Yaz- Kış saat uygulamasının enerji tasarrufunda kayda değer bir yararı olduğuna inanmayanlardandım.

Yetkililer bu konuyu derinlemesine incelemiş olmalılar ve bir bildikleri varkİ; bu kez ayarı yaz modunda sabitleyerek kış moduna geçmediler. Umarım kayda değer bir enerji tasarrufu sağlanır. Aksi halde atılan taş ürkütülen kurbağaya değmez.

Burada olan yine çalışan kesime ve öğrencilere olacak. Yılların verdiği yaşam tarzı alışkanlıkları bir günde alt-üst olacak. Siz mesaiden erken çıkan insanların gün ışığından daha çok yararlanarak işlerini hallettiklerini mi sanıyorsunuz? İnsanların çoğu kalan bu zamanda yine gezip tozmaktadırlar.

Korkarım; bu yeni saat uygulamasının etkisiyle ülkede suç oranlarının tavan yapma olasılığı artmaz.  Bu konuda bir vatandaşlarıma bir de yetkililere iki tavsiyem var.

Vatandaşlarıma:

Lütfen; kendi çapınızda enerji tasarrufunu önemseyiniz ve uygulayınız. Sabaha kadar televizyon ve internet; akşama kadar da uyku enerjinin hovardaca kullanılması demektir.

Yetkililere:

Lütfen; kamuda enerji tasarrufu sağlayalım. Bir de bu bir saat sabitleme şok etkisi yapabilir bunu yarım saat yapmak; geçiş şokunu rahatlatacaktır.

Vatandaşlarımız ve devletimiz buna riayet etmez ise; bizi tek günler elektrikli, çift günler elektriksiz günler bizi bekliyor. Demedi demeyin.

Sevgi ve Saygılarımla


10.09.2016 12:44:55

Doç.Dr.İbrahim Baykan

Elektrikten tasarruf..

Elektrikten tasarruf..