Cuma gün Eskil ilçemizde Belediye Başkanı Sayın Niyazi Alçay iftar ve ramazana mahsus bir gece düzenleyeceğini bana bir gün önceden telefon ederek davet etti. Sayın Alçay okul arkadaşım olmakla beraber eski bir kadim dostum. Bir yemek için kalkıp Eskile gidilmez, ama dost olunca elimiz mahkum zorunlu olarak gitmek durumunda idim. Cuma günü ikindi üzeri Eskilin yolunu tuttum ve Eskile vardım. Ama ne çare Allah rahmet eylesin iki gencimizin terfik kazası nedeni ile program iptal edilmiş, ama iftar yemeği iptal edilmemişti.

     Geçen hafta Orta Anadolu Gazetecilerini Ağaçlıda iftarda ağırlayan 68 Gazeteciler Başkanı Sayın Ali Südemen burada yaptığı konuşmada öz eleştiri yaparak çevre illere bağlantılı yolların sadece Aksaray’ın kaldığını söylemişti. Kendisine buradan bir müjde vereyim Aksaray-Konya yolunda müthiş bir çalışma var. Umarım bu sene tamamlanır görünüyor.

     Eskilde Belediyeye çıktım Başkan cenaze bölgesinde cenaze merasiminde imiş. Arkadaşlar Ramazan programının iptal edildiğini, ama iftar yemeğinin verileceğini söylediler. Sabahın 06.00’sında Konya yolunda motorla giden iki kardeşe bir bayan sürücü çarpmış, büyük kardeş hayatını kaybetmiş, diğeri ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış. Hastanedeki kardeşinin durumu pek iyi değilmiş. Allah kendisine bol şifalar versin, vefat ettiyse Allah ailesine sabırlar versin. İki erkek çocuğu olan ailenin iki çocuğu da kazaya kurban gitmiş.

     Gençlerin ikiside İmam Hatip lisesinde okuyor, birisi bu sene mezun olmuş. Hem de ilçenin çeşitli etkinliklerinde görev alıyormuş bundan dolayı Başkanda kendisini sevdiği için etkinliği iptal etmiş. Biz ailesine tekrar başsağlığı diliyoruz.

      Ben Belediyeden ayrılıp Sayın Alçayın yaptığı muhteşem havuzlu parka gittim. Burada Konya usulü düğün yemeği gibi kazanlarda yemekler yapılıyor. Yemeklerin pişme anını izleyip görüntülerini çektim.

      Ardından parka geçtim ve inanın ilçeye yakışmış bir havuzlu park. Neden yakışmış biliyormusunuz, Eskilin %30’u merkezde geri kalan %70 yaylalarda ikamet eder. Ben bu bölgeyi kendi bölgem ve köyüm gibi bilirim. Bu kadar küçük yerleşim yerine bu park muhteşem olmuş, akşamları Eskililer buraya oturmaya gelmeye başlamışlar.

       Akşamüstü Başkan Niyazi Alçay cenazeden dönüp parkın olduğu yere geldi. Hoş beşten sonra çok üzüntülü olduğunu ve yayladan geldiğini söyledi. Ardından havuz başına oturup iftara kadar sohbet etme imkânı buldum.

       Biz havuz başında otururken hemen yol kenarına masalar kurulmaya başladı ve cenaze olmasına rağmen ayrıca programın iptal edildiği anons edilmesine karşın Eskilliler iftar yemeğine gelmeye başladı.

      Sayın Alçay Başkan olana kadar ilçede hanımlar pek evden dışarıya çıkmaz sosyal etkinlikler olmazmış. Yaptığı sosyal tesislerdeki etkinlik ve bu park sayesinde hanımlarda ilçede bu tür organizelere katılmaya başlamışlar. Cenaze nedeni ile az katılım olmasına rağmen tahminim yemeğe 1500 civarında insan katıldı.

     50 kişilik ekip katılımcılara aksaksız hizmet verdi. İftar öncesi Sayın Alçay tek tek katılımcıların hatırlarını sorarak ilgilendi. Bende ilk defa düğün yemeği gibi bir organizeden uzun zamandır tatmadığım yemek lezzetinden tatma imkânı buldum.

      Yemekten sonra parkın havuzunun kenarında çay sohbetine oturduk. Yayaladan gelen bir arkadaş parkın yetersiz olduğunu Konya gibi her mahallede olmasını söyleyince Sayın alçay, “ Bak ağabey artık ilçe Konya ile kıyaslanmaya başladı” dedi.

      Ulu camide ikindi namazı kıldım, hemen parkın karşısında. Yıkılmaya yüz tutan cami tadilat edilip eski haline Alçay sayesinde kavuşmuş. Caminin karşısındaki eski evleri istimlak ederek parkı genişleteceğini söyleyen Alçaya misafirler teşekkür ettiler.

 

      Son olarak şunu söyleyim Eskilde Ak Parti ilçe yönetiminden yemekte kimseyi göremedim. Bunca insanın katıldığı yemeğe gelmemeleri iktidar partisinin Başkanla ötüşmeyen ayağı topal bir yönetimi mevcut. Bu tür hizip ve çekişmeler kendilerine değil ilçeye zara verir. Aynı topallığı ilde de görmek mümkün, umarım bu topallık tedavi edilerek uyumlu çalışmaya dönüşür.


12.07.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Eskilde muhteşem iftar

Eskilde muhteşem iftar