Maddi ve manevi emek veren ev sahibinin yerine mükafatı misafirin alması beni üzdü.

  Organizasyon çok güzel yapılmış.

   Program en uygulanabilir şekilde ayakları yere basacak şekilde akıllıca yapıldığından sahne düzeninden, törenin akışına,sunumuna kadar hiçbir aksaklık olmadı.

   Programın sekretaryasını yürüten İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ve ekibini samimiyetlerinden gelen bu başarılarından dolayı tebrik ederim.

 Gelelim beni ve muhtemelen bu törene katılan birçok kişiyi de üzen gelişmelere.

 Bu sene etkinlikler Aksaray´ın ev sahipliğinde yapılmasına rağmen Aksaray adına yapılan konuşmalar

Yeterli değildi.

 Resmi yazışmaya rağmen Belediye tarafından yeterli anons yapılmadığından kutlama yerine gidecek lerin sayısı 1 elin parmaklarını bile bulamadı!!!

 ORGANİZASYONU YAPAN,BİNBİR ZAHMETE KATLANAN AKSARAY PARSAYI  TOPLAYAN KIRŞEHİR!!!

 Etkinliğin bu seneki sahibi Aksaray vilayete olmasına rağmen Kırşehir den daha çok vatandaşı katıldı.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk şairliğinden gelen özelliğiyle de yaptığı konuşmasında Yunus Emre´nin  yer yüzene sığmayan şiirlerinin Hak vergisi olmasını merhumdan 6 asır sonra onun gibi bir Hak aşığı olan Erzurumlu  bir ümmi müritle  şiirlerinin benzerliğini  ortaya koyan yaptığı karşılaştırması  başta olmak üzere  konuşmasının tamamıyla katılımcıların taktirini  kazandı.

   Kırşehir milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Aslan´ın da iyi bir ön hazırlık ve araştırma mahsulü olan konuşmalarının da katılımcılar tarafından taktir görmesiyle anma programının galibiyeti komşu ve kardeş Kırşehir Vilayeti oldu.

TAPTUK EMRE BU SENEDE YOLUN NARINA YANDI!!!

 Taptuk Emre Derneği başkanı olduğum 2004 yılından itibaren yapılan Yunus Emre kutlamalarına hocasının da mutlaka dahil edilmesi yönündeki çabalarım ve bu konudaki ana teması ?Taptuk´suz Yunus Tuzsuz Aşa Benzer!!!? olan ikazlarımızın gereği çeşitli sebeplerle şimdiye kadar genel olarak  yerine getirilmedi

  Bu sene ise Vali Aykut Pekmez´in Taptuk Emrenin de programa dahil edilmesi konusundaki samimi çabası ise maalesef pirin köyüne giden yolun tamir,dolgu ,alt geçitler ve asfalt için bakımda olması nedeniyle gerçekleştirilemedi.

   Gelecek sene mutlaka programa dahil edileceğini umuyorum.

  ASIL EV SAHİPLERİ ORTAKÖY KAYMAKAMIYLA BELEDİYE BAŞKANININ KONUŞMAMASI EKSİKLİKTİ!!!

   Yunus Emre hazretlerinin türbesinin Ortaköy ilçe sınırları içinde olması nedeniyle daha önceki törenlerde Ortaköy Belediye Başkanı Mahmut Ütük´ün konuşmasının olmamasının yanlış olduğunu geçen sene ve daha önceki yıllarda bu konudaki yazılarımda belirtmiştim.

   Maalesef bu senede aynı yanlışta ısrar edildi!!!

   Etkinliklere katılmalarına rağmen Ortaköy Kaymakam vekili Yıldız Büyüker ve Belediye Başkanı Mahmut Ütük konuşma yapacaklar listesinde yoktu.

   Gelecek yılki Kırşehir vilayetinin ev sahipliğinde ortaklaşa düzenlenecek kutlamaya Aksaray protokolünün daha  etkin şekilde katılması,daha etkili konuşmalar yapması, konuşmacılar arasına Ortaköy Kaymakam ve Belediye başkanında mutlaka alınması.

    İyi bir organizasyonla Aksaray ve Ortaköy merkezlerinden de bu senenin aksine daha çok vatandaşımızın etkinliklere katılımının sağlanması dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


fayikkocapınar
4.10.2016 09:44:29
Sayın ali genç Makalen ve yorumun aksarayın gerçeklerini yansıtmış teşekkür ederim bu anmalar göstermelik halk bu etkinliklerde yok nedeni protokol zihniyeti nezaman kalkarsa o zaman gerçek olur Aksaraydaki Ortaköylüler derneği davet edilmedi daha ne diyeyim saygılar.

Ali Genç
4.10.2016 23:17:21
Bir şey değil sevgili Faik Koçpınar. Tüm Aksaray meselelerimize sahip çıkarsa çözülür. Biz suskun kalırsak hiç bir şey gerçekleşmez.

3.10.2016 06:58:09

Ali Genç

Emeği Biz Verdik, Parsayı Kırşehir Topladı!

Emeği Biz Verdik, Parsayı Kırşehir Topladı!