MTA´ya sorsanız araştırmadıklarından olmadığını söylerler.

 Fakat varmış hem de bir saat kadar zamanda birkaç çeşidinden yüzlercesini buldum.

 Evvelki hafta en yüksek tepeleri ve iki önemli dağı ile bu dağların Nevşehir le Kırşehir illerinin içine uzanan kolları ve Bayır altına uzanan kolu ise E.90 yoluna paralel olarak  Şerefli Koçhisar ın sırtından Kulu´ nun ise karşısından devam ederek Haymana´ya kadar uzanan yüzlerce irili ufaklı tepelerden oluşan Ekecik sıra dağlarından ismini alan bölgenin merkezini oluşturan tepelerinin birisinin eteğindeydim.

BULDUKLARIMLA SEVİNÇTEN KENDİMDEN GEÇTİM!

  Bu bölgede bulunan kendi köyüm Aksaray merkez ilçeye bağlı Yanyurt  sınırları içinde bulunan Ekecik sıra dağlarının büyük ve küçük(tavşan) Ekecik dağlarının tepelerinden sonraki  en yüksek tepeye sahip olan Gazi Tepe´nin eteği olan Yelecik yamaçlarında 1 saate yakın gezerken bulduklarımla sevinçten kendimden geçtim.

  Nasıl geçmeyeyim ki?

  Bulduklarım ilimiz Turizm ve Sağlık sektörünün bu günü ve yarını için değer biçilmez, iyi bir araştırmayla bitmez tükenmez olduğuna inandığım bizi köşe yapacak bir zenginlikti.

  BENDEN SONRA İLK BİLEN YETKİLİ İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ MUSTAFA DOĞAN OLDU

  İlimiz yetkililerinden sadece her konuda birimizin bin olması konusundaki samimiyetini bildiğim Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan Bey ile paylaştığım ve hakkıyla değerlendirilmesi halinde sağlıktan turizme ve hediyelik eşyaya kadar ilimizin damga vurmasını sağlayacak ve marka haline getirecek olan bu bulduğum ikinci bir hazinemizin ne olduğuna geçmeden önce bu hazinenin sadece insan sağlığını pozitif şekilde etkileyen onlarca faydalarını bilmek lazım!!!

BULDUĞUM HAZİNENİN FİZİKSEL FAYDALARI

Bedenin elektriğini boşaltır.

Karın ve bağırsakları etkileyerek iyileştirir.

Karaciğerin temizlenmesinde faydalıdır.

Mide rahatsızlıklarına iyi gelir.

Kas ve eklem ağrılarının tedavisinde etkilidir.

Ağrıları giderir.

BULDUĞUM HAZİNENİN METAFİZİKSEL, YANİ RUHSAL FAYDALARI

 Kullanan kişilerden olumsuz düşünceleri uzaklaştırır.

Duyguları güçlendirir.

Pozitif düşünceyi artırır.

Kızgınlık ve öfke duygularını yok eder.

Ruhsal arınma hissi verir.

Negatif ruhsal etkilerden korur.

Korku, şok ve diğer travmatik durumlarda rahatlama sağlar.

UZUN ARAŞTIRMALARIM SONUNDA BU HAZİNEYİGEÇEN SENE EKİM VE KASIM´DA 15 GÜN YAZDIM

   Geçen sene bu konuda çeşitli kaynaklarda yaptığım araştırmalar ve kendi dağarcığımdaki bu konudaki bilgileri de bir araya getirip harmanlayarak 17 Ekim Pazartesi´den başlayarak  7 Kasım Pazartesi´de dahil 15 gün yayınladığım seri yazılarımda değer biçilemeyecek bu hazinenin yer yüzünde nadir olarak bulunan yerlerden birisinin de ilimizin Hasan dağı bölgesi olduğunu tespit etmiştim.

  Araştırmalarımda ilimizde Hasan dağı bölgesi dışında bu hazinenin olabileceği başkaca bir yerden de bahsedilmiyordu.

DEĞER BİÇİLEMEYECEK HAZİNEMİZİN BULUNDUĞU İKİNCİ YER? MERKEZİ EKECİK? BÖLGESİ!

  Bu hazinemizin sadece Hasan dağı bölgesinde çoğunluğu tarihi ismi Nenenzi olan ilimiz Gülağaç ilçesi Bekarlar kasabasındaki Nenenzi Dağında gerisinin ise yörenin genelinde olduğuna dair bilgi evvelki haftaki keşfimle değişti.

   Yaptığım keşif esnasında bulduklarım Sağlık ve Turizm sektörümüzün çeşitlenmesi özelliklede bize ait akla gelebilen tüm hediyelik eşya için kullanılabilecek olan bu hazinemizin  merkezi Ekecik bölgesinde de bulunduğunu bizzat topladığım numunelerimle somutlaştırdım.

  ?Siyah Elmas? olarak tabir edilen yazının girişinden itibaren sağlıktaki pozitif faydalarını da belirttiğim Aksaray´ımızın yeryüzünün sayısız ilkler ve teklerinin merkezi olmasını da sağlayan bu taş ?OBSİDYEN?!

   Topladığım numunelerin göz önüne alınarak ilimiz için değer biçilemeyecek olan bu hazinenin ikinci kaynağının da ana ocağıyla/ocaklarıyla birlikte tespit edilmesi ve  Hasan dağı yöresindeki ocaklarla birlikte Ekecikteki ocağında/ocaklarında ilimizin birinin bin edilmesi için akla gelebilen her konuda değerlendirilmesinin sağlanmasıyla sahip olduklarımızdan maksimum şekilde faydalanmamız için gerekenlerin zaman geçirilmeden yapılması dileğiyle.

Cuma´nız Mübarek olsun.

Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


11.08.2017 07:53:02

Ali Genç

Değer biçilemeyen hazinemizin 2.kaynağını ekecik´de buldum!

Değer biçilemeyen hazinemizin 2.kaynağını ekecik´de buldum!