En İyi Tedavi Oruçla Yapılıyor(Devam)

   Cumartesi’den devam.

   Cumartesi günü bir odaya kapatılan kişilerin yeme ve içmelerinin oruçta olduğu gibi yasaklanmasıyla düz mantığa  göre yeme ve içmeleri engellenenlerin gıda ve sıvı yetmezliği nedeniyle hastalanmaları gerektiğini.

    Fakat Tıp ilmiyle de  ortaya konulan kanıtlarla pozitif manada bunun aksi gelişmelerin sağlandığını milletler arası tıp adamlarının vardıkları sonuçları yazmıştım.

   Bu gün bu yazımızın kaldı yerden devam ediyorum.!!!

  Müslüman ve gayri mislim ayırımı olmaksızın dünya genelindeki araştırmacıların genel ekserisinin ortaya koyduğu bilimsel sonuçlara göre biz Müslümanların dönüşümlü olarak yılın tamamında her yıl 1 ay tuttuğumuz orucumuzun bizim bünyemize hiçbir zarar vermediğini.

   Aksine bilinçli olarak tutulan orucun vücudumuza faydalı olduğu gibi ruhumuza da sayısız faydalar verdiğini ortaya koyuyorlar.!!!

 “AMERİCAN HOLİSTİC”ELİMİZDEKİ EN İYİ TEDAVİ METODU: ORUÇTUR”!

     American Holistic Medical Association (AHMA=Amerikan Bütüncül Tıp Birliği)’nin kurucularından Evarts G. Loomis “Şu an elimizde bulunan en iyi tedavi metotlarından biri oruçtur”!!! Demektedir.

     İnsanların çoğu için oruç iyileşme sürecini hızlandırıcı bir fonksiyon üstlenmektedir ve genel olarak fizikî, zihnî ve ruhî anlamda sağlık için sayısız faydaları olduğu düşünülmektedir.!!!

     Kısa süreli oruçlar (iki, beş gün arası) evlerde kişisel sağlık idame programları çerçevesinde yürütülebilir.

UZUN SÜRELİ ORUÇLAR BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR İLAÇ ALLERJİLERİNİ AZALTIYOR!!!

      Tıbbî danışmanlık ile birlikte yürütülecek olan daha uzun süreli oruçlar, immün (bağışıklık) sisteminin güçlenmesine hizmet edebilir, ilâç alerjilerini azaltabilir ve çeşitli sağlık problemleri için ilâç alımı ihtiyacını azaltabilir ya da ortadan kaldırabilir.

     Yiyeceklerin besleyici komponentlere ayrılmasında, karbonhidrat ve proteinlerden glikojen oluşturulmasında, karaciğerde depolanmasında ve bunun beden fonksiyonları için enerjiye dönüştürülmesinde büyük bir enerji harcanmaktadır.

     Kalori alımı kısıtlandığında veya elimine edildiğinde, beden enerjisini başka yönlere kaydırır.

ORUÇ VÜCUTTAKİ TOKTSİNLERİN ATILMASINI SAĞLIYOR!!!

KANIN AKIŞINI KOLAYLAŞTIRIP OKSİJENİ HIZLANDIRIYOR!!!

      Toksin alımı durduğu için bedendeki toksinlerin atılımı kolaylaşır.

     Kandaki yağ miktarı azalacağı için kanın akışı kolaylaşır ve doku oksijenasyonu hızlanır.

     Sindirim için harcanan enerji azaldığı için fazlalık enerji, immün sistemine (bağışıklık sistemine), hücre gelişimi ve toksinlerin elimine edilmesi süreçlerine kaydırılır ve bunların faaliyeti artar.

BEDENDEKİ YAĞLARI YAKIYOR,BEDENDEKİ GEREKSİZ DOKULARIN  ELİMİNE EDİLMESİNİ VESİLE OLUYOR!!!

      Beden yağlarının yakılması ve enerjiye dönüştürülmesi, pestisid ve çeşitli ilâçlar gibi atılımları için enerji ihtiyacı olan moleküllerin kana geçmesine ve vücuttan atılmasına yardımcı olur.

      Bedenin özünde var olan eski ve gereksiz dokuların tespit edilip elimine edilmesi süreci ve bunların artıkları olan besinlerin yeni süreçlerde kullanılması işlemi hızlanır.

     Fizyolojik fonksiyonlar iyileşir. Hastanın diyeti ve çevresindekiler konusundaki duyarlılığı artar. ”denilmektedir.

    Biz Müslümanların bu ilmi gerçeklerin ışığındaki tıbbi faydasına rağmen Orucu tedavi için tutmayız.

  Farz ve sünnet olan oruçları sırf Mabudumuzun rızasına kavuşmak için tutarız.

    Rabbimizin biz kullarına emrettiklerinin ve yasakladıklarının mutlaka bir manevi gerekçesinin bulunduğu, ayrıca bunların birde maddi sebebin inde bulunduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız.

   Bu bilinçle Cumartesi ve bu gün belki de denizde damla kadar bile olmayan maddi faydasını anlattığımız Oruç’u tutmanın manevi faydası olan sevabının yanında tıbbi faydasının da göz ününde bulundurulması.

  Bu bilinçle Yaratanımız tarafından emredilen diğer ibadetlerinin manevi faydalarının yanında vücudumuza da fayda verecekleri gerçeğini hiçbir zaman göz ardı etmememiz.

   Bununla da Namaz ve dinimiz tarafından emredilen diğer maddi ve manevi ibadetlerinde manevi faydaları olan sevaplarla birlikte maddi faydalarından da hakkıyla  yararlanmamız için emredilen ibadetlerin tamamını eksiksiz olarak yerine getirmemiz, aksinden de kaçınmamız dileğiyle.

 

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


1.07.2014 00:00:00

Ali Genç

En İyi Tedavi Oruçla Yapılıyor(Devam)

En İyi Tedavi Oruçla Yapılıyor(Devam)