Gecikmelide Olsa Muhalefetin Gereğini Yapması ve Takibiyle Sağlanacak Çifte Kazanç!

  Atalarımızın ?Demir Tavında dövülür? sözüyle yapılacak olanın yerinde ve zamanında gerçekleştirilmesi belirtilmektedir.

   Bu sözün gereği gerçekten de zamanında! en azından kendilerini defalarca arayarak nihayetinde ziyaret ettiğim ve bu projenin bizim için neden elzem olduğunu anlattığım ana muhalefet ve 2. muhalefet partisinin il ve teşkilatları gerçekten de kendilerine anlattığımın gereğini 2014 Mahalli seçimleri, olmadı  Cumhurbaşkanlığı ve ardından 2015  yılı 7 Haziran seçimleri öncesi meşru çerçevede fırtına kopartarak gereken tepkiyi göstermiş olsalardı.

   Geçen sene yapılan Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş referandumu öncesi gereken tepki gösterilmiş olunsaydı, en azından Cumhurbaşkanı ve Başbakana, UDH Bakanına ve Milletvekillerine verdikleri sözleri hatırlatılmış olunsaydı gerçekten de bu hizmetten şu anda yararlanır hale gelmiş olacaktık veya yararlanmamız yakınlaştırılmış olacaktı.

 2014-15´LE 17 DE GÖSTERİLMEYEN TEPKİ 2 HAZİRAN DAKİ CUMHURBAŞKANIN MİTİNGİ ÖNCESİ VEYA O GÜN GÖSTERİLMİŞ OLUNSAYDI ?İHALE YAKINDA YAPILACAK? YERİNE KESİN TARİHİ ALINIRDI!

    Yakın zamanda hem muhalefeti, hem de Meslek Odaları ve STK´ların yapmaları gerekirken zamanında gösterilmeyen tepkilerini belirten 3 yazımda da belirtildiği gibi ana muhalefet ve diğer muhalefet partileri meşru çerçevede zamanında verilen sözlerin takipçisi olsalardı gerçekten istikbalimiz olmazsa olmazı olan.

   Toplam olarak 115 yıl süren 2 ilçelik esaretimizin ana sebebi Aksaray-Ulukışla tren hattımızın çoktan ihalesi yapılırdı ve yüksek ihtimal ile şu anda bu hizmetten yararlanır olacaktık.

  O zamanlar gösterilmeyen tepki en azından bu sene 2 Haziran günü ilimize miting için gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan´a mitingi öncesi ve miting günü ana muhalefet partisiyle diğer muhalefet partileriyle, Meslek Odaları ve STK´lar tarafından topluca gösterilmiş olunsaydı o gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından söylenen? İhalesini yakında yapacağız!!!? açık uçlu söz yerine kesin ihale tarihi alınabilirdi!!!

GEÇTE OLSA MESLEK ODALARINDAN SONRA MUHALEFET TARAFINDAN GÜNDEME GETİRİLEN KONUNUN ARALIKSIZ VE İSTİKRARLI ŞEKİLDE TAKİBİYLE SONUÇ ALINMASINA BÜYÜK KATKI SAĞLANIR!

  Konunun aşağıda ki metnini vereceğim ilimizi ziyareti esnasında CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bekıroğlu tarafından il başkanı Ramazan Koçak ve ziyaret edilen Meslek Odalarından kendisine iletilenin hükümete yazılı soru olarak iletilmesi çok yerinde bir karardır.

  Konu istikrarlı bir şekilde takip edilirse sonucun alınmasına büyük katkı sağlayacaktır.

CHP MANİSA MİLLETVEKİLİ BAKIRLIOĞLU ULAŞTIRMA VE ALT YAPI BAKANINA DEMİRYOLUNU SORDU!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ´nun Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Ahmet Cahit Turan´a  hitaben;

    ?Uzun yıllardır yapılacağı söylenen ancak bu güne kadar başlanmayan Aksaray-Ulukışla demiryolu projesine ne zaman başlanacağı Aksaray halkı tarafından merakla beklenmektedir.

     Seçimler öncesi AKP Milletvekillerinin demiryolu projesinde ilk kazmanın vurulmasına sayılı günler kaldı!!! açıklamasına ve 2018 yatırım programına alındığı söylenmesine rağmen aradan geçen sürede hiç gelişme olmaması projenin yine rafa kaldırıldığı endişesine neden olmuştur.!!!

