Cumhuriyet 1923´de kuruldu.

    93 yıllık bir çınar oldu.

     Çınar olmaya oldu da!

     Bu ulu çınar şimdiye kadar dallarıyla kimleri gölgeledi,kimleri korudu?!!!

   Bu ulu çınarın cumhurun ekserisini koruduğu söylenebilir mi?!!!

   Bana sorsalar 2010 yılı anayasa referandumundan başlanarak  2015´in sonunda memurlara Cuma Namazına gitme izninin verilmesinin fiilen gerçekleşmesinin sağlandığı bu senenin 1 Nisan´ındaki uygulamaya.

CUMHURİYET ULU ÇINARININ DALLARI CUMHURA GÖLGELEME YERİNE EZA CEZA ARACI OLARAK KULLANILDI!!!

    2010  yılı Anayasa oylamasından sonra pey der,pey  İnanç,fikir ve ibadet üstündeki yasakların kaldırılmasına kadar bu çınarın dalları çoğunluğa gölge olmaktan ziyade  kendisini elit görenler tarafından vatanın asli sahiplerine  eza ceza edilmede araç olarak kullanılmaktan öteye gidilmedi!!!

TÜRK VE MÜSLÜMAN OLMAYAN%0.5´LİK AZINLIK?BEYAZ TÜRK? ETİKETİYLE GERÇEK TÜRK VE MÜSLÜMANLARIN ENSESİNDE  NİCE ONLARCA YIL BOZA PİŞİRDİLER!!!

   Böyle olunca da sadece kendilerini bu ülkenin sahibi gören bu vatanın kurtarılmasında zahmete girmeyenlerin evlatlarından oluşan,etnise olarak ta Türk ırkı ile genel olarak, bu vatanın değerlerine bağlı olan Müslüman diğer etniselerlede çokta  ilgileri de olmayan!

  Buna rağmen Türklüğü kendilerine paravan yaparak kendilerini utanmadan,arlanmadan ?Beyaz Türkler(!)? olarak görenler Cumhuriyetin nimetlerinden olabildiğince faydalandı!

%0.5´LİK KESİM EFENDİ,%99.5 LUK KESİM PARYA OLDU!!!

   Bu vatanın %99.5´nu oluşturanların kahır ekseriyeti ise horlanan,aşağılanan kendi öz yurdunda onlarca yıl parya gibi yaşamaya mahkum edildi!!!

   Merhum Menderes,Merhum Özal ve  2003 ?den günümüze kadar ise Ak Parti hükümetleri tarafından ortaya konan bunca çabaya rağmen maalesef halen Cumhuriyeti oluşturan Cumhurun geneli Cumhuriyetin gerçek sahibi olamadı!!!

CUMHURUN CUMHURİYETİN GERÇEK SAHİBİ OLMASININ ÇARESİ ZAMAN GEÇİRİLMEDEN HAZIRLANACAK CUMHURUN İRADESİNE ATANMIŞLARI ORTAK ETMEYEN?YENİ SİVİL ANAYASA?

   Cumhurun kendi öz yurdunda paryalıktan tam olarak kurtulabilmesi için bunu sağlayacak çare  Cumhurun iradesine atanmışları ortak etmeyen tam demokratik,tam sivil anayasadır.

   Bunu sağlayacak Anayasanın en kısa zamanda hazırlanarak milletimize gönderilerek alınacak onaydan sonra yürürlüğe girmesinin sağlanmasıyla %0.5azınlığın tahakkümünden milletimizin %99.5´nun  kurtarılarak gerçek manada cumhurun Cumhuriyetimizin sahibi olmasının en kısa zamanda sağlanması dileğiyle.

   Cumhuriyetimizin 93. Yılı kutlu olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


28.10.2016 22:35:21

Ali Genç

Cumhurun Cumhuriyetinin Yolu ?Yeni Anayasa?

Cumhurun Cumhuriyetinin Yolu ?Yeni Anayasa?