacaksın kimseyi kayırmadan” dedim.

      Hemşerimiz, “ arkadaş madem işin içine Allah hakkı koydun doğru söyleyeceksek şu dört yılda yapılanlar 20 yılda yapılmadı” dedi.

       Devam ettim, “ neler yapıldı Eskile bu dört senede” dedim.

       İnanın ben Eskilli değilim ama bu arkadaşımız anlatı, “ Eskile nerede ise bütün devlet kurumu dört yıl içinde geldi. Hükümet konağımız bu dönemde yapıldı, Bağ kur, SGK, gibi daireler bu dönemde geldi, Sosyal etkinlik salonu bu dönem yapıldı, Pazar yeri, mezarlık, gasil hane, ilçenin bütün yolları yapılırken, büyük bir park, hükümet meydanı düzenlemesi, Diyaliz merkezi ve Yüksek okul gibi birçok hizmeti bu dönemde gördük. Bu hizmetlerde elbette iktidarında büyük payı var ama Belediye Başkanımızın büyük gayretleri var” dedi.

      Bu samimi itiraf ve hatta eskilin artık itişip kakışması yerine hizmetlerde beraber olmalı ve hizmet edenlerin yanında olmalı lafı da çok enteresandı. Bende biliyorum ki, bu hizmetlerin gelişinde birisi öncülük etmeli, gidip girişimlerde bulunmalı. Bunu Niyazi Alçay’ın yaptığını biliyorum. Bunu ille de kamuoyu ile paylaşamayabilir, ama sürekli hizmet için koşuşturduğunu biliyorum. Eskilli bunu takdir etmeli, siyaseten yada particilikten dolayı insanlara karşı olabilirsiniz, oyda vermeyebilirsiniz. Ama takdir etmekte ve teşekkür etmeyi neden onur meselesi yapıyoruz?

      Ne zaman eskille ilgili bir yazı yazsam, teknoloji çok yakın olması nedeni ile bana birçok yorum ve mail atanlar oluyor ve mutlaka birilerini kötülemeye çalışıyorlar. Tabi yazarken de hiçbir zaman kendi isimlerini değil de sahte isimlerle yazıyorlar. Ama hep aynı kimseler olduğunu yada beklentisi olanların olduğunu biliyorum. Kafamızı deve kuşu gibi kuma sokmamamıza gerek yok. Takdir etmek başka muhalefet etmek başka, inkar ve haksızlık çok çirkin. Yada ben ondan daha iyisini yaparım düşüncesi taşımak ve alternatifler ortaya koymak çok önemli, bunu yapın saldırı yerine.

      Eskilin Yüksek Okulu henüz bitmedi, daha YÖK’den geçecek. İktidarla ve Milletvekilleri ile arası çok iyi olan Alçay bunu da aşacağı kanaatindeyim. Bakın iktidarda olursanız hizmette de muktedir olursunuz, ama gayret ve çalışma çok önemli. Önümüzdeki günlerde diyaliz merkezinin açılışı var, 9 Mart da da çok önemli hizmetlerin açılışının olacağını Alçay-ı ziyaretimde öğrendim. Yeni Yüksek okulun Eskilin tarım bölgesi olması nedeni ile mesleki bölüm olması çok önemli.

       Kısaca Sultanhanı kasabamızdan bahsedersem, Konya dönüşü buraya uğrayıp siyasetle hiç ilgisi olmayan dostlarla oturup çay içtim. Sultanhanı şimdiden seçim havasına girmiş, üç aday var, aday adayı sayısının ikiye inmesi durumunda olayın netleşeceğini söylediler. Yoksa bunda Sultanhanı ve seçmen zarar görür, kutuplaşmadan olay netleşmesi lazım derler.

       Burada şunu da söyleyeyim Sultanhanı nüfus olarak küçük bir yer değil. Geçmiş dönemdeki gibi bir kargaşanın ve inat uğruna seçimin kaybedilmemesi istenmektedir. Aday adaylarının hepsinin bir potansiyeli olduğunu da öğrenmiş bulunmaktayım.


25.02.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Eskil`e yüksek okul yakışır

Eskil?e yüksek okul yakışır