Geçtiğimiz hafta yazmam gereken bir ziyaretimiz vardı. İlimize yeni atanan İl Emniyet Müdürü Sayın Selami Hüner Beyi 68 Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen Beyle beraber gazeteci arkadaşlarımızla ziyaret ettik. Tabi bu bir nezaket ziyareti idi, ama bazı konuları konuşma imkanı bulduk. Buna geçmeden şunu hemen söyleyim Sayın Hüneri beğendim ve kişi olarak bir beyefendi olduğunu söyleyebilirim. Tabi icraat ve çalışmalarını göreceğiz, bunun içinde zaman gerekli. Yani dobra dobra bir kişilik olarak gördüğümü söyleyebilirim.

      Benim gazetecilik anlayışımda özel konuları paylaşmak yapıma uygun değil. Haber içerikli sohbet olur, özel çerçevede sohbet olur. Samimi ortamda konuşulan her konu kamuoyuna yansımaz. Bende bu konuya dikkat ederek gerekli olanları paylaşayım.

      Sayın Selami Bey öncelikle Fetö örgütüne karşı olan bir cenahtan. Bunu bilmek ve öğrenmek benim için çok önemli bir husus. Zaten ismi gibi müsemma kadim dostum Sayın Emniyet Genel Müdür Selami Altınok güzel bir tercih yapmış.

     Ben eski Emniyet Müdürümüz ile bazı konularda ters düştüğümü ve eleştirdiğimi hepiniz biliyorsunuz. 17 Aralık operasyonundan sonra 15 Temmuz Darbe kalkışmasına kadar ilimizde Fetö terör örgütü ile yeterli mücadele verilmediği konusunda eleştiriler yaptım.

     15 Temmuz darbe girişiminden sonra Mehmet Beyin yaptığı çalışmaları takdir ettim. Ben 15 Temmuzdan sonra bazı konularda kendileri ile sohbet edip fikir alışverişinde bulundum. Fikir alışverişimiz yararlı geçerken bundan istifade ettiğini söylemiştir.

      Çünkü on yıldır bu örgütün dini bir çalışma ve akım olmadığını savunanlardanım. Hayatım boyunca da bu örgütün faaliyetlerine hiçbir şekilde olumlu bakmamışımdır. 39 senedir bu örgüt liderini tanır yakinen takip ederim.

      Ben her zaman dini cemaat adı altında devletin yaptığı faaliyetleri yapmaya çalışanlara her zaman farklı gözle bakmışımdır. Dini cemaatin amacı ne olmalı, Kuran ve sünnet çizgisinde topluma dinen yararlı olmalı. Bunun dışındaki faaliyetler yapıyorsa ben buna şaşı bakmışımdır.

      Dua ediyorum ki, iyi ki Molla Muhammedi içeriye adlılarda bu örgütün ne mal olduğunu ufacık bir camia ortaya çıkardı. Yoksa çoktan bu örgüt bu ülkeyi elde etmişti. Bazen farklı cemaatler dinleniyor, aslında ilimizde Tahşiye kumpasından cezaevlerinde yatanlar var bunlar dinlenmeli ve bilgi alınmalı. Ama nedense ben bugüne kadar bu insanları dinleyeni görmedim.

       Bu örgüt Tahşiyecilere bulaşarak onları içeriye alarak bana göre kafalarını örse vurmuşlardır. Bunlar bu örgütün ne mal olduğunu yıllar önce ortaya koymuşlardı. İyi ki 15 Temmuz oldu Molla Muhammed bunları ifşa etti devletimiz tez ayıktı.

       Aksaray bir paralel cenneti diye ben her zaman boşa söylemedim. Bildiklerimiz dışında kendisini gizleyip kamufle edenleri görmüş olduk. Hiç ummadığımız taşın altından bu örgüt elemanları çıktı.

      Kısmen öğrendiğime göre Emniyet Müdürümüzde bu örgütün mağdurlarından. İnşallah ilimizde bu çalışmaların devamını getirir de ülkemiz de olduğu gibi ilimizde bu örgütün belasından kurtulur.

      Emniyet Müdürümüzde bu azim ve kararlılığı gördüğümü söyleyebilirim. Kendileri babacan, işinin ehli ve gözü kara bir bürokrat.

      İlimiz Asyayı Avrupa ya bağlayan bir bölgede, ilimizden geçen birçok kaçakçılık olayları oluyor. Bunlara daha çok ağırlık vererek uyuşturucunun kökünü kazır düşüncesindeyim.

      Sayın Selami Hüner Beye tekrar görevinde başarılar dilerken, ilimiz asayişinde ve paralel yapı ile daha azimli mücadele etmesi hususunda sonuna kadar destek olacağımızı belirtiyorum.


16.11.2016 14:02:44

Erdogan Kaya

Emniyete sempatik bir müdür

Emniyete sempatik bir müdür