“Para Dedim; Namusuyla Birlikte Soyundu Kadın”

“Para Dedim; Akan Sular Durdu”

“Para Dedim; Her Değerlerinden Tavizi Verdi”

Keşke para icat olmasaydı da eskiden olduğu gibi takas yöntemi ile alışveriş yapsaydık. Tavuk verir ekmek alır, süt verir peynir alırdık böylece üretim bol ve kesiksiz devam ederdi.

Paranın gücü öyle büyüdü ki; satın alamayacağı bir şey kalmadı. Para tüm kapıların maymuncuğu oldu. Para dedim namusuyla birlikte soyundu kadın.

İddia ediyorum çok paran varsa istediğin siyasi partiye üye olur, milletvekili hatta bakan bile olursun. Basarsan paraları Leyla’ya bile sahip olursun. Bir de bunun hırsına kapılırsan başına gelmedik bela kalmaz. 

Alın size örnek:

Para hırsına kapılan ünlü futbolcularımız daha çok kazanma hırsıyla tüm dini, etik ve hukuksal değerleri hiçe sayarak paralarını uyanık bir bankacı kadına kaptırmışlar. Şimdi de yana, döne sözde haklarını arıyorlar. 

Ben onlara hiç acımamdaha da beter olsunlar. Parayı daha meşru yollardan değerlendirmek varken gayri meşru yola girmekle bunu fazlasıyla hak ettiler. Yetkim olsa ülkemde futbolu yasaklarım; her türlü alaverenin, kumarın şikenin içinde olduğu organize bir düzen olmaz olsun. 

Özet olarak çok ama çok büyük paralarla satın aldıkları bu bela; futbolcularımıza hayırlı ve uğurlu olsun.

 

Sevgi ve Saygılarımla


4.12.2023 10:25:00

Doç.Dr.İbrahim Baykan

ÇOK PARA ÇOK BELA

ÇOK PARA ÇOK BELA