Partili fanatiklere rağmen, Evren Dinçer, İrfan Çıtak, Tuğrul Karacaer ve Pelinsu Yıldırım Demir oldukça saygılı ve yarınları düşünerek bir seçim kampanyası yürüttüler. Seçim sürecinin olumlu gitmesine başta Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun, engin tecrübesive hepsinin Türkiye ve Aksaray sevdası rol oynadı. 

1963’den buyana Aksaray’da gördüğüm ve yaşadığım en seviyeli bir seçim süreci yaşadık. Bu da Aksaray’ımızda seçimlerin bir kavga değil, bir yarış olduğu inancı yerleşecek gibi görünüyor. Umarım yerleşir, kin, husumet, çekememezlik, yalan, iftira sona erer. Türklüğün ve İslamlığın merkezlerinden biri olan Aksaray tarihi yerini alır ve seçimler böyle sakin geçer.

Demokrasi ve Cumhuriyeti, Türk-İslam Sentezini kavrayamayanlar Türk Milletine ve onun devletine çok çektirdiler ve çektirmeye devam ediyorlar. Milattan Önce 18 000 yıla dayanan Türk tarihi bir yana 1839’dan 1923’e kadar geçen 84 yıl ile 1923’den 2024’e kadar geçen 101 yılda neler olup bittiğinden bihaber olanlar için bir sözümüz yok ama birazcık haberdar olanların seçimlerde çok çekmiş olan halkımıza azıcık saygısı varsa, seçimlerin halkımız arasında geçen bir hizmet yarışı olduğuna inanır.

5 yıllık hizmetini bağırıp çağırmadan, kimselere hakaret etmeden, güzel bir Türkçeyle izah ettikten sonra, ikinci 5 yılında yaptığı hizmetleri katlayarak yapacağını da sade bir dille anlatan Dr. Evren Dinçer’i kutlamamak mümkün olmadığı için bizde kutluyoruz.

İlçe başkanlığından belediye başkan adayı olarak çok canlı ve gayretli bir seçim kampanyası yürüten ve projelerini, samimiyetle anlatmaya çalışan, siyasete yabancı olmadığı için hayli başarılı olan genç başkan adayı İrfan Çıtak’ı da kutluyoruz. Aksaray siyaseti genç bir mühendisi de kazanmış oldu.

Aksaray siyasetinde epeydir olduğu ve siyasi bir ailede yetiştiği için ciddi tecrübe sahibi olan ve Maliyede ki görevinde de daima halkın yanında olup, vatandaşa yol gösteren Tuğrul Karacaer, elindengelenin fazlasını yaptı. Gerçekten kampanya sürecinde çok iyi çalışan ve bütün görüşlerini hakaretsiz anlatmayı başaran Karacaer ’i de kutluyoruz.

Aksaray’da ilk defa siyasetin çeşitli kademelerinde görevi başarıyla yapan Pelinsu Yıldırım Demir ise önce hanımefendiliği, zarafeti ile gerçekten yeni bir anlayış getirdi. Dinlemekten mutlu olduğum ve her soruyu sorup cevap aldığım bir aday olarak Pelinsu hanımefendiyi de yürekten kutluyorum.

Bu seçim kampanyasında gördüğümüz gereksiz uygulamaları da hatırlatmak istiyorum. Birinci sırada faydasına inanmadığım, iş yerlerini ve evleri tek tek gezme saçmalığıdır. Adaylar ve partiler Aksaray’ın bir kasaba olmadığını, bir şehir olduğunu sadece, genel başkanlarının istedikleri imkansızlıkları uygulamaya kalkmalarıdır. Merkez nüfusu 250-300.000olan bir Aksaray’da seçim kampanyası yaptıklarının farkına varmaları, uygulayamayacakları gezmelerden, ortak kararlar vaz geçmeleridir.

1620 işyerinden oluşan ve 800’de ilave yapıldığında2420 iş yerine ulaşacak Küçük Sanayi Sitesini 4 veya 6’ya bölüp mitink yaparak sanayi esnafına anlatmak istediğinizi anlatırsanız daha iyi olur. İlimizde tahminen 30.000 işyeri, 48 mahallemizde 10.000 binlerce evi, ziyaret etme hayal bile edilemez. Dahası ziyareti seçim çalışması yapan, il genel meclisi adayları ile Muhtarlarıilave ettiğimizde içinden çıkılması mümkün diyenin aklından şüphe ederim[RG1] .

Aksaray Belediye başkanlığını kazanan adayın, seçime giren adaylara bir yemek vermesi ve önerilerini not alması, milat olacaktır. Daha sonrada bütün il başkanlarıyla aynısını yapması bir bahar havası ve barış estirecektir. Halkımız birbirini hasım görmeyecek, sevgi ve saygının tohumları atılacaktır. Neticede ana konularda beraber hareket edebilecek muhteşem bir güç ortaya çıkacaktır. Özlenen medeniyeti yakalamış, geleceğe daha güvenle bakacak Aksaray, ortaya çıkacaktır.

HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA

 [RG1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 [RG1]

 

 


30.03.2024 16:00:00

Rasim Gül

DR. EVREN DİNÇER, İRFAN ÇITAK, TUĞRUL KARACAER ve PELİNSU YILDIRIM DEMİR

DR. EVREN DİNÇER, İRFAN ÇITAK, TUĞRUL KARACAER ve PELİNSU YILDIRIM DEMİR