Bizim kültürümüzün oluşmasını sağlayan Yüce dinimiz İslam öncelikle ”Senin Dinin Sana, Benim Dinim Bana” düsturunun yanında dinde zorlama olmayacağı yönündeki kesin emirle.

      Yine ister semavi isterlerse tabiat dini olsun tüm dinlere ve bu dinlerin mabetleriyle din adamlarına, bu dinlerin değerlerine savaş halinde bile kendilerine saldırılmadıkça diğer dinlerin din adamlarıyla birlikte çocuklara, kadınlara ve ekilmiş arazilere saldırılmaması.

    Ayrıca da ”Siz onların dinine küfretmeyiniz ki onlarda sizin dininiz küfretmesinler.”emri Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’in kesin talimatı.

     Bu kutlu talimat gereği Peygamberimizden günümüze kadar Müslümanlar tarafından kurulmuş olan tüm devletler veya İmparatorluklarla günümüzdeki İslam devletlerinde yaşayan gayri Müslimlere karşıda kaideyi bozmayacak bazı münferit negatif gelişmelerin dışında genel bir engelleme veya dinin mensubu olmaktan dolayı aşağılanma yoktur.

     İslam ülkelerinde yaşayan gayri Müslimlerin Müslümanlarla birlikte barış içinde yaşamaları İslam’ın tüm insanlığı karşı barışçı bakışının en somut ve net ete kemiğe bürünmüş olan halidir.

     Bu hoş görümüzü teoriden pratiğe çeviren tarihteki sayısız örneklerinin yanında ayrıca da bizim dinimize mensup olan yönetimler tarafından dinine bakılmaksızın zulme uğrayan tüm gayri Müslimleri bu zulümlerden kurtaran sayısız örnekler var.

     Tarihte bunun en iyi örneği soykırıma tabi tutulan Yahudilerin İspanyadan Kanuni Sultan Süleyman zamanında kurtarılması,2. Dünya savaşında binlerce Yahudi’nin bulundukları ülkelerde dış temsilciliklerimizce himaye edilmesidir.

      Bu iki örnek başta olmak üzere tarih boyunca gayri Müslimlere Müslümanlar ve Müslüman yönetimler tarafından gösterilen hoş görünün devamı için öncelikle kendi çocuklarımıza bu hoş görüyü emreden bilgileri yani bunu emreden kendi dinimizi tam olarak öğretmemizle mümkündür.!!!

ÇOCUKLARIMIZ”TÜM YARATILANLARI ONLARI YARATAN’DAN ÖTÜRÜ SEVİLMESİ”FELSEFESİYLE YETİŞTİRİLSİN!!!

      Aksaray’da doğmuş, Aksaray’da Taptuk Emre’nin yanında eğitimini almış ve Taptuk ocağında piştikten sonra deryalar gibi coşan hemşerimiz, dünyandın gıpta ettiği hümanistlerden Yunus Emre Hazretleri ”Elif Eyledik Ötürü,Pazar eyledik götürü,Tüm Yaratılanları severiz,Yaratandan Ötürü.”şiiriyle manasını bulunan inancımız öncelikle insancıldır,yani hümanisttir!

       Hangi ırktan, dinden, mezhepten olursa olsun İnsanlara düşman değildir!

       Bunun1.sebebi tüm insanları kendisine tende kardeş görmesidir.

       İslam sadece insanları değil tüm yaratılanları yani akla gelebilecek en iri memeli kara hayvanından, deniz ve tatlı su hayvanına kadar  olanla, sinek, böcek, yılan, çıyan da dahil tüm hayvanları, hayvanların yanı sıra Tabiatın kendisini ve içindeki Otsuldan, Ağaçsıla kadar tüm bitkilerle birlikte kayaları, vadileri, denizleri, suları, çölleri, ovaları, gök yüzünü,,atmosferi.

       Bizim galaksimiz içinde ve bilinen, bilinmeyeni sevmesinin yanında dinimizin evrensel olması nedeniyle tüm galaksileri ve içinde olan herşeyide sırf Allah(C.C .) yarattığı için severiz!

      Türkiye Cumhuriyeti devletinin idaresinin kıyamete kadar birlik ve dirliğini sürdürmesi adil idareden geçmektedir.

      Bunun için vatandaşlarını dünyanın en onurlu birer insanı gibi her türlü maddi ve manevi imkânları fertler arasında mevki, makam, soy, sop bölge, din ve mezhep ayrımı yapmadan adaletle eşit şekilde yapmalı.

       Bunun eksiksiz ve tavizsiz gerçekleştirilmesiyle Türkiye’nin önce kendi çevresinin, ardından bölgenin ve dünyanın her yönüyle imrenilen adil idaresi olabilmeli.

      Bu özelliğiyle dünyanın sözü dinlenir önemli bir oyuncusu olabilmesi için öncelikle kendi çocuklarına dinini ve dinin şekillendirdiği tarihiyle bu tarihten gelen milli duygularıyla çocuklarını Anaokulundan Üniversiteye kadar yetiştirmesi gerekir.

     Bu şekilde yetişen nesiller dinimizin emri gereği tüm Yaratılanları Yaratandan ötürü seveceğinden ülkemiz ve ülkemizin içinde bulunduğu kültürümüz tüm dünyanın barış limanı olacaktır.

      Bunun yeni anayasamızla önce dinimizin dışlanmasından vaz geçilerek kucaklanmasıyla, ardından ise dinimizin emirlerine göre yetiştirilmiş dindar ve modern gençlikle sağlanmasının ehemmiyeti göz önüne alınarak yeni anayasamızı yapacak olanların bu konunun başarısı için gereğini harfiyen yapması ve yaptırması dileğiyle.

       Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun

     


3.04.2013 00:00:00

Ali Genç

Çocuklarına Önce Kendi Dinini Ve Milli Değerlerini, Ardından İse Dünya Değerlerine Saygı Duymayı Sağlayan Anayasa!

Çocuklarına Önce Kendi Dinini Ve Milli Değerlerini, Ardından İse Dünya Değerlerine Saygı Duymayı Sağlayan Anayasa!