Diğer arkadaşlarımızın da genelinin de benimle aynı kanaatte olduklarına eminim.

   Bu kanaatimin sebebi yol boyunca aralarında yaptıkları konuşmalardan ve karşılıklı diyaloglardı.

   Gerçekten de oraya gitmeye ve yapılan görüşmeler nedeniyle mutlu olmama rağmen, ziyaret planlanan maksadına ulaşmadığından mutlaka tekrarlanması gerektiğine diğer meslektaşlarım gibi inanıyorum.

   MUTLULUK MİLLET CAMİSİ İLE BAŞLADI!

        Yazının girişinden itibaren verdiğim bilgilerden de anlaşıldığı gibi dinimiz ve kültürümüzün üstündeki yasakları kaldıran, Dünya ekonomisinin 2. Liginde olan ülkemizi 1. Lige çıkartmasının yanında tüm mazlumların ümidi ve hamisine yaptığımız ziyaretten bahsediyorum.

     Çarşamba günü başlayan yolculukta koltuk arkadaşım Ahmet Erbaş ağabeyi ile birlikte diğer 23 meslektaşımız da benim gibi sevdiğine kavuşma heyecanı içindeydi.

     Sabah saat 07.00´de başlayan yolculuğumuz la 10.00´a ulaştığında daha önce TV kanallarıyla videosunu ve fotoğraflarını gördüğüm ve ziyaretten sonra İshak Pekgöz Hocamın imametinde Namaz kılma sevincini de yaşadığımız Millet Camisini görmeyle gezinin ilk mutluluğu içimi kapladı.

  TEDBİRLER DOSTA GÜVEN VEREN CAYDIRICILIKTAYDI!!!

     Millet Camisinden itibaren bindiğimiz otobüsün aranması ve belirlenen par yerine çektirilmesi, külliye bahçesinden bize bildirilen kapıdan içeriye girmeden daha önce ilgili cemiyetler tarafından isimleri bildirilenlerden GBT´ si yapıldıktan sonra akreditasyonları gerçekleştirilenlerin içeriye alınmasına azami dikkat gösterildi.

    Külliye binasının daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın sık ,sık muhtarları kabul ettiği  yerin girişine geldiğimizde ise elektronik cihazlarla yapılan aramadan  geçtikten sonra cep telefonlarımızın da tesliminden sonra konuşmanın yapılacağı yere geçtik.

    Hem Külliye ana bahçe kapısı, hem de Cumhurbaşkanın bizlere hitap edeceği yere girdiğimizde güvenlik konusunda gösterilen azami dikkat dosta güven veren, kem düşüncelileri ise caydırıcıydı.

 PROĞRAM GÜZEL, ORGANİZASYON PROFESYÖNELDİ!

  Profesyonel bir Halkla İlişkiler mensubu olarak tespitim ilk karşılamadan, konuşma başlamadan önce gösterilen video, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı sahne kulisinden çıkma yerine, davetlilerin arasından geçmesi ve kendisinin hitabından önce yapılan konuşmaların sırası ile ikramlar ve uğurlamaya kadarki  ziyaret safhaları profesyonelce idi.

  Sayın Cumhurbaşkanın konuşması esnasında solonu dolduran Türkiye´nin dört bir yanından gelen yüzlerce meslektaşımızın sık sık ayağa kalkarak coşkulu şekilde yaptıkları alkışlarla ülke genelinin istikrara olan desteğinin somut göstergesiydi!

 HER ŞEY GÜZELDİ AMMA BEKLENTİ DAHA FAZLASIYDI!

   Bu toplantıya katılan gazetecilerin tamamının yaşanan güzelliklerden oluşan mutlulukları yüzlerin vurdu, fakat meslektaşlarımızın bu toplantıdaki beklentileri sayın cumhurbaşkanımızın konuşmasında da değindiği gibi muhtarlarla yaptığı gibi her birimizle en azından çeyrek dakikada olsa görüşmesiyle kendisine ileteceklerimizden haberdar olmasının sağlanmasıyla birlikte fotoğraf çektirilmesiydi.

  CELİL ACAR BAŞKANA TEŞEKKÜR EDİYORUM!!!

    Birçok arkadaşımızın hayalini süsleyen Milletin Külliyesinde Milletin adamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı meslektaşlarımızla birlikte Anadolu Yayıncılar Derneğinin yaptığı organizasyonu katılmamızı sağlayan Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar´a bu hizmetinden dolayı ve buraya katılmamız için bize otobüs tahsis ettiren Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve  Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya´ya tüm meslektaşlarım adına canı gönülden teşekkür ediyorum.

   HİÇ BİR KURUM İLE KURULUŞA HABER VERMEYE,İZİN ALMAYA GEREK YOKTU!

    Bir meslektaşımız tarafından kaleme alınan yazıda bu ziyaret için Valilik ile diğer kurumların haberinin olmadığının belirtilmesinin hangi akla hizmetle yazıldığını anlayamadım.

    Resmi kurum veya siyaset kurumuyla ilgisi olmayan bir organizasyona yapılan davete katılmak için neden izin alınacağı veya mülki amir ile siyasi partiye bilgi verileceğini ben anlayamadım.

      Anlayan varsa berim gelsin!!!

   DİLEĞİM(İZ) MÜMKÜN OLAN EN KISA ZAMANDA DAHA GENİŞ ZAMANLI BİR GÖRÜŞME YAPILMASI

   Celil Başkan ile ilimizin diğer Gazeteciler Cemiyetlerinden dileğim güç ve gönül birliği yaparak birlikte Cumhurbaşkanlığı yetkilileriyle temasa geçilerek zatıalileriyle daha geniş bir şekilde  meslektaşlarımızla bir araya gelinmesini sağlamaları dileğiyle.

    Cuma´nız mübarek olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


24.03.2017 10:18:16

Ali Genç

En kısa zamanda tekrarı dileğiyle!

En kısa zamanda tekrarı dileğiyle!