Cuma günü bir hafta önce yapılan Ak Parti Aksaray il kongresinde başkanlığa seçilen Abdulkadir Karatay bir devir teslim töreni ile görevi eski Başkan Fatih Yıldırıcıdan devraldı. Devir törenine eski il Başkanları çağrılarak onlara da yaptıkları görevden dolayı plaket verildi. Toplantıya gördüğüm kadarı ile her ne kadar kırgınlıklar olsa da birlik ve beraberlik görüntüleri verildi. Benim bildiğim kadarı ile bazı partililer karşılaşmaları sonucu zoraki de olsa el sıkışmaya çalıştılar.

      Ben burada bu tür ufak tefek konulara takılmadan böyle bir beraberlik ile bir araya getiren Sayın Abdulkadir Karatay’ı kutluyorum. Yeniden bir başlangıç yaparcasına herkese kucak açarak kimseyi ötekileştirmeden onura etmesi mükemmeldi.

       Devir teslim törenine Başkan Karatay’ın dışında yeni yönetimde görev alanlar ile Eski il Başkanları Fatih Yıldırıcı, Latif Ağar, Şaban Bostan, Merkez ilçe Başkanı Ömer Gizlenci, kadın kolları Başkanı Ayşe Atar, gençlik kolları Başkanı Abdussamet Kılıç ve çok sayıda partililer bu törene katıldılar.

      Başkan Karatay yaptığı konuşmaya Besmele ile başlayarak, Fatiha ile devam etti. Daha sonra görev sorumluğunun bilincinde olduğunu partiye hizmeti geçen herkese teşekkür etti. Bu arada dikkatimi çeken bir başka konu ise partide görev almış eski ve yeni yöneticilerin dışında seçilmiş herkesi kucaklayıcı mesajlar verdi. Bu mesajında kimseyi ayırt etmeyerek tek tek isimlerini sayarak teşekkür etti.

      Burada şu mesajı verdi yepyeni bir başlangıç ile kapımız herkese açık dedi. Ama şu bir gerçek ki, Sayın Karatay tam seçim öncesi gelmesi nedeni ile tüm mesaisini partisine harcaması gerekirken herkese eşit davranarak partiyi muhafaza etmesi gerekiyor.

      Başkanlar çözüm üreten olmalı, çözüm yaratan değil. Çünkü 2015 Haziran seçiminde yeni bir Genel Başkanla seçime giden partide birlik ve beraberliği muhafaza çok önemli. Aday adayı yarışında bir yarış olacak ama bu kırılma dökülmeye dönüşürse bundan hem parti, hem de yeni seçilen yönetim zarar görür.

      Gördüğüm kadarı ile yeni il teşkilatı fena değil iyi arkadaşlar var. Hatta partiyi liyakati ile temsil edecek insanların bulunması Karatay’ınişini de kolaylaştırır. Şimdiden çok fazla methiyeler yazmanında bir anlamı yok. Görelim Mevla’m neylerse güzel eyler.

     Devir teslim töreninde güzel bir slayt gösterisi hazırlanmış. Gerçekten benim çok hoşuma gitti, Sayın Erdoğan’ın partiyi kuruşundan başlayarak Aksaray’da da görev yapmış il Başkanlarının geçmişi, biyografisi ve çalışmaları görüntülerle gündeme getirilerek onlara bir jest yapıldığını düşünüyorum.

       Böyle bir devir teslim törenini ilk defa görüyorum, eğer önceden yapıldı da ben görmediysem beni bağışlayın. Ama en azından bir araya gelmeleri ve kaynaşarak beraber olduklarının görüntüsünü vermeleri çok güzel bir görüntü idi.

     Yeni yönetimin nerede ise birkaçı hariç tamamı burada idi. Gönlüm isterdi ki eski yönetimden de birkaç kişi değil tamamı burada olmalıydı. Burada olmaları hem tanışmaya, hem de beraberlik açısından önemli idi.

      Toplantıya bir devir teslim toplantısı olması nedeniyle çok katılımcının veya üst kademeden katılımın olmaması gayet normal. Ama burada önemli olan böyle bir merasim ve güzel mesajların verilmesi önemliydi.

      Siyasi arenada partiler büyüdükçe yarışlar ve bazı kırılımlar her dönemde olduğu gibi bugünde yaşanabiliyor. Ak Partide de bunun yaşanması gayet normal diye düşünüyorum. Önemli olan bu yarışlarda kişilerin özel hayatları, belden aşağı siyaset olmaması genel temennimiz. Siyaseti çirkinleştirmeden iftira etmeden yürütürsen siyaset güzeldir.

     Kısacası güzel bir devir teslimi ile başlangıç yapıldı. Temennimiz bunun bu şekilde devam ederek geçmişteki tatsızlıkların yaşanmamasını diliyorum. Umarım Sayın Karatay bunu başarır ve beraberliği sağlar. Çünkü şehir küçük her gün yüz yüze bakacağız yüzümüze bakamayacağımız söylemlerden uzak durmak önemli.


28.12.2014 21:47:07

Erdogan Kaya

Devir tesliminde güzel manzaralar

Devir tesliminde güzel manzaralar