Cuma günü CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ilimizde miting yaptı. Mitingi baştan sonuna kadar izleme imkânı buldum. Geçen sene mahalli seçimlere göre CHP Aksaray’da canlılık kazanmış. Hatta diyebilirim ki, Aksaray’da yapılan CHP mitinglerinin en kalabalık ve görkemlisi idi. Aksaray’da bugüne kadar varlığı ile yokluğu belli olmayan CHP Doğan Koşar’la yeniden ivme kazındığını bu mitingle gördük.

     Bazen miting kalabalıklarını yazdığımızda efendim toplama bir kalabalıktı diyenler çıkıyor. Toplamaydı, değildi bu beni bir gazeteci olarak ilgilendirmiyor. Zaten mitingler genelde toplama ve taşıma ile yapılan kalabalıklardır.

     Ama geçmişte toplamada olsa bu kalabalığı toplayamayan CHP’nin bu sefer eski kalabalığını ikiye katlamıştır. Buda gösteriyor ki artık CHP kendi oylarına sahip çıkmaya başlamış. Belki adayları biraz daha göz dolduran adaylardan seçilse idi meydan daha kalabalık olabilirdi.

      Aksaray’da sonuca gitme düşüncesi olmayan CHP adaysız kalmama düşüncesi ile bana göre aday belirlemiştir. Ama aday olmamayı düşünenler keşke aday olsa idim yarışta bende olurdum diye üzülmüşlerdir.

      Aday belirlemeden önce seçilme şansı görmedikleri için aday olmayanları az çok hissediyorum. Çünkü eskiden CHP deve dişi gibi adaylarla seçime giderlerdi. Son dönemlerde göze batan adaylar yerine adaysız kalmama düşüncesi öne geçmiştir. Sadece Belediye seçimlerinde aday olan Doğan Koşar’a rağmen kazanma ümidi taşımayan seçmen MHP kaymıştır. Bu nedenle de CHP oyları aşağıya doğru inmiş ve MHP yükselmiştir.

      Kılıçdaroğlunun konuşmasına girmeyeceğim. Çünkü her mitinginde bol vaat ve emeklilere bol maaş vadini burada da tekrarladı. Muhalefetin temcit pilavı gibi ağzına doladığı Tren yolu ve Havaalanı konusunu muhalefetten biz iktidara gelirsek yapacağız diyen lider görmedim.

      Kılıçdarağlu yapacağız deme yerine, aksine iktidarı bu vaatlerle halkı kandırıyorlar diye eleştirdi. Beklerdim ki, onlar yapamaz biz iktidara gelirsek ben yapacağım diyemedi. Aynı beklentiyi MHP Genel Başkanından da bekledim ama bu konularla ilgili tık yoktu.

       Tabi insanın aklına gelmiyor değil, acaba kendilerinde iktidar gücümü görmüyorlar da bir hizmet vadi vermediler. Her iki partide bol keseden maaş dağıtıyorlar ve herkese şirinlik muskası yazıyorlar. Ama Kılıçdaroğlu kafayı Suriye’den gelenlere takmış onları kovalayacak ve oraya giden parayı vatandaşa dağıtacak.

     Artık seçmene gına getiren tren yolu meselesi kabak tadı verdi. Ben yarın bu konuyu ele alan bir yazı yazacağım.

     CHP artık toparlanmaya başlamış görünen o ki, mahalli seçimlerdeki gibi oylarını MHP kaptırmayacaklarını görmüş olduk. Milletvekili çıkarmasalar da Aksaray’daki güçlerini tekrar elde edecekleri gibi bir çalışma içindeler.

      Aslında eskiden belli bir oyu olan CHP neden eriyip gittiğini merak ediyordum. Bazen CHP dostlarla görüştüğümde tabanın inadına Ak Partiye kim rakipse ona oy verdiklerini söylemeden kaçınmadılar.

     Ama benimde aklıma inanın 1980 öncesi ister istemez gelmiyor değil. Madem bu kadar birbirinizi destekleyecektiniz de iki düşman ülke gibi sağ sol meselesinden bunca masum aile çocuklarını neden öldürttünüz?

      Şehirlerde mahalle ve sokakları neden böldürtüp körpecik yavruları kurşunlattınız? Keşke o günde şu duruşunuzu gösterseydiniz de bunca gencimiz keyfi yere ölmeseydi. Bu dönemleri yeni nesiller bilmezler, ama bizim kuşaklar çok iyi bilirler.

       Gördüğüm o ki CHP inadı bırakmış bu mitingle kendi partisine sahip çıkmıştır. Bugüne kadar en kalabalık mitinglerini yaparak yarışta bizde varız demişlerdir.


25.05.2015 10:00:25

Erdogan Kaya

CHP oylarına sahip çıkıyor

CHP oylarına sahip çıkıyor