     86 km´lik Aksaray-Ulukışla demiryolu Aksaray ve çevre illerde üretilen ve ihracat yapılan sanayi ve tarımsal ürünlerin hem Mersin hem de Samsun limanına kolay ulaşımını sağlayacak olması bölgenin yatırımlar açısından cazibe merkezi haline getirecektir.

     Aksaray Organize sanayi Bölgesi (OSB) I ve II. kısımlarda doluluk oranı % 100´e ulaşmış, III. kısım sanayi parsel sayısının üzerinde talep gelmiştir.

       Zira bölgenin en büyük sanayi yatırımı Mercedes-Benz Türk yöneticileri lojistik sıkıntısı yaşadıklarını belirterek limana uzak olmalarından dolayı ihraç edilecek kamyonların taşınmasında sorunlar yaşandığını ve demiryolu hattının Aksaray´a ulaşması halinde sorunlarının büyük ölçüde çözüleceğini belirtmişlerdir.!!!

      Aksaray´ın yıllardır beklediği demiryolunun yapılması halinde bölgede sanayi ve ticaretin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır.

Bunlara göre;

1- Aksaray-Ulukışla demiryolu projesi 2018 yatırım programına alınmış mıdır?

2- Alındı ise bütçeden ne kadar ödenek ayrılmıştır?

3- Proje maliyeti ne kadar hesaplanmıştır?

4- Demiryolu inşaatına ne zaman başlanacak ve ne zaman bitirilerek hizmete açılacaktır?

 Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU CHP Manisa Milletvekili?

 MUHALEFET TARAFINDAN KONUNUN SIKI TAKİBİYLE CHP GELCEK SEÇİMDE 1 VEKİLLİĞİ GARANTİLER!

  Yazının başlığında ?Muhalefetin gereğini yapması duble kazanç getirir? diye belirtmem afaki olarak yazılan bir başlık değildir.

   İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel´in bu konuyu ve ilimizin diğer meseleleriyle birlikte gündeme getirdiği konuşmaları ve yazılı soruları nedeniyle Aksaraylı hemşerilerimiz üstünde üstüne yükse oranda etki sağladı.

  CHP İl başkanı Ramazan Koçak  beyi ve çalışma arkadaşlarını  sesimizin ilgililere iletilmesi konusundaki çalışmalarından dolayı kutlarım.

    Bu haklı ,doğru ve zaruri kendileri tarafından mahallinde ve Hükümet nezdinde girişimlerin aralıksız olarak sürdürülmesiyle bu hizmete kavuşacak Aksaray´la  birlikte kendileri de siyasi olarak kazanır.

    24 Haziran Genel Seçimlerindeki CHP´nin  Aksaray´dan aldığı %9.5´luk oy oranını en az %5´lik artış sağlamasıyla 1 Milletvekilini  garantilemesiyle bu çabalarının karşılığın duble almış olurlar.

CHP AKSARAY-ULUKIŞLA VE CAN DAMARIMIZ E.90 İÇİN GİRİŞİMLERİNİ ARALIKSIZ SÜRDÜRMELİ!

   CHP il başkanı  Ramazan Koçak ve partinin merkez ile diğer ilçe ve tüm belde teşkilatları tarafından duble kazanç için gerekenlerin sonuç alınıncaya, yani istikbalimizin birinci olmazsa olmazı olan Aksaray-Ulukışla Tren hattımız için.

  Bu hatla ilgili yapacakları çalışma ile birlikte ilimiz merkezi ile birlikte Sarıyahşi, Ağaçören ilçelerimiz ve  Şerefli Koçhisar, Evren ,Kulu, Cihanbeyli, Haymana, Altunhisar ,Ereğli ve Ulukışla´nın da can damarı olan.

    Etrafında 75000 kişiye ekmek sağlayan 15000 kişinin çalıştığı tesisler, petrol istasyonları, tamirciler, yedek parçacılar la otellerin bulunduğu E.90 Karayolunun Ankara-Niğde Otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerin otoban hizmete açılmadan alınması konusunda da gerekenlerin meşru olan her yolla aralıksız olarak yapılması ve yaptırılması,  aksinden ise imtina etmesi dileğiyle.

      Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 


26.09.2018 08:57:25

Ali Genç

Demir Tavında dövülür

Demir Tavında dövülür