29 Ekim Cumhuriyet bayramı nedeniyle düzenlenen Cumhuriyet Balosuna katıldım. Cumhuriyet balosuna dört yıldır katılıyorum, bu sene baloya katılım daha fazla idi. Aksaray Valisi Sayın Selami Altınok’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen baloya Garnizon komutanı ve Belediye Başkanı eşliğinde Bayrağımızın rengini alan pasta birlikte kesildi. Baloya katılım her kesimden insanlar vardı.

 

     Eski balo kutlamalarından farklı sadece alkol yoktu, birde Başörtü yasağı yoktu. İsteyen istediği kıyafetle gelebilme serbestliği olunca demek ki Baloya başörtülü bacılarımızda katılabiliyor. Cumhuriyeti sadece belli bir kesimin babasının malı gibi belli çerçeve içine alır diğer insanları da öteleştirirseniz kendiniz çalar kendiniz oynarsınız.

 

      Ama herkese serbest ederseniz Salı akşamki gibi herkes Cumhuriyete sahip çıkar ve katılır. Cumhuriyet balosu demek milletin vergileri ile toplanan paraları alkol şişelerinde hovardaca harcamak değildir. Benim vergimden kesilen paralarla balo adı altında alkol içerek tüketmeye hiçbir zaman gönlüm razı olmamıştı.

 

      29 Ekimde gördük ki, kimse Cumhuriyet düşmanı değil aksine Cumhuriyete sahip çıkma idi. Siz zorla insanları ötekileştirir Cumhuriyet düşmanı göstererek bu salonlara almazsanız. Elbette insanlarda böyle salonlara gelmezler.

 

      Toplumun normal yaşam koşulları içerisinde kutladığınız Bayramları halka mal ederseniz herkes bu kutlamalara severek katılırlar. İnsanların kalbini okuyan müneccim gibi kendimizden başkalarını cumhuriyet düşmanı ilan etmek kimsenin haddine değil.

 

      Salı günü kutlanan bayram şekli devam ettiği sürece gitmeye ve katılmaya her zaman hazırım. Ne güzel insanlar birbiri ile kucaklaşıyor ve sohbet ederek samimi bir ortam vardı. Sayın Valimiz Altınok bütün masaları gezerek tek tek misafirleri ile ilgilenerek sohbet etti.

 

       Zannedersem en son bizim masaya geldiğinde en çok bizim masada sohbet etme imkânı oldu. Tabi masamız da siyasetçi, akademisyen ve gazeteci olunca konu Aksaray ile ilgili çalışmalardan konuşuluyordu. Sayın Belediye Başkanı Nevzat Palta, Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı ve bazı siyasiler ile sohbet ederken Vali Bey masamıza geldi, “ herhalde burada siyaset konuşuluyor diye espri yaptı.

 

      Siyaset bir hizmet aracı olduğu için siyasileri yakalamışken hızlı ve yük treni ile ilgili sohbet ediyorduk. Vali Bey gelince konuya dahil oldu, oda konuşmamızı teyit etti.

 

      Sonra konu İl Koordinasyon toplantısındaki Vali Beyin çıkışından sonra üst geçitlerin başladığı ve Adana-Konya yolundaki çalışmaların hızlanması soruldu. Bana bunları hep sen yazıyorsun diye şaka yaptı. Ama gerçekten de vali Beyin çıkışından sonra ertesi günü köprü, yol ve üst geçidin çalışmasına başlanmasını kamuoyu ile paylaşmak kadar doğru bir şey olamazdı.

 

       Günlerdir yapılmayan üst geçitler ne oldu da iki günde ayağa kaldırılmıştı. İşte Sayın Valinin sert çıkışı ve iki cıvata takmanın zor olmadığını söylemesi ertesi günü üst geçitlerin başlamasına neden oldu. Dirayet ve disiplin hizmetlerin hızlanmasına neden olabiliyor.

 

       Vali Bey konulara vakıf olunca hiçbir idareci kendisini atlatamıyor. İdarecilik yapmış bir insan olarak bu konuları çok iyi bilirim. Hayatta hiçbir zaman el avuç ovalayan idareci olmadım, olmadığım içinde çok yerlerde ömrüm kısa oldu. Çok idarecilerde el avuç ovalayan memuru sever, bundan dolayı el avuç ovalayanların sayısı az değildir. Sayın Valide el avuç ovalayanı sevmiyor, iş üreteni seviyor. Bende kendisini bundan dolayı seviyorum, zamanında çözüm isteyen bir kişilik.

 

       Bakın üst geçitle beraber yol çalışması ve köprüde hızlandı. Bu takip ve çıkış olmasa idi bunlar gelecek yıla sarkardı.

 

       Spor sahaları ve kapalı alanlar ile ilgili fırçası da iyi gelmiş olmalı ki, bir hafta geçmeden ihaleler yapıldı. Kapalı spor sahalarının yapımına önümüzdeki günlerde başlanacak. Yaptım, yapıyorum, hallediyorum laflarını yutmayan bir vali karşınızda Sayın Müdürler.

 

      Anlayacağınız Cumhuriyet balosunda bile memleket meselesi ve çalışmaları konu edildi. Ama gerçekten Cumhuriyete ve Bayrağımıza yakışan bir baloyu hep birlikte mütevazi bir şekilde kutladık.


30.10.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Cumhuriyet Balosuna Yoğun İlgi

Cumhuriyet Balosuna Yoğun İlgi