Eğitimde dayak yararlımı zararlımı diye tartışıla dursun Ben yararlı olacağını düşünenlerdenim.

Sağlık ocağına aile hekimi seçmeye gittim iki genç endüstri meslek lisesi öğrencisi bekleme salonunda beklemekteler

Gençler geçmiş olsun nedir şikâyetiniz dedim rapor alacağız dediler herhalde üniversite sınavı için hazırlanacaksınız dedim yok dediler köpek ısırdı geçmiş olsun nasıl oldu dedim güvercin çalacaktık bahçeye atlayınca köpek varmış dediler başkasına ait olan bir şey kuşta olsa hırsızlık olacağını bu gençlere birilerinin anlatmış olmaması ben hayli üzdü

Doktorun odasına giriş şekilleri rapor isterken konuşma tarzları mektep medrese görmemiş bir dağ adamı bile bunlardan kibar ve nazik olabilir diye düşündüm.

Doktora bakarak eğitimde dayak şart dedim Bana döndü bence de şart ben Ankara´da okudum bana ilkokul öğretmenim telefonla nasıl konuşmamı öğretti hala ona minnettarım dedi bu çocuklar ders kitabı dışında hayat da gerekli olan bilgileri yeterli alamıyorlar herhalde evde de eğitim eksikse öğretmenler temeli olmayan ahlak ve davranış eğitimi veremiyorlar maalesef dedim.

Düşünsenize internete düşen öğrencilerin cinnet hali, öğretmenle dalga geçme videoları insanı dehşete düşürüyor, eskiden veliler öğretmene öğrencileri teslim ederken eti senin kemiği benim derdi şimdi banim çocuğuma çocuğum her haltı yapsa da vuramazsın diye hemen şikayet ediyor.

Sınıfta kalma yok ceza yok disiplin yok dayak yok öğrencimi değil mi üzerinde forma yok bu ne kardeşim özel okullar diploma notu yüksek olsun diye başarısız öğrenciye bile yüksek not hayatla bağlantısı kopuk müfredat. Eğitimciler veliler bana kıssada disiplin şart. Kalın sağlıcakla


20.02.2018 12:22:12

Hafiza Çolak

Eğitimde Dayak Yararlı

Eğitimde Dayak Yararlı