Çiçeği burnunda Aksaray il Emniyet Müdürümüz Sayın Ali Karabağ´a dün Hoş geldin´e gittik. Mesai bitimi görüştüğümüz Emniyet müdürümüz ile uzun uzun sohbet etme imkânı bulduk. Aksaray 68 Gazeteciler Cemiyeti başkanı Ali Südemen ve Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar birliği Başkanı Celil Acar ile birlikte gazeteci arkadaşlarımız ile yaptığımız ziyarette hoş sohbet ederken ülke güvenliği ile ilgilide görüş alışverişinde bulunduk.

     Sayın Emniyet müdürümüzü ilk ziyaretim ve kendisinden edindiğim intiba ise donanımlı bir bürokrat. Üstelik Beyşehirli oluşu ile de bir Anadolu çocuğu olması nedeni ile bizim kültür ve yaşayışımıza uygun bir beyefendi.

      Tabi bu güzel intibamız zaman içinde umarım daha da netleşir ve bu düşüncemizi teyit eder. Ben resmi işlerim dışında pek Emniyete gidip gelen birisi değilim. Emniyete çok gidip gelen insanlardan da hoşlanmam. Küçük bir il oluşumuz nedeni ile farklı algıya sebep vermemek lazım. Tabi özel bir davet ve bir durum olursa elbette gider geliriz. Ama hoşbeş etmek için kim olursak olalım o makamları meşgul etmemek lazım.

     40 yıllık gazeteciliğim boyunca Ne Valiliğimizi ve nede Emniyetimizi yol geçen hanı gibi gören birisi değilim. Sadece eski valilerimizden kadim dostum Sayın Selami Altınok bunların dışında. Onunla farklı bir dostluğum bulunmakta idi. Ama döneminde hiçbir şekilde hiçbir olumsuz ve özel istek ve talepte bulunuş değilim.

      Sayın Karabağ Reisin yanında görev yapan ve köşkten gelen birisi. Tabi sohbetimiz esnasında Güneydoğu illerimizle ilgili konuları da konuştuk. Köşke gelen Güneydoğu illeri Muhtarlarının yaşadıklarını anlattı. Gerçekten orada yaşayan insanların durumu fevkalade acınacak bir durum.

      İlimiz trafiği ile ilgili problemler gündeme geldiğinde yeni bir çalışma içinde olduklarını hatırlattı. Hatta ülkemiz artık Trafik kuralları konusunda Avrupa standartlarına ulaşma yolunda olduğunu söyledi.

     Avrupa da yaşayan işçilerimiz hala buradan gittikleri dönemdeki trafik durumunu düşündüklerinden buraya geldiklerinde Avrupa´daki trafik kurallarını unuttuklarını, nasıl olsa burası Türkiye düşüncesinden kurtulamadıklarını aktardı.

      Buna aynen katılıyorum, bizim ülkemizin sürücülerinden fazla Avrupa´dan gelen sürücülerimiz trafik kurallarını ihlal ediyorlar. Artık bu düşünceden vazgeçmeliler vurgusu yapıldı. Türkiye´de de artık kuralların tam uygulandığını bilmeleri gerekir.

      Ayrıldığımızda Sayın Müdürümüzün düşüncelerine herkes katıldı. Ama hala trafik görevlilerimizin sürücülere kibar davranmak yerine kaba davrandıkları da konuşuldu. Sayın Müdürümün bu konuya da eğilmesi güzel olur.

      Sayın Karabağ şehrimizi beğendiğini, ama hala tanıtım eksikliği olduğuna vurgu yaptı. Mesela ülkemizde hiçbir yerde olmayan bir Eğri Minarenin ilimizde olduğunu bunu anlatabilsek Aksaray zaten kendini tanıtır dedi.

      Çiçeği burnundaki Emniyet Müdürümüzü donanımlı görmekle beraber, bir Anadolu çocuğu oluşu ümit ediyorum ki, halkımızla çabuk kaynaşır. Benim en önemli temennim inşallah ilimizde FETÖ mücadelesi ile yakından ilgilenir ve hainlere fırsat vermeden temizliğe devam eder. Dolayısı ile yeni Emniyet müdürümüze yeni görevin de başarılar diliyorum.


26.04.2017 09:42:24

Erdogan Kaya

Emniyet Müdürü Karabağ ile hasbıhal

Emniyet Müdürü Karabağ ile hasbıhal