40 yıldır memleketimizin iyiliği için çalışanları över,aksini yapanları yererim.

         Akla gelen meşru her yolla yeni iyiliklerin olması için kişi ve kurumları teşvik ederim.

         Kendimde cürümüm kadar yer yakma pahasına birimizin bin olması için Allah(C.C.)dan başka kimseden bir beklenti içinde olmadan aralıksız olarak çalışırım.

         Buna rağmen her şeye kolay,kolayda ?İyi Olur? demem.!!!

        İyi olduğunu söyleyebilmem için söylenenin,teklif edilenin gerçekten iyi olması,yani artılarının bulunması gerekir.

        Bu nedenle her söyleneni peşin ret etmediğim gibi ,mal bulmuş Mağribi misali de hemen her iyilik olduğunu söyleneni de kabul etmem.

        Benim iyilikteki mihengim söylenen iyiliğin şahıslara ve belirli zümrelerden ziyade mutlaka topluma da faydasının dokunup dokunmayacağıdır..

        Bu söyleneni de bu kıstasımla yerinde buldum.

       Çünkü teklif edilen gerçektende yerinde ve genel faydası yönüyle iyi bir fikir.

       Teklifte bulunan 40 yıldan fazla zamandır Aksaray kamuoyunun başta vilayet olmamıza yaptığı katkı olmak üzere hep müspet hizmetleriyle tanıdığı şimdiye kadar kamu yaranına yüzlerce faydalı hizmeti gerçekleştiren Aksaray Yardım Sevenler Derneği Başkanı Eczacı Dilek Tolga Terzioğlu.

       Teklifi ise Aksaray´ın en önemli simgelerinden olan Hasandağı ile ilgili.

       Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı Beyin göreve geldiğinden bu yana yaptığı diğer hizmetleriyle birlikte Aksaray´ın simgelerini şehrimizin önemli giriş ve çıkışlarına konmasını da destekleyen Dilek Abla yapılan bu güzel hizmetlerin Hasandağı maketiyle de tamamlanacağını belirtiyor.

        Kendisi ile konuyu uzun uzadıya istişare ettik.

        Dilek hanım? Ankara istikametinden veya Adana istikameti ile yine Konya veya Nevşehir ile Kırşehir istikametinden gelen araçlarla seyahat edenlerin ilimiz sınırları içine girdiklerinde gördükleri ilk şey muhteşem Hasandağımız oluyor.

        Yaklaştıkça da bu güzel dağımızın artan ihtişamına doyamıyorlar.

         Bu nedenle şehrimizi tanıtan sembollerin içine Hasandağının da büyükçe bir maketinin konması yapılan güzel çalışmaları tamamlayacağı kanaatindeyim ?diyor.

     BAŞKAN YAZGI GELEN TEKLİFLERİN KİMDEN GELDİĞİNE DEĞİL YARARINA BAKIYOR!!!

        Başkan Yazgı´nın şimdiye kadar kimden geldiğine bakmadan teklif edilenin faydasına bakarak gereğini yaptığını bilen olarak diğer olumlu tüm tekliflerle birlikte bu teklifi de enine boyuna inceleyeceğini.

      Yüksek ihtimal ile makastaki büyük kavşakta bulunan at heykellerinin tam ortasına veya trafiği engellemeyecek uygun bir yere Dilek Ablanın dileği olan Hasan dağımızın 3 boyutlu,gereğinde geceleri de ışıklandırılacak bir maketini de koyduracağına inanıyorum.

       Memleketimiz için akla gelecek tüm güzelliklerle birlikte uygun bir yere Hasan dağımızın bir maketinin de yapılması için gereken talimatı ilgililere vermesi dileğiyle.

       Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 

 

 

 

 


2.02.2016 08:09:14

Ali Genç

Çokta iyi olur!

Çokta iyi olur!