Okullar açılıyor. Hatta Pazartesi 1.sınıf öğrenciler ve Ana okulu öğrencileri ders başı yaptı. Çocuklar yine yeni bir eğitim sezonuna merhaba diyorlar. Öğrenci velilerini tatlı telaş ve tatlı olduğu kadar da acı bir telaş sardı. Tatlı telaş: öğrencinin okul heyecanını paylaşmak ve ihtiyaçlarını karşılayarak sevinçlerine ortak olmaktır. Acı telaş; ise acaba çocukları okul ve okul çevrelerinde ne gibi felaketlerin beklediğini düşünmek.

Yüce dinimiz; aklı, canı, nesli, malı ve dini korumayı esas almış, bunları güzelce değerlendirmeyi farz kılmış, bu değerlere herhangi bir şekilde zarar verilmesini de şiddetle yasaklamıştır.

Dünya ve âhiret mutluluğunu engelleyen kişisel, ailevî ve toplumsal huzursuzluklara yol açan başta alkol, uyuşturucu ve kumar olmak üzere bütün zararlı alışkanlıkları yasaklamıştır.Zararlı alışkanlıklar; bazen taklit, özenti ve kötü çevre, bazen de merak ve kişilik zafiyeti sebebiyle oluşmaktadır. Bundan dolayı gençlerin eğitim, yetişme ve çevreden etkilenme dönemlerinde anne ve babaların çok dikkatli olmaları gerekir.

 Önemle belirteyim ki uyuşturucu ve sigara gibi maddelerin en belirgin özelliklerinden birisi, az miktarda kullanılsalar bile zamanla bağımlılık yapmalarıdır. Alkol ve uyuşturucu batağına saplanmış kişilerin hemen hemen hepsinin zararlı alışkanlıklara bu şeklide başladıkları bilinmektedir.

Gençlerimizi içki, kumar ve uyuşturucu illetinden korumada en önemli görev aile ve eğitim kurumlarına düşmektedir. Ana babalar, çocuklarının nerelere girip çıktıklarına, kimlerle arkadaşlık yaptıklarına dikkat etmeli, onlarla sağlıklı iletişim kurmalıdırlar. Genç nesil iman, ahlâk ve güzel ameller noktasından takviye edilmeli, onlara büyük ideal ve hedefler gösterilmelidir.

Şu gerçek iyi bilinmeli ki, toplum, ancak ruhen ve bedenen sağlam ve dinamik gençlerle ayakta durabilir. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için,  onlara güzel örnek olmalıyız Şuurlu, inançlı ve ahlaklı kişiler olarak yetiştirmenin en önemli görevlerimizden birisi olduğunu unutmamalıyız.

Sevgili okurlarım bu nesil bizim neslimiz.Bu evlatlar bizim evlatlarımız.Biz bunlara,bu çocuklara sahip çıkamazsak mutlaka ama mutlaka birileri sahip çıkacaktır.Sonra eyvaaah deriz.Ama tavşan yamaç’a geçmiş olur.Geleceğe temiz bir toplum bırakabilirsek o toplumda bizi  gelecekte temiz bir şekilde yaad edecektir.

Netice olarak bütün Aksaraylılar okullar önünde veya yanında olumsuz bir takım olaylara şahit olurlarsak mutlaka ama mutlaka güvenlik kollarını haberdar edelim,veya okul yönetimine müracaat  edelim.Bu hareketimiz ile hem gençlere musallat olacak şer odaklarına fırsat vermeyiz hem de Allah katında bir mesuliyetten kurtularak sevap işlemiş oluruz.


12.09.2012 00:00:00

Ali Genç

Dikkat Okullar Açıldı

Dikkat Okullar Açıldı