Geçen hafta Perşembe 4 günlüğüne şehir dışına çıktım.

     Yeni uyanan tabiatın bağrına kendimi attığımda işimden soyutlanıp canlı ve cansızlar gibi  tabiatı doya,doya yaşayabilmek için genel ajans haberleri dışında gündemi de takip etmedim.

   AKSARAY DIŞINDAYKEN EMNİYETİN

 BAŞARILI NARKOTİK OPERASYONUNU ÖĞRENDİM

  Cumartesi günü Aksaray’dan emmioğlu Hasan Sarıkaya Millet,Din,Ahlak  ve geleceğimizin istikbali olan gençlerimizin düşmanları olan Zehir Tacirlerine karşı Aksaray’da Helikopter destekli büyük bir narkotik operasyonu yapıldığını söyledi.

    Bu bilgiden sonra konuyu cep telefonu ve internet üzerinden takip ettim.

   Genel olarak şu anki Diyarbakır il Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü’nün Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü ünde başlayan ilimiz sınırlarımızı uyuşturucular geçilmez yapan ve aralıklarla gerçekleştirilen operasyonlarla o zamana kadar yakalanamayan yüzlerce kiloyu geçen uyuşturucu ele geçirilmişti.

     Nöbeti ondan teslim alan Mustafa Şahin Bey döneminde de devam ettirilen geleneğe Mehmet Aslan Müdürde bozmayarak birde bu çabaya artı koydurdu.

  TUTUKLU SAYISI OPERASYONUN PROFESYÖNELLİĞİNİ

           ORTAYA KOYDU

     Aksaray’da ilk defa Helikopter destekli olarak yapılan ve işinin ehli uzmanlarında içinde bulunduğu 550 Polisle Aksaray Cumhuriyet Baş Savcılığı koordinesinde KOM ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda  51 kişi yakalandı.

  Adli makamlara sevk edilen 51 kişiden 44’nün tutuklanması  bu çalışmanın el yordamıyla değil  batı ülkeleri emniyeti gibi belge ve bilgilere dayandırılan profesyonelce bir çalışma olduğun ortaya koyuyor.!

     Milletimizin can ve malının korunmasının yanında nesillerinin de korunmasını da sağlayan bu güzel başarıyı sağlayan Mehmet Aslan Müdürün,Cumhuriyet Baş Savcısı Gürhan Aktaş ve onların şahsında en yüksek amirinden, memuruna kadar emeği geçen herkesi şahsım ve kamuoyumuz adına ayrı, ayrı tebrik ediyorum.

   REKTÖRDE TERCİH BİLGİ VE TERCRÜBE’DEN YANA OLMALI!!!

   Pazartesi günü ise medarı iftarımız Aksaray Üniversitemizde 2. Rektörlük seçimi vardı.

    Oy sayımını yerinde takip ettiğim seçimde mevcut rektör Mustafa Acar Hoca 117,Yusuf Şahin 75, Hacı Murat Yılmaz 68 ve Himmet Karadal ise 50 oy aldı.

    Alınan sonucun hayırlı olması,YÖK ve Cumhurbaşkanlığı makamları tarafından yapılacak seçimde  önceliğin Üniversite ile birlikte Aksaray’ı bilmenin yanında Rektörlüğü yapma liyakatine ve liyakati oluşturan bilgi ve  samimiyete sahip olanların tercih edielmesi.

    Zaman kaybetme lüksü olmayan Aksaray Üniversitesini gelecekte yönetecek olan Rektör seçimi konusunda kulis yapacak olan siyasetçilerle birlikte diğer girişimcilerinde bu kıstasla hareket etmeleri dileğiyle.

    Cuma’nız Mübarek Olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


24.04.2015 14:37:05

Ali Genç

Eğitim’in Zirvesi ve Emniyet

Eğitim’in Zirvesi ve Emniyet