İnsanın kendisine ettiğini kimse edemez derler ya gerçektende doğruymuş.!

    Ak Partinin Aksaray il başkan adayını belirlemede teşkilata ve il başkanı belirleninceye kadar isimleri geçenlere ettiğini tüm muhalefet bir araya gelseydi başaramazlardı.

      Çünkü günlerce süren sinir savaşının sonunda ortaya çıkartılan Eczacı Abdul Kadir Karatay Bey’in açıklanmasına kadar sürdürülen sinir savaşıyla kelimenin tam anlamıyla siyaset arenasında tozu dumana kattılar.

      Önce üç vekil,belediye başkanı ve  il yönetiminin tek isim üzerinde anlaştıkları koordinatör  vekil tarafından açıklandı.

   Bu mutabakata göre Ak Partinin gençlik kolları ve merkez ilçe başkanlığını yapan kadim üyelerinden Avukat Sinan Özkan’ın üstünde mutabakat sağlandığı belirtildi.

   Bu mutabakatı değişik kanallardan teyit ettirdikten sonra köşeme de taşıdım.

    Sonra bir vekilin ”Olur” demediği,”Olabilir” dediğini belirttiği söylendi.

    Eski guruplaşmanın devam ettiği, İki vekille belediye başkanın bir gurup,eski Belediye başkanıyla mevcut bir vekille il başkanın bir gurup olmasından vaz geçilmediği görüldü.

   Daha sonra Başkan Yazgı ve eski Başkan Palta’nın kendi adaylarında ısrar ettikleri belirtildi.

    Böylece gurup sayısı çoğalmaya başladı.

   Daha sonra birilerinin “Ak” dediğine,diğerinin veya diğerlerinin kendisinin adayı olmayanın lekesinin olup ,olmadığına bakmadan “Kara” yaftasını yapıştırdığı dilden dile dolaştı..

    Bu mücadeledeki çekilen kılıçlarla hedef için görülen mubahlık dedikoducularla Ak Parti karşıtlarının ekmeğine yağ sürdü.!!!

    Süreç uzadıkça uzadı.

   Merkez ilçe  adaylığına kesin gözüyle bakılan,fakat Gizlenci Beyin adaylığı nedeniyle merkez ilçeye getirilmeyen Naci Beyin ortağının ismi ortaya atıldı, samimi dost olan eski ve yeni Müsiad başkanları karşı karşıya getirildi.

    Olmadı mevcut bir il genel meclisi üyesi gündeme getirildi.

   Hatta eski il genel meclisi başkanından birisi apar topar genel merkeze mülakat için çağırıldı.

   Bu liste mücadelesi öyle uzadı ki  her gönderilen listede  bulunan 3 ile 5 kişi  adeta değirmende öğütülürcesine un ufak edilerek yok edilirken,onların yerine yenileri istendi ve bu istenenlerde bir şekilde bir yerlere duyuruldu.

   Ondan sonrada bir liste gitti öğütüldü, yenisi istendi,oda öğütülüp bir yenisi daha istendi.

  Bunlarda olma dı,bu defada bizim cenaha çengel atıldı.

   Bizden bir yayın organının patronu çağırıldı.

   Sonuç ne oldu?

    Ne olacak ki!  Öylede olsa,böylede olsa her boşluğun doldurulacağı prensibi gereği su aka,aka  yolunu buldu.

  Müsiad yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığında yaptığı güzel çalışmalarla özelde Aksaray’ın,genelde ise Türkiye’nin birinin bin olması için sarf ettiği çabalarına kamuoyuyla birlikte benimde yakinen şahit olduğum Ramazan Hocanın delikanlısı Eczacı Abdul Kadir Karatay’ın Aksaray  Ak Parti il başkanlığına tek başına aday olması kararlaştırıldı.

   Bu sonuç bu kadar insanı değirmende öğütmeden,insanların isimleri kamu oyunda dolaştırılıp,dolaştırılıp yıpratılmadan ve  mağdur edilmelerine fırsat verilmeden de gerçekleştirilemez miydi?!!!

   Gerçekleştirilirdi gerçekleştirilmesine de neden böyle yapılmadığını ben halen anlayamadım.!!!

   Anlayan varsa beri gelsin.

   Yapılanların herkese ders olması bundan sonra gerçek demokrasinin gereği tüm seçimlerde aday olacakların partiye üye olanların önüne konulacak sandıkla belirlenmesi.

    Bu olmayacaksa da en kötü kararın bile kararsızlıktan iyi olduğu gerçeğiyle gereğinin zamanında ve yerinde yapılarak bu tür spekülasyonlara ve yıpratmalara fırsat verilmemesi dileğiyle.

  Kendisinden hemşerilerimizin Aksaray’ımız ve ülkemiz için olan beklentilerini de nasip olursa seçilmesinden sonra yazacağım Abdul Kadir Beyi süreçte yaşananları telafi edecek bir listeyi yapması dileğiyle tebrik ediyorum.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


18.12.2014 00:00:00

Ali Genç

DEĞİRMENDE ADAM ÖĞÜTÜLEREK BELİRLENEN BAŞKANLIK

DEĞİRMENDE ADAM ÖĞÜTÜLEREK BELİRLENEN BAŞKANLIK