Başlığa aldığım 4 kelimeyi okuduktan sonra lütfen birkaç saniye düşünün!!!

  Bu kelimeler size neyi hatırlatıyor?

  Size neyi hatırlattığını bilemiyorum.

 Benim hatırladığım son yıllarda alışık olduğumuzun aksine bol yağışlı geçen ilkbahar ve yazın başlamasından sonrada yakın zamana kadar eksilmeyen yağmur ve doluyu.

 Bu yağışların sayısız artıları kadar il merkezimiz ve diğer bağlı yerleşim yerlerinde  sel felaketinin sebep olduğu bazı olumsuzlukları hatırlattı.

   TEDBİRİNİ AL   TAKTİRİ ALLAH(C.C.) BIRAK!!!

  İnancımız gereği Rabbimiz tarafından uygun görülen tüm nimetlere şükrettiğimiz gibi, külfetlerine de aynı şekilde şükrederiz.

 Şükrederken de bizleri birer düşünen varlık olarak yaratan Mabudumuzun Yüce kitabındaki onlarca ayetteki ?Düşünmemiz? istenen ayetlerini de unutmayız.

 Bu düşüncelerle sırasıyla siyah beyaz fotoğraflara akseden görüntülere, çocukluğuma, ardından da yakın zamanda il merkezi ve bağlı yerleşim yerlerinde yaşanan sel felaketine ve sebep olduğu olumsuzluklara gittim.

 Çocukluğumuzda oyun oynamak için veya annemin Ahır süpürgesi hazırlamak için fundalıklardan dal kesmek için Rıza Serinbaş dayı ile Ali Rıza Alaboyun ağabeyin dayısının evinin bulunduğu yerde Ulu Irmak kenarına geldiğimizde ırmağa yakın yerlerde meskenler olmadığını hatırladım!!!

  Çocukluk ve sel felaketi sonrası hatırladıklarımla atalarımızın bu kararlarıyla Yaratan tarafından verilen düşünme emriyle tedbirlerini alıp taktiri Kendisine bıraktıklarını gördüm.

     TEPEYE EV YAPMA YEL,DEREYE EV YAPMA SEL ALIR!!!

    Yaşanan sel felaketinden sonra bu konuda yaptığım beyin jimnastiğinde atalarımızın ?Tepeye Ev Yapma Yel,Dereye Ev yapma Sel Alır!!!? sözünün ine kadar isabetli olduğuna ,bu nedenle de insanların felakete uğramaması için buralarda ev yapılmasına izin vermemekteki kararlarını taktir ettim.

 Yeni bir felaketin yaşanmaması için ulaştığım sonucu ilgili birim amirleriyle gereğinin yapılması için paylaştım.

    Gereğinin ivedilikle yapılabilmesi içinde şehrimizdeki bu konunun en üst amiri olan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı Beyinde ulaştığım sonucu yerinde görmesi için mahalline götürmeyi diledim.

     Pazartesi günü meslektaşlarımızla yaptığı kahvaltıdan sonra birlikte çocukluğumda dikkatimi çeken ve sel felaketinden sonraki beyin jimnastiğiyle de ulaştığım sonuç hakkında yerinde konuyu kendisine izah etmek için yaptığım daveti kabul etti.

     Mahalline birlikte gittik.

    Burada kendisine her hangi bir fazla yağışta meydana gelmesi muhtemel olumsuzlukların önlenmesi için burada yapılacak inşaatların kodunun Ulu Irmak kenarındaki yol yerine Terlemez Baba Türbesi önündeki yoldan verilmesi konusunu teknik adamlarına inceletmesini diledim.

   Şimdiye kadar kendisine iletilen faydalı olan tekliflerin gereğini yapan Haluk Başkan ve arkadaşlarının bu konuda da ben istediğim için değil de aklın gereğini demirin tavında dövüleceği gerçeğiyle ivedilikle yapmaları dileğiyle.

TÜRKSOY LA AKSARAY´IN TANITIMINDA BİR TAŞLA İKİ KUŞ BİRDEN VURULDU

 Türk ressamları nı bir araya getiren Zinciriye Medresesinde Çarşamba günü gerçekleştirilen Resim sergisiyle ilgili genel medya organlarında yapılacak haberlerle Aksaray ve festival ülkemiz geneline  tanıtılırken,bu sergiyle  ilimizin Türk dünyasına da tanıtılmasıyla bir taşla iki kuş vurulmasını sağlayan Başkan Yazgı ve  kurmay heyetini kutlarım.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

  


30.07.2015 07:18:41

Ali Genç

Dere,Tepe,Yel, Sel

Dere,Tepe,Yel, Sel