Yeryüzündeki tüm idarelerde mutlaka iktidar vardır.

   Muhalefet ise Demokrasilerde bulunur.

    Çünkü Muhalefet demokrasilerin sigortasıdır.

     Verilen sözlerin yerine getirilmesinde 1. Derecede sözü veren iktidar sorumluyken, iktidarın yapma sözünü verdiklerinin ve yaptıklarını takip etmek bu konuda yazılı ve sözlü önergelerle iktidarı çalıştıran muhalefettir.

   Bundan dolayı Demokrasilerde Muhalefet İktidarında alternatifidir.

   Muhalefet partileri iktidarın alternatifi olması nedeniyle iktidarı takip eden kendisinin iktidar olması halinde görev yapacak olan ve ?Gölge Kabine? diye tabir eden mevcut her bakanın gölgesi gibi olan bakanları vardır.

    Sadece muhalefetin genel merkezi bunu yapmaz.

    İl, ilçe ve belde teşkilatları ise bulundukları mahalde aynı şeyi yaparlar.

    İktidar tarafından illeri, ilçeleri ve beldeleri için verilen seçim sözü veya diğer sözlerin zamanında gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğini de, bulunulan yerlerin dert ve sıkıntılarının iletilmesini de bunların takibini de muhalefetin mahalli teşkilatları yapar!

    Muhalefet iktidar tarafından verilip zamanında gerçekleştirilmeyen vaatler hakkında basın toplantıları, basın bildirileri gereğinde toplantı ve yürüyüş kanununa göre düzenleyecekleri protesto yürüyüşü ve toplantılarla konuyu sürekli olarak takip ederler.

   İktidar partisinin genel başkanı veya ilgili Bakanların il ,ilçe ve beldeyi ziyareti öncesi  söz verilip yerine getirilmeyenlerle ilgili olarak medya organlarına verilecek demeçlerle, ilgilinin geçeceği güzergaha ve konuşma yapacağı yere asılacak Pankartlarla konu kendisine hatırlatılır.

AKSARAY MUHALEFETİ TARAFINDAN 8 YILDA KONU İSTİKRARLI ŞEKİLDE TAKİP EDİLMEDİ!

   İktidarın alternatifi ve verilen sözlerin takipçisi olan muhalefet partilerinin diğer illerdeki teşkilatları görevlerinin gereğini tam olarak yapıp yapmadıklarını bilmiyorum.!

   Fakat Ana muhalefet partisinin ve diğer muhalefet partileri ilimize hükümet tarafından söz verilen hizmetleri istikrarlı şekilde takip etmediklerinden yıllarca önce verilen sözler maalesef halen gerçekleştirilmedi!

   İktidar tarafından verilip muhalefet tarafından gerekli istikrarlı ve ısrarlı şekilde takip edilmeyen hizmetlerden biriside Aksaray´ın 1861-1920 ve 1933-89 yılları arasındaki toplam olarak 115 yıl süren 2 ilçelik esaretinin ana sebebi olan Demiryolu konusundaki 2004 Mahalli seçimlerinde başlayıp dönemin UDH Bakanı, Türkiye´nin son Başbakanı Binali Yıldırım  tarafından 18 Aralık 2010´da ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 26 Mayıs 2011´de sözü verilen, o zamandan şimdiye kadar  defalarca tekrarlanan Aksaray-Ulukışla  demiryoluhattının halen ihalesinin bile yapılmamış olmasıdır!!!

 MUHALFET İKAZLARIMIZA RAĞMENDE GEREĞİNİ YAPMADI!!!

  Herkesin görevini yapması gerçeğiyle muhalefetinde görevini yeri ve zamanında yapması gerekirdi amma haydi diyelim bu ihmal edildi!

   Fakat bu konudaki yapılan ikazlardan sonrada mı gerekenler yapılmazdı?!!!

   Maalesef yine de gerekenler yapılmadı!

    Genelde 2004´den özelde ise 2011´den bu yana bu konuda yazdığım ondan fazla haber ve köşe yazısıyla muhalefetin verilen sözlerin takipçisi olmasını belirttik.

    Hatta birçok muhalefet partisi il başkanını da ziyaret ederek konunun bizim için neden 1.olmazsa olmazımız olduğunu somut kanıtlarla anlatarak bu hizmetin ve istikbalimizi ilgilendiren diğer hizmetlerin gerçekleştirilmesi için meşru çerçevede fırtınalar kopartılmasını diledim.

Bu konuda yazdığım/yazılan Ondan fazla yazımızdan biriside 14.01.2015 Çarşamba günü? TREN KONUSUNDA 5 YILDA MUHELEFETTEN  TIK ÇIKMADI!!!? başlığı altında;

    Demokrasinin olmaz ise olmazı iktidar değil muhalefettir.

   Çünkü demokrasilerde muhalefetin görevi iktidarın yanlışlarını düzeltmek olmasının yanında verilen sözlerin takipçisi olmaları da görevleridir.

