Büyüklerimiz? Kişilerin hayatı boyunca omuzuna devlet kuşu 3 sefer konar.

   Eğer ki kişiler bu konan kuşu her defasında veya bir defada olsa kaçırmadan yakalarlarsa dünyevi dileklerinin gerçekleştirilmesini sağlarlar.

 1.Defa kişilerin başına devlet kuşu konduğunda kişiler bunu umursamaz veya ihmal ederler ise kendilerine 2. bir şans verilerek devlet kuşu bir defa daha başlarına konar ve kişinin bunu değerlendirmesi beklenir.

  Başına2. Defada başına konan kuşu kişi değerlendirmez ise ömrünün hangi safhasında olacağı bilinmese de nihayetinde ahir ömrünün içinde 3. ve son defa daha devlet kuşu kişinin başına konarmış.

   Bunu da kişi değerlendirir ise değerlendirir ve umduğu dünyalık ne ise ona kavuşur, yok bu son şansını da değerlendirmez ise ömrünü fakru zaruret içinde geçirir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´DAN SONRA AKSARAY´A 2. PAS U.AY BAKANI TURHAN´DAN GELDİ!

 Geçen Perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yayınlanan 2019-21 yılları tasarruf tedbirlerinin içine Demir yolları yatırımlarının dışarıda bırakılması sağlanmasıyla Aksaray´ın başına devlet kuşu kondu.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın bu kararıyla toplam olarak 159 yıl süren 2 ilçelik esaretimizin ana sebebi olan ve ihale ilanı için gün sayan istikbalimizin 1. olmazsa olmazı Aksaray-Ulukışla demir yolu için oluşan umutsuzluğumuz ortadan kalktı.

   Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın gönlümüze su serpen ve samimi takibiyle ihalesinin yapılarak hizmete açılmasıyla tarihin tekerrürünü ortadan kaldıracak bu açıklamayla 2004´den bu yana başımıza  son defa konan gönlümüze su serpen, umutsuzluğumuzu ortadan kaldıran 2. Açıklama ise Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan´dan geldi.

ERDOĞAN´DAN SONRA ULAŞTIRMA VE ALT YAPI BAKANI TURHAN´IN VERDİĞİ PAS MİLLETVEKİLLERİ ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞLERLE MESLEK ODALARI, STK´LAR VE MEDYA İÇİN KAÇIRILMAYACAK ŞANSTIR!

 Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın 2019-21 arası tasarruf tedbirleri genelgesinin ardından Pazartesi günü ana haber bültenlerinde ise Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından Türkiye ?nin 2023 Demiryolu hedefleri açıklanırken  mevcut hatlara o zamana kadar 10 Bin km yeni demir yolunun ilave edileceğini bizzat kendisi açıkladı.

 Bakan Turhan´ın yaptığı bu açıklamayla başımıza konan Devlet kuşunun  ilimizin Ak Parti Milletvekili İlknur İnceöz ve Cengiz Aydoğdu,Vali Aykut Pekmez ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile İGM Başkanı Mehmet Tüzün´le.

  Ak Parti il Başkanı Hüseyin Altınsoy´a ve tüm merkez ilçe ile ilçe teşkilatlarına.

2002´den günümüze kadar Aksaray Milletvekilliği yapan Ahmet Yaşar´a Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz Ramazan Toprak ve 2004-14 arası Aksaray Belediye Başkanı ve 25. dönem Aksaray Milletvekili Nevzat Palta.

   Aksaray ilinin merkez ilçedekiler başta olmak üzere ilimiz genelindeki tüm Meslek Odaları, resmiyette oda olmasalar da  fiiliyatta  Meslek kurumu olan birlik veya başkaca şekilde  adlandırılan belirli meslekleri temsil eden kurumlar.

   Aksaray´ın hem tüm Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, bu kuruluşların çatısı olan STK Platformuyla,

İlimizin Kanaat önderleri ve ilimizde yatırım yapanlarla, yatırım yapmayı planlayan yatırımcıları tarafından.

