Hafta sonu bizim ofis te konu ağaçlandırmaydı. Çok değerli konuklarımız vardı Erzurumlular Derneği Başkanı Mustafa Kaya, Ortaköylüler Derneği Başkanı Cemalettin Öztürk ve Gazetemizin değerli yazarı Gazeteci Yazar Ahmet Erbaş abim ile birbirinden güzel fikirler ürettik. Ama en önemlisi, En büyük asker bizim asker gibi, en güzel Aksaray yeşil Aksaray oldu.

 

Yıllardır Kırk Kızlar ve civarına ağaç dikeriz. Nedense bir türlü tutmaz veya verim alamayız. Misafirlerimizle yapmış olduğumuz beyin Jimnastiğinde ortak fikir toprak yapımız ve analizi oldu. Eğer fidan dikilmeden önce o toprak analizi yapılarak fidan dikilseydi daha çok verim alırdık diye fikrettik

Geçenlerde Kırk Kızlara çıktım. şöyle bir seyrettim bomboş. Bazı yerlerde tek tük ağaç var. Bir zamanlar o tepelerde orman çalışması yapıldı. Hatta Eski valilerimizden sayın Hüseyin Avni Coş un sevk ve idaresinde tören yapılarak fidanlar dikildi.

Hatta su tankları bile konuldu ama nedense o kel dağımız bir türlü yeşermedi. Neden yeşermedi bir türlü aklım almıyor. Demek ki toprak iyi analiz edilmiyor, ediliyorsa da bir eksiklik var.

Son günlerde dikkatlerden kaçmayan ve herkesin şahit olduğu, Ormansız ve ağaçsız yerlerde şiddetli yağmur sebebiyle mal ve can kayıpları oluyor. Evler yıkılıyor insanlar sele kapılıyor ve kaybolup gidiyor. İşte bunlara başta sebep ormanların olmadığı ve onların korunmadığı sebep oluyor. Allah muhafaza çok şiddetli bir yağmur yağsa Aksaray’ın yarısını kaybederiz.

Ormanlar ilahi kudretin her an dile geldiği yerlerdir.

İlkbahar, yeniden dirilişi ve yepyeni bir hayatın başlangıcını dile getirmektedir. Dinimiz ağaç dikmeyi, yeşil alanları artırıp korumayı bu kadar teşvik etmesine rağmen, Müslümanların köy, kasaba ve şehirlerini ağaçtan, ormandan ve yeşil alanlardan yoksun bırakmalarını, hatta mevcutlarını kesip yok etmelerini anlamak mümkün değildir.

Bahar değil fidan zamanı değil nerden çıktı bu ağaç muhabbeti diyebilirsiniz. Atalar demiştir ki, “Demir tavında dövülür” artık mart ayına az bir süre kaldı zamanı geliyor.

Ortaköylüler yardımlaşma dayanışma ve çevre derneği başkanı Cemalettin Öztürk’e kıpta ediyorum ve de teşekkür ediyorum. Adamın işi gücü, gecesi gündüzü Ortaköy göbek dağı da göbek dağı, valla helal olsun.

20 Martta Aksaray Protokolünün de katılımıyla Ortaköy göbek dağında ağaçlandırma çalışması başlatılacakmış. Yetkililerden rica ediyorum, eğer kalıcı bir ağaçlandırma yapmak ve bir ömür boyu isimlerinin zikredilmesini sağlamak istiyorlarsa, mutlaka ve mutlaka ağaçlandırılacak sahanın toprak analizlerinin yapılmasını sağlamaları gerekiyor, aksi takdirde yapılan tören ağaç değil, yapılan tören hatırası olarak kalacaktır

Bu itibarla, yeşil alanların çoğaltılmasına, ağaç ve ormanların korunmasına özen gösterelim. Cennet vatanımızın çölleşmesine seyirci kalmayalım. Sahip olduğumuz maddi ve manevi bütün değerlerin Rabbimiz tarafından bize bir emanet olarak verildiğini ve bütün nimetlerden  hesaba çekileceğimizi unutmayalım.

aksarayhaberci@hotmail.com


1.02.2015 17:42:20

Mustafa Avcı

En güzel Aksaray yeşil Aksaray

En güzel Aksaray yeşil Aksaray