Güreşmeye başladığı günden yaşlılığı da dahil hastalanmasına kadar Çukurova ve Konya ile Aksaray genelinde ve Askerlik yaptığı İstanbul ile Ulukışla´daki güreşlerinin tamamını kazanan sırtı yere gelmeyen pehlivanı olan babam merhum Kalaycı Hacı Şammas´ın babası Sarı Resul kabilesinden(*) Deli İbrahim´in oğlu Hüseyin Pehlivan dedemin bu başarılarıyla yaşadığı dönemde ismi kendi köyü(müz) olan Yanyurt´un isminin önüne geçmiş!

YANYURT´LULAR KENDİLERİNİ?HÜSEYİN PEHLİVAN´IN KÖYÜNDENİZ?DİYE TANITIRMIŞ!

    Hz. Azrail (A.S.)den başka kimsenin sırtını yere getiremediği Hüseyin Pehlivan dedemim yaşadığı dönem ve Hak vaki olup ahrete göçmesinden yıllarca sonrada köylülerimiz kendilerine nereli olduklarını soranlara ?Hüseyin Pehlivan´ın köyündeniz? diye tanıttıklarını büyüklerimizden öğrendik.

HALUK BAŞKAN BABAM´LA BENİM ULAŞAMADIĞIMA ULAŞIP BABA´SININ ÜNÜNÜ GEÇEBİLECEKMİ?

    Merhum babam 90 yıla yaklaşan ömründeki onca maddi ve manevi hizmetindeki başarısına rağmen babasının ününü yakalayamadığı gibi 41 yıldır tüm zamanını özelde köyümüzün, Aksaray´ımızın ve ülkemizin, genelde ise insanlığın birinin bin olmasına harcayan Rahmeti gazabını kuşatın Rabbimizin izni ile bir çoğunun da başarılmasına vesile olmama rağmen bende halen dedem merhum Hüseyin Pehlivan´ın ününü yakalayamadım!

    Acaba Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı yapacağı hizmetleriyle başkanlığı bıraktıktan 30 40 ila 50 yıl sonrada bu günkü yazımıza konu olan babası mimar merhum Hadi Yazgı gibi başarılarıyla isminden söz ettirerek onun ününü geçebilecek mi?!!!

 HADİ YAZGI ÇARŞIDAKİ 2. CAMİİ OLAN KURŞUNLU, ASÜ TIP FAKÜLTESİ UYGULAMA HASTANESİ VE MEVCUT SANAYİ SİTESİ CAMİİ BAŞTA OLMAK ÜZERE ONLARCA ESERİN MİMARIYLA TAKİPÇİSİ!!!

    Haluk Başkanın zamanını ve gelen haklı, ayakları yere basan önerileri iyi değerlendirmesi, yağdanlıklardan, her saça göre tarak vuran her devrin adamlarından, iktidardayken övüp düşünce yatak odasına kadar uzananlardan uzak durursa.

  Günü değil, geleceği kurtarmak için çalışırsa babamın ve benim başaramadığımı başarması ve babasının ününü yakalayıp hatta onu geçmesi hayal değil!

  Merhum Hadi Bayin orta başlığa aldığım projelerinin mimarı olduğu eserlerini 30 yıl önce hiç hak etmediğimiz, asla ve asla da hak etmeyeceğimiz 56 yıl süren ve bizi adeta yeryüzünden silen 2. ilçelik esaretinden kurtularak vilayet olma mücadelemizin ilk kıvılcımını yaktığımız kamuoyu oluşturmak için yaptığımız yayınların 2. sinde geçiyor.

     İlk kıvılcımı birlikte yaktığımız ve önce sancağı burca dikinceye kadar 2 yıl aralıksız çalıştığımız, daha sonra ise ilimizin tüm teşkilatlarının kurulması, araç gerecinin temini ilgili personelin atanmasının sağlanmasıyla çekilen sıkıntıların unutulmaması için omuz omuza vererek el ve gönül birliğiyle  gündemde tuttuğumuz can dostum, kardeşim ve meslektaşım Gazeteci-Yazar merhum Çapan Tekeli ile birlikte merhumla yaptığımız röportajda bahsediliyor.

   Bu kutlu mücadelemizin 2. sayısı olan vilayet mücadelesini başlatıp başaran Aksaray Gazeteciler Cemiyetinin1987 yılı Kurban Bayramı gazetesi için yaptığımız röportajda sorduğumuz soruyu ve kendisinin bu konuda anlattıklarını ağzından aşağıda kelimesi, kelimesine yazıyorum;

 Hadi Bey´le merhum Çapan Tekeli ile birlikte yaptığımız röportajda? Aksaray´ımıza projesini çizip kazandırdığınız veya devam eden hangi eserlerde imzanız var?? diye sorduk.

  Merhum bu sorumuza verdiği cevapta ?Toplumun faydalanacağı Kurşunlu Camii, Sanayi Sitesi Camii,200 yataklı yeni hastanenin(şu anda ASÜ Tıp fakültesi uygulama hastanesi olarak kullanılan ana bina) proje uygulaması.

   Çeşitli kooperatif binaları,200 den fazla dairenin bulunduğu apartmanların projeleri, Şerefli Koçhisar Belediye iş hanı, düğün salonu, hamam, Has otel, yine Şerefli Koçhisar Ekstaş ve Tuzmak fabrikalarının ve yakında yaptığım 288 dairelik site mesken evleri ve Esnaf Sanatkarlar Kooperatifinin projelerinin yaptım.

   Aksaray´a ömrüm oldukça en iyi şekilde hizmet etmeyi kendime vazife bileceğim. ?dedi.

   Ömrünün şad, mekânını cennet olması ve oğlu Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın da gerçekleştirilmesine vesile olacağı hizmetleriyle babasının ününü geçmesi onlarca yıl sonra bile yaptıklarının yazılması ve anlatılması, kendisinin hayırla anılması dileğiyle nasip olursa yakın zamanda da Haluk Beyin yaptığı önemli hizmetleri ve eksikleriyle, yapması gerekenleri yazacağım.

    Mutlu istikbalimiz için takip edilmesi dileğiyle. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


27.09.2017 09:00:48

Ali Genç

Çırak ustasını geçebilecek mi?

Çırak ustasını geçebilecek mi?