 Aksaray ilinin mahalli medya organları ve medya mensuplarıyla genel medya organlarının ilimizdeki medya mensupları ve medyanın çatı kuruluşları olan Cemiyetleri tarafından en iyi şekilde değerlendirilmesiyle şu anda DDY Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkma ilanı hazırlıkları yapılan Aksaray-Ulukışla demiryolunun ihalesinin yıl içinde gerçekleştirilmesi mümkün.

   Zaman geçirilmeden ilgili ve yetkililer ile iğne ucu kadarda olsa sorumluluğu olanlar tarafından gerekenlerin zaman geçirilmeden yapılması ve yaptırılmasıyla başımıza konan devlet kuşundan maksimum fayda edilmesinin sağlanması.

 Aksinden ise sebep olunacak olumsuzluklar nedeniyle kaçınılması dileğiyle.

    Cuma´mız Mübarek olsun. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


Melih semis
19.10.2018 08:22:37
Haberin başlığı saçma içeriği boş uzatılmış da uzatılmış ve Aksaray halkı yine avucunu yalayacak kara tren gecikti ne gitti ne de gelecek. Aman ne devlet kuşu ne şans. Lütfen haber yaparken biraz ayaklarınız yere bassın yok devlet kuşu konmuş yok pas vermiş ne saçma ifadeler. Ağam bizimle eylenirrr deseniz daha mantıklı olacak.

ALİ GENÇ
19.10.2018 20:27:28
Melih Semis bey nerelisin,bu mesele ile bir ilgin varmı yokmu bilmiyorum fakat öncelikle her zaman her şartta okuyucunun eleştirisine açık olduğumu bilmenizi diliyorum. Saçmalık meselesine gelince herkesin bakış açısı farklı fakat konulara kişilerin bardağın hangi tarafından baktığıda önemlidir. Öncelikle Bu tren meselesi 11000 yılı aşan tarihe sahip olan bu nedenlede şehirlerin atası olmayı hak eden,yer yüzünde maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan bir çok ilkler ve teklerin merkezi iyi insanlar ve zaferler diyarı Aksaray´ın 1861-1920 ve 1933-89 yılları arasındaki toplam olarak 115 yıl süren 2 ilçelik esaretine çarptırılmamızın ana sebebidir ve ilik defa 13 Ekim 1920´de Atatürk tarafından Aksrayın ilçe yapılması teklifi nin verildiği ve bu teklifin 40 Numaralı kanunla kesinleştiği gün Burdur Milletvekili Sossallı İsmail Süphi tarafından gündeme getirilen ilimizin 98 yıllık meselesidir v e bu Mesele bu satırları yazan garibin 2008 yılından bu yana ilimizin iki gazeteciler cemiyeti ve 2007´den bu yana aralıksız olarak köşe yazısı ve haber yazdığım Aksaray Yenigün gazetesi ile bu satırları yazdığım Aksaray Haberci İnternet gazetesi başta olmak üzere bir çok meslektaşımızın direk ve dolayı çabası ile meselin yılda en az 10 defa gündeme getirilmesiyle Çed´i bitti,Zemin etüt´dü bitti,toprak analizi bitti,Etüt projesi tamamlandı. Bu sene DPT tarafından yatırım proğramına alındı ve Kalkınma bakanlığı bütçesine yatırım bedeli kondu.DDY Genel Müdürlüğü tarafından ilgili üst makama ihale ilanına çıkılması onay yazısı gönderildi. Pas meselesine gelince elbetteki bu bir mecazi sözdür amma eğerki Demir yolları ülkemizde alınan tüm tasarruf tedbirlerinin dışında tutulduysa bu Cumhurbaşkanının ilimizin Milletvekillerini ve diğer tüm atanmış ve seçilmişlerine bu hizmetin takip edilmesi ve ihalesinin yapılması için pas değilde nedir? Saygı ve selamlarımla.

19.10.2018 06:57:22

Ali Genç

Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan Sonra U.A. Bakanı Turhan´da Pas Verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan Sonra U.A. Bakanı Turhan´da Pas Verdi!