   2004 Mahalli Seçimlerinde Ak Partiden Aksaray Belediye Başkanlığına aday olan Nevzat Palta´nın bu seçimlerdeki vaadi kazanması halinde Aksaray´la Ankara arasında döşenecek bir hatla Aksaray şehrini trene kavuşturmaktı.

   Bu vaadi o zamanki Adalet Bakanı, günümüzün TBMM´sinin Başkanı Cemil Çiçek tarafından da hükümet meydanında yapılan Ak Parti mitinginde de teyit edilmişti.

   Yine o zaman DDY Yolları Genel Müdürü Süleyman Karaman tarafından medya mensuplarına verilen hattın projesiyle Aksaray Belediye Başkanlığına aday olmak için istifa eden yardımcısı Nevzat Palta´nın bu müjdesinin ciddiyetini ortaya koydu.!!!

   2004´den 2009 yılına kadar aradan geçen 5 yıl boyunca Aksaray´ın ana muhalefet partisi teşkilatlarının yanında, ikinci muhalefet partisi yönetimi tarafından da verilen söz için nelerin yapıldığı.

   Bu sözün ne zaman yerine getirileceği hususunda ciddi hiç mi, hiç hiçbir eleştiri yapılmadı.!!!

    2009´DADA NEVZAT PALTA´NIN SEÇİLME VAADİ YİNE TREN HATTIYDI!!!

    Aradan geçen kos koca 5 yıl boyunca 2004´ün Mahalli seçim vaadi konusunda muhalefet tarafından konu ciddi manada hiç mi hiç gündeme getirilip Nevzat Beyden hesap sorulmadı.!!!

  Nevzat Bey 2009´da yeniden Ak Parti´den Aksaray Belediye Başkanlığına aday olduğundaki vadide 2004 gibi yine tren olmasına rağmen bu seçimlerde de mecliste gurubu bulunan muhalefet partilerinin teşkilatları tarafından da, mecliste vekilleri olmayan muhalefet partileri tarafından da tepki gösterilmedi.!!!

     Nevzat Beyde yeniden seçimi kazandı.

   Nasip olursa ileride yeri geldikçe bilgisini vereceğim muhalefeti bu konudaki motive etmemde fayda vermedi.!!!

   Şimdiye kadar yapılmayanların bundan sonra yapılarak 11 yılda gerçekleştirilmeyen Tren hattımız için gerekenlerin yapılması dileğiyle.

  Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.!!!? Diye belirttim.

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´IN AKSARAY´A GELMESİNDEN 1 GÜN 1 HAZİRAN ÖNCE CUMA GÜNÜ 2. İLÇELİK ESARETİNE ÇARPTIRILMAMIZIN 85.KARA YILDÖNÜMÜNDE KONUYATEKRAR PARMAK BASTIM!

 Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın  24 Haziran Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi ve Milletvekilliği genel seçimi öncesi ilimizi ziyaret etmesinden  bir gün önce 01.06.2018 Cuma günü yazdığım özel haberde ?Bugün 56 Yıl Süren 2. İlçelik prangasına çarptırılmamızın 85.Kara yıldönümü!!!

 TARİHİN TEKERRÜR ETMEMESİ REİS´İN YARIN VERECEĞİ TRENİN İHALE TARİHİ MÜJDESİNDE!!!!? ve aynı günkü köşe yazımda verilen sözleri kronolojik olarak yazdım.

   Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Aksaray´a geldiği 2 Haziran Cumartesi günü ise Yeni Aksaray gazetesinde bu konu gündeme getirildi.

   Muhalefet ne bizim Aksaray Yenigün gazetemiz ve ilimizin en çok okunan 4 İnternet gazetesinde de, Yeni Aksaray gazetesinde de dile getirilenlerin gereğini yapmadıklarından Erdoğan tarafından kesin ihale tarihi yerine muallak? Yakında ihalesini yapacağız? cümlesini kullanıldı.

İYİ PARTİ AKSARAY MİLLETVEKİLİ AYHAN EREL´İN MECLİSTE YAPTIĞI KONUŞMAYLA TAKDİR TOPLADI!

    Muhalefetin yazının girişinden itibaren değindiğim alışıla gelmiş tavrının aksine konuyla ilgili teknik bilgi ve kronolojik söz verme tarihlerini hakkında bizden bilgi alan İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel hocanın konuyu gündeme getirdiği TBMM Meclisindeki konuşması hemşerilerimiz tarafından taktirle karşılandı.

   Olmuşla ölmüşe çare bulunmayacağı bilinciyle şimdiye kadar yapılmayanların muhalefet partileri tarafından bundan sonra gereğinin titizlikle yeri ve zamanında ısrarlı ve istikrarlı bir şekilde yapılması, aksinden ise ilimizin ve ülkemizin istikbali ile kendi partilerinin istikbali için kaçınılması dileğiyle.

    Cuma´mız mübarek olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


10.08.2018 00:21:22

Ali Genç

Demir Yolunun Gecikmesinin 2.Sorumlusu Muhalefettir

Demir Yolunun Gecikmesinin 2.Sorumlusu Muhalefettir