Pazartesi günü Sayın Enerji Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyunun bir televizyona yaptığı açıklamaları dinledim. Gündüzde bir arkadaş bana hararetli hararetli Salı günü çok önemli içeri almalar olacak dedi. Merak edip ısrar ettim bunların kim olduğunu öğrendim. Söylenen isimleri dinledim yemin ederim paralel ile uzaktan yakından en ufak ilgileri yok. Eğer paralel ile ilgileri olduğunu bilsem hiç acımadan alınsınlar derdim.

Bu isimleri duyunca darbeden medet uman alçak ve adi insanların kişileri yıpratırsam acaba bir makam elde edebilirmiyim diye düşündüklerini kesin biliyorum. Ülke yok olmuş, kardeş kardeşi kırmış adamların umurunda değil yeter ki adamlar bir yer kapsınlar.

Bu alçaklar birkaç ayaklı gazeteye birkaç yalan ve algı oluşturuyorlar ve onlarda fısıltı gazetesi ile bunu bir günde yayıyorlar. İki aydır hala bekliyorlar Başkan Yazgı alınacak. Ne alınan var nede satılan ve neden paralel olan. Aynen bunun gibi bir işadamımızla ilgili algı devam ederken, yine iki sivil toplum kuruluşu başkanı alınıyor dedikodusu.

Allah bu paralel yapıyı kahretsin neren çıktı çıkmaz olasıcılar. Kim kime kızıyor, kimin nerede bir siyasi hesabı varsa onu nasıl kenara iter ben buraya gelirim algısı oluşturuyorlar. Be alçak sen önce halkın kalbine ve gönlüne gir darbeden medet umacağına önce bir adam ol seni halk sevsin. İftira ile bir yere gelen hiç oldumuda sen geleceksin?

17 Aralık operasyonu sonrası sıkça paralel aleyhinde yazılar yazıyordum. Güya meslektaşımız olacak bir zavallı benim çalıştığım gazete ve televizyon patronlarına benim birkaç gün içinde paralelci olduğum için içeri alınacağımı söylemiş.

Sonra öğrendim ki, paralelci bazı polisler beni susturmak için bana bu lafı ulaştırsınlar ki, ben bunlar hakkında yazı yazmayı bırakayım. Gördünüz mü bir numaralı paralelci karşıtı olan Erdoğan Kaya´ya yapılan algıyı. Hala alınacağım ve bekliyorum, üstelik paralel karşıtı olmamadan alınmamı bekledim. Patronlarımda aynı şeyleri kendisine söylemişler.

Birde bu lafları orada burada dolaştıranlar ne cemaatleri biliyor ve nede paraleli yemin ederim biliyor. İçeri alınacak dedikleri işadamımızı yıllardır tanırım kendisi Kadri tarikatına mensup mütevazi bir ağabeyimiz. Sivil toplum kuruluşu arkadaşlar ise tamamen paralelin dışında cemaatçilikle uzaktan yakından ilgileri yok.

Tabi bu kurumların seçimleri yaklaştıkça darbeden medet umanlar bunları kendileri bir kenara güçleri ile itemeyince darbeden medet umarak paralelci iftirası ile nasıl iteriz hesabı yaptıkları bal gibi açıkça ortada. Adamsanız üyeleriniz ve mensuplarınızın gönlüne girerek bir yerlere seçilin. Çünkü sizi adam diye kimse hesaba almıyor iftiraya başvuruyorsunuz.

Mahalli seçimlerde Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı aday olmadan önce ne paralelciydi nede cemaatçiydi. Adam aday olunca nasıl adaylıktan düşürürüz diye bizim aday paralelci iftirasını attılar ve Genel Merkezi faks yağmuruna tuttular. Ama her şey boş ve nafile çıktı. Üstüne üstlük paralelci diyenler paralele verdiği milletin arsasını Yazgı, ? siz törörüstsünüz ve terörist yetiştiriyorsunuz? diyerek verilen milletin arsalarını geri aldı.

Şimdide gelecek hesabı yapanlar milletin gönlüne girme yerine Yazgıyı nasıl yıpratır gelecek seçimlere aday yapmayız hesabı içinde olanlar var. Valla erkekseniz çıkın sizde Yazgı gibi milletin gönlüne girin sizde onun kadar vatandaş tarafından sevilin.

Çıkıyor bir siyasi diyor ki, ? asıl darbe il teşkilatına yapılacaktı ama feto darbesi oldu. Darbe Aksaray da başladı? diyebiliyor. Ben bu gazete haberlerini hala saklıyorum. Çıkıp ben bunu söylemedim diyebildiler mi? Erkekse çıkıp tekzip etse idi. Senin siyasete devamın darbe girişiminin önlenmesinden daha mı önemli?

Yazgı ile aynı cenahta siyaset yapan bir siyasimize kendisine çok güvendiğim bir dostum bugün yeni alınanlar var mı diye soruyor. Bu muhterem ne diyor biliyormusunuz, ? Yazgının baldızı bugün gözaltına alındı? be ahmak alınan bayanın eşi senin partinden aday adayı olmuş birisi neden adamın adını değil de Yazgının adını veriyorsun? İşte art niyet ve darbeden siyasi rant bekleme alçaklığı diye buna derler.

İnsanın oğlu ile aynı düşünceyi paylaşamadığı bir zamanda sen baldız banacak bağlantısı yaparsan benden gereken cevabı alırsın. Bırakın devletimiz zaten gerekeni yapıyor ve kimin ne olduğunu ortaya çıkarıyor siz adam gibi işinize bakın. Yaban eşeği ile ev eşeğinin hikâyesi gibi daha çok beklenti içinde olursunuz.

Algı ve iftirayı bırakalım herkes kendi hesabını kendisi yapsın. Darbe üzerinden medet ummasın. Sayın Bakan Yardımcısı Alaboyunun ben Yazgı ve ailesine kefilim demesi size yeterli cevap olsa gerek. İşadamı ve bazı saygın sivil toplum kuruluşu insanlar üzerinden de algı operasyonunu bırakalım yarın huzuru mahşerde hesap veremezsiniz kaçamazsınızda.


Hakan Demirci
8.09.2016 13:38:23
Sayın Erdoğan Kaya´yı sırf mizah olsun diye okumak bile keyif verici. Küçük enişteyi kızdırmışlar yine.

7.09.2016 17:52:55

Erdogan Kaya

Darbeden medet uman alçaklar

Darbeden medet uman alçaklar