31 Mart 2019 mahalli seçim adayları bir bir ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz hafta sonu MHP Belediye Başkan adayını tamıtırken. 19.12.1018 Çarşamba günü Ak Parti Belediye Başkan adayı Evren Dinçer´i Pramit kafede verdiği kahvaltı ile tanıttı. Tanıtımdan maksat her seçimde gerek Milletvekilliği, gerekse Belediye seçimlerinde adaylar basın huzurunda tanıtılır. Bu yıllardır Aksaray´da ister burada yaşasın ister bürokrasiden gelsin gelenek bu şekildedir.

      Daha sonra halkın içine girerek vatandaşlarla tanışılır. Bir insan burada da yaşasa herkesin herkesi tanıması mümkün değildir. Bu nedenle vatandaşa hizmet verecek adaylar seçimlerde halkın karşısına çıkarak kendilerini ve projelerini tanıtırlar.

       Ben dünkü toplantıda Evren Beye bir soru sordum. ?Sosyal medyada bazı karşıtlarınız Aksaray´ı tanımadığınızı söylüyorlar, gerçekten Aksaray´ı tanımıyormusunuz? dedim.

        Bu soruma önce il Başkanı Hüseyin Altınsoy cevap verdi, ? aslında ben evren Beyden daha çok dışarıda kaldım. Liseyi, üniversiteyi dışarıda okudum, askerliğimi dışarıda yaptım. Evren Bey Üniversiteyi bile burada okumuş bir adayımız benden çok Aksaray´da yaşamış? dedi. Yani insanlar elbette illede ilinde memuriyet yapacak diye bir durum söz konusu değil.

         Bu soruma Başkan adayı Evren Dinçer ise, ? ben bütün tahsilimi Aksaray´da yaptım. Halen gelip gidiyorum ve Aksaray´dan hiç kopmadım. Aksaray´ı da tanıyorum, Aksaray´ın sorunlarına da vakıf birisiyim? dedi.

      Aksaray´ı herhalde herkes tanır, eğer çocukluğu burada geçti ise. Bu tür dedikodular algı operasyonundan başka değildir. Ben bir gazeteci olarak yüzeysel olarak tanıdığım MHP adayı Sefer Alkan´la ilk defe adaylık açıklamasında yüz yüze gelip konuştum. Ben şimdi Sefer Beye sen Aksaray´ı ne kadar tanıyorsun diye mi sorayım?

       Basın toplantısına il Başkanı Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkan adayı Enver Dinçer, İlçe Başkanı Hamza Aktürk, Kadın kolları Başkanı, Ferhan Polat, Gençlik kolları başkanı M. Emin Kılıç, il genel meclis başkanı Mehmet Tüzün ve gazeteciler katıldı.

       İlk konuşmayı yapan il Başkanı Hüseyin Altınsoy, ? kapı kapı gezerek Belediye Başkanlığını kazanacağız. Bu bir aday tanıtım toplantısıdır, Milletvekillerimiz bütçe görüşmesinde oldukları için çalışmalara katılamamışlardır. 20 Aralıktan sonra beraber olacağız ve çalışmalara hız vereceğiz. Projeler ile ilgilide çalışmalarımız devam ediyor, bunu ileriki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız? dedi.

       Evren Dinçer ise, ? ben Aksaray´da yetişip büyüdüm, Çerdiğin mahallesinde doğdum, halen Taşpazar mahallesinde oturmaktayız. Aksaray´ı da sorunlarını da biliyorum. En önemli konu ise Aksaray da trafik ve parklarla ilgili sorunlar, bunlara çözüm bulacağız. Daha sonra projelerimizi sizlerle paylaşacağım.

          Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla görüşerek istişareye önem vereceğiz. Aksaray için kim güzel işler yapıp hayır işledi ise teşekkür ediyorum. Ben şehircilik Bakanlığında çalıştım ve oradan geliyorum? dedi.

       Bizde Ak Parti adayı Evren Dinçer´e başarılar diliyoruz.

 


19.12.2018 19:02:35

Erdogan Kaya

Dinçer ? Aksaray´ı da sorunlarını da biliyorum

Dinçer ? Aksaray´ı da sorunlarını da biliyorum