Bu gün(16.11.2013) Kültür Park Kapalı Düğün Salonunda 2014 Mart’ında yapılacak Mahalli Seçimlerde Ak Partiden Aksaray Merkez ilçe ile diğer ilçelerle beldelerden birden fazla adayın olduğu yerlerdeki aday, adayları için Temayül yoklaması yapılacak.

    Yapılacak Temayül demokratik standart yönünden düşünülecek olunursa ileri bir eylem olmayıp aksine bu konudaki standardı kelimenin tam anlamıyla yerlerde süründüren bir uygulamadır.!!!

ADAY, ADAYLARININ İÇİNDEN ASIL ADAYIN SEÇİLMESİNDE

 DEMOKRASİMİZ 33 YIL ÖNCE BU GÜNDEN DAHA İLERİDEYDİ!!!

   İlki 11 Haziran 2011 Genel seçimlerinden önce bugünkü yoklamanın yapıldığı yerde yapılan Temayül yoklamasının o zamanki sonucu milletvekili adaylarının belirlenmesinde göz önüne alınmamıştı.!!!

   Yani o Temayül ”Laf olsun torba dolsun” babından öteye gitmemişti.!!!

    Bu günkü Temayülün sonucu göz önüne alınsa bile yapılan bu uygulama 1980 öncesi  Belediye Başkan Adaylarının ve Milletvekili adaylarının partili delegeler tarafından belirlendiği,belirlenen listeye parti genel merkezlerinin ise uydukları göz önüne alınacak olursa  yapılacak olan şey demokraside ivme kazanma olmayıp aksine bu konuda tam bir geriye gitmedir..!!!

 TÜRKİYE’YE YÜKSEK STANDARTLI DEMOKRASİNİN GELEMEMESİNİN ANA SEBEBİ PARTİ İÇİ DEMOKRASİSİNİN SAĞLANAMAMASIDIR!!!

   33 yıl önce uygulanan parti delegelerinin oylarıyla partisinden aday,adayı olanların içinden asıl adayın belirlenmesi yöntemine günümüzde ivme kazandırılmış olunsaydı  önce seçime girecek tüm siyasi partilerin il genelinde tüm yerleşim birimlerinde yeterli üyesinin olması sağlanırdı.

    Ardından bu üyeler İlçe Seçim Kurullarının gözetimi altında aday adaylarının içinden Belediye Başkanlığına hangisinin aday olacağına, Belediye Meclisi üyelikleriyle, İl Genel Meclisi Üyeliklerine ve Millet Vekilliğine de aynı şekildi kimlerin aday olabileceğine bu üyelerin karar vermesi sağlanmış olmalıydı.!!!

    Böyle olmadığına göre yapılan şey ileriye gitme olmayıp aksine tam olarak geriye gidiştir.

    Buda ülkemizdeki demokrasi standart’ının yerlerde süründüğünü gösteren en somut kanıttır.

    Yani her seçimden önce verilen onca vaade rağmen Türkiye’nin halen medeni ülkelerin sahip olduğu demokrasi standardına ulaşamaması ,hatta bu konuda bu günkü örnekte şeklini bulan uygulamayla 33 yıl öncesinin bile gerisine gidilmesinin sebebi ülkemizde parti ayrımı olmaksızın tamamında lider sultasının ve üst yönetim sultasının önüne geçilememesi ve bu nedenle de parti içi demokrasisinin sağlanamamasıdır.!!!

    BU GÜNKÜ TEMAYÜL İSE 2 SENE ÖNCESİNİNDE GERİSİNDEDİR!!!

   Ülkemizin demokrasi standarttı 2011 Genel seçimlerinden önce ileriye gideceğine maalesef aradan geçen zamanda bırakın ileriye gitmeyi,stabil olarak bile mevcut durumu korumayı da sağlayamadığımızı gösteriyordu.

  2011 Genel Seçimleri öncesi yapılan Temayül yoklamasında Ak Partinin tüm teşkilat üyeleri,il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri,mahalle temsilcileriyle birlikte delegeleride oy kullanmıştı.

   Çeşitli kaynaklardan alınan ve aynı şekilde birçok kaynak tanda yaptırdığımız teyide göre bu gün eski köye getirilen yeni adetle 2013 Temayülünde delegeler oy kullanamayacağından bu Temayül yoklaması 2011’dekinden daha dar kalıplar içinde uygulanacağından bu temayülünde gerisindedir..

 BU GÜNKÜ SONUÇTA ADAY BELİRLEMEDE GÖZ ÖNÜNE ALINMAZ İSE TEMAYÜLLERİN HİÇ BİR ÖZELLİĞİDE GÜVENİRLİĞİDE KALMAYACAK!

   Demokratik standart yönünden 12 Eylül 1980 darbesi öncesi aday belirleme yönteminin çok,çok gerisinde olmasına ,bu nedenle yapılanın aday belirlemede yeterli olmamasına rağmen en azından mikro olarakta olsa ortaya çıkan sonucun aday,adaylarına bir nevi karne gibi olduğunu belirten hemşerilerimiz bu günkü Temayülün mutlaka  Ak Parti Genel merkezi tarafından aday belirlemede göz önüne alınmasını.!!!

     2011 Genel seçimlerindeki Temayül gibi bu Temayülünde sırf “Laf olsun torba dolsun.” Babından olması halinde bundan sonra yapılacak olan Temayül yoklamalarının hiçbir özelliğinin ve dolayısıyla bu uygulamayla birlikte bunu yaptıranlarında güvenirliklerininde olmayacağını belirtiler.!!!

     Yapılanın evcilik oyunu veya ”Al takke ver külah” olmaması için gerekenlerin yapılarak gelecek seçimlerde medeni ülkelerin standartlarında aday belirlemesine bu günkü oylamanın vesile olması dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


16.11.2013 00:00:00

Ali Genç

ESKİ KÖY`E YENİ TEMAYÜL!!!

ESKİ KÖY?E YENİ TEMAYÜL!!!