Gazetelerin yayın politikalarının olduğunu genel yayın yapan gazetelerin ana merkezleriyle bağlı merkezlere gidip gelmeden bilemiyorduk.

 1976 yılından kapandığı 1998´e kadar Aksaray ilçe, Niğde il, Niğde, Nevşehir, Kırşehir ve Şerefli Koçhisar bölge temsilciliğini yaptığım.

 HER GENEL MEDYA ORAGANININ YAKIN, ORTA VE UZUN VADELİ YAYIN POLİTİKALARI VAR!

 Aksaray´ın il olmasından sonra ise Aksaray iliyle birlikte Nevşehir, Niğde, Kırşehir ve Şereflikoçhisar  bölge temsilciliğini yaptığım, ayrıca da Türkiye ile Avrupa´nın birçok ülkesiyle şehrinden de haberlerim ve röportajlarımla seri yazılarımı yayınlattığım  o zamanki ülkemizin en çok okunan gazetesi olan Günaydın´ın ve bağlı yayınların yakın, orta ve uzun vadede yayın politikasının olduğunu hem anlatılanlardan hem de bizlere verilen yayınla ilgili direktiflerden öğrendik.

   Günaydın gazetesindeki görev süremle kıyaslandığında kısada olsa bir süre temsilciliğini yaptığım ve Aksaray´ımızın il olma kıvılcımını yaktığımız ilk Bayram gazetemizi de bastırdığımız Son Havadis gazetesinin de, yine çeşitli vesilelerle İstanbul ve Ankara merkezlerini ziyaret ettiğimiz Hürriyet ile Milliyet ve Güneş gazetelerinin de aynı şekilde kısa, orta ve uzun vadeli yayın politikaları  vardı.

GAZETELERİN BÖLGE GAZETE VE EKLERİNİNDE BÖLGELERİYLE İLGİLİ YAYIN POLİTİKALARI VARDI!

   Sadece1976 ile  kapandığı 1998 yılları arasında temsilcisi olduğum Günaydın gazetesinin  ve çeşitli vesilelerle gittiğim Son Havadis ,Milliyet ve Hürriyet gazetelerinin sadece Türkiye geneline mahsus olan kısa, orta ve uzun vadeli yayın politikaları yoktu.

   Bu gazetelerin İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Diyarbakır ile Erzurum ve Yurt dışında dağıtımını yaptıkları ülkeleri ile bu ülkelerin şehirleriyle ilgilide hem ana gazetelerinde, hem de buralar için yayınlanan özel ekler ile buralar için özel olarak yayınlanan bölge gazetelerinin de  yayınlandıkları il ve  bölgeleri için aynı şekilde kısa, orta ve uzun vadeli yayın politikaları vardı.

KOPYALA YAPIŞTIRLA HABER ÜRETMELERİ ORTADAN KALDIRILAN AKSARAY MEDYASININ BIRAKIN YAKIN, ORTA VE UZUN VADELİ YAYIN POLİTİKALARINI YARINLA İLGİLİ YAYIN POLİTİKALARI BİLE YOK!

    Çok, çok istisnada kalan baz medya organlarını tenzih edersek geriye kalan Aksaray medyasının hem  basılı hem İnternet, hem sesli, hem de görüntülü yayın yapanlarının çok çok istisna durumunda  yayınladıklarının %90´ı Resmi Kurumlar, Meslek Odaları , STK´lar ve siyasetçilerden gelen haberlerdir.

   Eskiden gelen bu bültenler haberleştirilirken, şimdilerde buna gerek duyulmadan kopyalanıp hemen sayfaya aynı geldiği şekliyle yapıştırıldığından gazetecilerin haber yapma işlevleri köreltiliyor.

 PARÇALANAN, BİRİNİN AK DEDİĞİNE DİĞERİNİN KARA DEDİĞİ BU NEDENLE İKİ CAMİİ ARASINDA KALAN BEYNAMAZ ,İSA´YADA, MUSA´YADA YARANAMAMANIN ADI ?AKSARAY MEDYASI!?

