Malumunuz olduğu üzere önümüzde mübarek kurban bayramı var.(rabbim kavuşmayı nasip etsin) gücü yeten yani maddi durumu elveren Müslümanlar bu görevlerini yerine getirecek inşallah. Herkes kurban kesecek şimdiden hayvan pazarı doldu, kurbanlıkların çoğu satıldı. Kurban bayramı gününe her şey hazırlanıyor. Kasaplar  ve kurban kesim merkezleri hazırlıklarını yapıyor.

Müslüman alemi sevinçli, yakın bir tarihte kavuşacakları kurban bayramının mutluluğu var içimizde. Sanırım en güzel ibadet kurban ibadeti olsa gerek. Hem kurbanı kesiyorsun hem de onu yiyorsun ve ziyafet çekiyorsun. Söyleyin bana hangi ibadet böyle. Hem sevap alacaksın hem de rızık olarak kullanacaksın. Hem bu dünya da hem de ahirette faydalanacaksın... Var mı böyle bir ibadet başka.

Tabi ki ahirette faydalanman için, niyetinin halis olması gerekir. Kurban´ı keserken, Hz İbrahim´i, Hz İsmail´i düşüneceksin, Hz Ademi ve oğullarının kıssasını düşüneceksin. sonra yaptığın günahları düşüneceksin ve sonra da diyeceksin ki; Rabbim ben günahlarımın karşılığında bu hayvanı kurban ediyorum, affeyle bizi... Ve kurbanın ilk damlasıyla yüce Allah günahları bağışlıyor. Tabi kul rahat durmuyor o ayrı bir mevzu...

Niyetler önemlidir. Mesela sen kurbanı Allah için değil de mideni düşündüğün için kesmişsen ya da başka bir düşünceyle kesmişsen bil ki miden doydu ama geriye kazandığın bir sevap olmadı. Çünkü sen o kurbanı Allah için kesecektin.

 Yukarıda anlatmaya çalıştığım mevzuyu da açıklıyor hadiste peygamberimiz sav
kimin niyeti neyse mutlaka onu görecektir. Kim hangi niyetle hangi ameli işlemişse onu görecektir. Şer işleyen cezasını, hayır işleyen sevabını bulacaktır. Kimsenin ahı kimsede kalmayacak. o büyük mahkeme de herkes niyetinin karşılığını alacak. Kim İslam´a hizmet etmiş ve sırf Allah rızası için yapmışsa, Allah karşılığını verecek. Kim İslami zedelemeye teşebbüs etmişse -zaten zedeleyemez de - karşılığını muhakkak görecektir.

Kurbanın ne eti ne de kanı Allaha ulaşır. Ancak Allaha, samimiyetiniz ve niyetiniz ulaşır. Allah hâşâ mekândan münezzehtir. Ulaşmaktan maksat  niyetinizin doğruluğudur. Allah kalbinizden geçenleri biliyor. Maksadınız et kemik olmasın. Bana kaç kg et geldi, kaç kg kemik geldi değil. Ne kadarını sadaka olarak  verdim. Ne kadarı bana kaldı olmalıdır.

Evet her yaptığımız amel ve iş Allah için olmalı. Görsünler beğensinler diye değil de ,Allah´ın rızasını kazanayım diye yapılmalıdır Şimdiden Kurban bayramınız ı en içten dileklerimle kutlar daha nice bayramlara kavuşmamızı yüce Yaradan dan niyaz ederim

 


mevlüt kılıçm
3.10.2015 12:07:41
Allah razıolsun enişde çok güzel çok hoşumagiti doğrusu helalosunsana

21.09.2015 13:14:43

Mustafa Avcı

En güzel ibadetlerden birisi de Kurban ibadeti

En güzel ibadetlerden birisi de Kurban ibadeti