31 Mart 2019 yerel seçimleri yaklaştı ya, adaylarda açıklanmaya başladı. Pazartesi günü MHP aday Sefer Alkan´ın tanıtımını, dün de Ak Parti adayı Evren Dinçer´i yazdım. Dün yazdığım yazı sosyal medya ve İnternet gazetelerinde yayınlanınca bazı eli boş densizler üzerilerine düşmediği halde gereksiz yorumlar ve özelden şahsıma yazılar yazdıklarını gördüm. Aslında bu densizleri gala bile almam, gördüğümde dengesiz mesajları da siliyorum. Ama bazı dostlarda görünce beni arayıp bilgilendiriyor. Ama son kez bu konuda bu yazımı kaleme almak durumda kaldım. Aslında önem vermeye bile değmez. Günlük 50 bin civarında okuyucusu olan bir yazarın elbette üç beş densiz okuyucusu çıkabilir.

       Ben milliyetçi ve muhafazakar bir gazeteciyim. Bu demek değildir ki, diğer görüşte olanlarla kan davalıyım. Siyaset ve düşünce ayrıdır, insani ilişkiler ayrıdır. CHP il Başkanı Ramazan Beyden tutun tüm siyasi partililerle aram fevkalade iyidir, saygı çerçevesinde görüşürüm. Hiçbirisi illede en ufak bir problemim yoktur.

       Ancak efendim ben neden Sefer Alkan´ı tanımıyormuşum falan filan. Evren Dinçer´i övüyormuşum. Arkadaşlar her aday adayı ile tanışmam aday olduklarında olmuştur. Bu ilde yaşamam Sefer Beyle sıkı fıkı olmamı gerektirmez, ya da denk gelip bir yerde oturup hasbıhal etmemiş olabilirim. Bu demek değildir ki, ben Sefer Beyle kanlı kinliyim.

        Sefer Beyi ayak üstü görüp merhabalaşmamışımdır. Bunu söylemek yanlış mı? Yoksa düşmanlık mı? MHP Milletvekillerinin eski ve yeni olanlarla gayet ikili ilişkilerim iyi olduğu gibi, bu güne kadar olan teşkilat mensupları ile de gayet iyi ilişkiler içindeyim. Daha bir ay önce Mecliste Ramazan Kaşlı Beye hayırlı olsun ziyaretinde bulundum.

         Ben bir yazımda başka illerde ticaret ve iş yapan uzun süre bu şehirden uzak kalmış olanların Aksaray´dan aday olmasına karşı olduğumu yazdım. Sebebi ise onların şahıslarına karşı değil. Bulunduğunuz ve yaşadığınız illerden aday olmalarını söyledim.

        Siyaset yaptığını zanneden bu densiz mesaj yazanlar kadar siyasilerimiz böyle olumsuz düşündüklerini düşünmüyorum. Siyaset din değil, iman değil, yarın bir başka sevdiğimiz kişi parti kurar onu destekleriz. Biz bu ülkede çok partiler ve liderler gördük, hayatta değiller.

       Aksaray küçük bir yer, adayları tanısak ne olur tanımasak ne olur. Başka ilde bürokrat olsa ne olur. Yarın adayların projesine bakar kararını verirsiniz. İnsanları aşağılamak ve kötüleyerek siyaset yapmanın ne anlamı var? Düşünceni ve kararını sandığa gittiğinde verirsin. Saldırmak, ithal hacı mı getiriyoruz demek basitliktir.

         Sonra ben dönek birisi değilim, yanlışı gördüğümde eleştiririm. Ama bir duruşu olan ve Tayyip Beyi seven ve destekleyen birisi olduğumu yazan açık yürekli gazeteciyim. Sağ gösterip sol vurmayı sevmediğim gibi, dostlarını koltuktan düşüncede savunan vefalı bir insanım, adam satmam. Herkesin siyasi düşüncesine de saygı duyan birisiyim.

         Gerek Evren, Beyi gerekse Sefer Beyi gayet sevecen ve samimi buldum. Sonra bu iki parti ülkesi için Cumhur ittifakı kurmuş bir parti. Arada eli boş gezenler bu iki partinin arasını açmak için uğraşmasın fitne de çıkarmasın. Sandıkta isteyen istediği partiye oyunu versin.

       Muhtemelen aldığım duyumlara göre haftaya Turan Yaldır´ın İyi Parti adayı olacağı şeklinde. Kırmadan, dökmeden ve seviyeli, bir şekilde seçim yarışı olur. Herkeste seçilen adaya saygı duymak durumundadır.

        Yok Evren Bey Aksaray´ı bilmiyor, Kurtuluştan çarşıyı bulamaz lafları bir algıdır. Üniversiteyi bile burada bitirmiş insan Aksaray´ın her yerini bilir. Hangi öğrenci Aksaray´da okuyup ta şehrini tanımaz? Bırakın bu tür yanlışları, sayın Cumhurbaşkanı öyle uygun görmüş ise takdirini Ak Partili seçmenlere bırakalım. Dedikodu ve algı operasyonu tüm adaylar için aynıdır ve günahtır. Kendi evlatlarımızı tu kaka etmeyelim, saygılı olalım.


20.12.2018 08:13:48

Erdogan Kaya

Eli boş avareler

Eli boş avareler