   Aksaray medyasının eskinin kendi haber üreten kurumları yerine bu yetenekleri hazır bültenlerle köreltilmesinin yanında bir kaçı dışındakilerin yayın politikalarının olmamasının bir sebebi de bu işi yapan çok, çok istisnanın dışında kalanlarının bunu medyacılığın gereğinin aksine mesleklerini tamamen ticari olarak görmelerinin yanında  bir kaçı adı var kendisi yok çatı kuruluşlarının yanında gerçekten medya mensubu olan  üyeleri bulunan  bir çok cemiyete bölünmüş olunması da kamuya karşı sorumlulukları olan kurumların vurdum duymazlığına fili olarak çanak tutuluyor.

AKSARAY MEDYASI 26 HAZİRAN 2011 DEKİ GİBİ BİRLİK OLSAYDI 2 HAZİRAN GÜNÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´DAN UCU AÇIK?YAKINDA İHALESİNİ YAPACAĞIZ? YERİNE KESİN İHALE TARİHİ ALINIRDI!

   Yazının girişinden itibaren belirttiğim sebepler ve bunları daha da arttıran bölünmüşlük nedeniyle istikbalimizin 1. olmazsa olmazı olan, bu sene DPT tarafından yatırım proğramına alınan, Kalkınma bakanlığı bütçesine yatırım bedeli konan ihalesi için DDY genel müdürlüğü tarafından bakanlığa olur yazısı gönderilen Aksaray-Ulukışla tren hattının ihalesi yılın bitimine 3 ay kalmasına rağmen  halen yapılmadı.

  Bu olumsuzluğun müsebbipleri zamanında gereğini yapmayan demokrasilerin olmazsa olmazı olan ana muhalefet ve muhalefet partileri, Meslek Odaları ile STK´larla birlikte görevinin gereğini hakkıyla yapmayan çok, çok istisnanın dışında kalan Aksaray Medyasıdır.

   Aksaray medyasının tamamı 2 Haziran günü öncesi veya o gün 26 Mayıs 2011´deki bu yatırımın hem sözünün, hem de başlatılması talimatının  Erdoğan´dan alındığı gündeki gibi konuyu birlikte veya çoğunluğu gündeme getirmiş olsalardı Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ucu açık? Yakında İhalesini yapacağız? sözü yerine kesin ihale tarih alınırdı.

   Yine Aksaray medyasının yakın, orta ve uzak vadeli yayın politikası olsaydı, bölünmemiş olunsaydı ve birlikte hareket edilmiş olunsaydı Aksaray ile birlikte  Sarıyahşi ve Ağaçören ilçelerimizle, Şerefli Koçhisar, Evren ,Kulu, Cihanbeyli, Haymana, Altunhisar ve Ulukışla´nın da can damarı olan etrafındaki tesislerde 75000 kişiye ekmek veren 15000 kişinin çalıştığı E. 90 karayolunun Ankara-Niğde otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerin yeri ve zamanında alınması da sağlanabilirdi.

   Aksaray medyasının arasındaki bölünmüşlüğün  bitirilerek  akla gelen her konuda yakın, orta ve uzak vadeli yayın politikalarının benimsenmesi bu çerçevede özelde  istikbalimizin 1. olmaz ise olmazı Aksaray-Ulukışla tren hattımızın ihalesinin yıl içinde yapılması ve 2. olmazsa olmazımız olan  E.90 karayolunun işlevini sürdürecek tedbirler konusunda yek vücut olarak gerekenlerin yapılması ve yaptırılmasıyla  geçmişteki umursamazlığın sebep olduğu olumsuzlukların telafi edilmesi dileğiyle.

 Cuma´mız Mübarek olsun. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


5.10.2018 08:39:37

Ali Genç

Demir Yolunun İhalesinin Gecikmesinin de E.90´´ında Sorumlusu Parçalanan? Medya?

Demir Yolunun İhalesinin Gecikmesinin de E.90´´ında Sorumlusu Parçalanan? Medya?