Gerçekten de merak ediyorum.

  Yunanı ve onları açıktan ve gizlice destekleyenleri denize dökmek için başlanan Büyük Taarruz esnasında canlarını feda ederek Şehit olanlar ve çeşitli yerlerinden yaralanarak Gazi olan 30 Ağustos Zaferimizin kahraman vatan evlatları bunu neden yaptılar?

30 AĞUTOS ZAFER´İNİN KAZANLIMASI İÇİN ŞEHİT OLANLAR BUNU KURU VATAN TOPRAĞINI ÜSTÜNDEKİ İNSANLAR VE BİNALARI KURTARMAK İÇİNMİ YAPTILAR?

   Kuru toprak parçası ve bu toprak üstünde bulunan binaları ve insanları kurtarmak için mi bunu yaptılar?

   Yoksa Hz. Adem(A.S.) atamızdan günümüze kadarki sayısını yalnızca Mevla´mızın bildiği Müslüman Şehit ve Gazilerimizin yaptıkları gibi Hakkın emri olduğu ve Onun rızasına kavuşmak için Ezanı Muhammed iyenin minarelerimizden dinmemesi, Mahremimize Na mahrem elinin değmemesi için mi yaptılar?

   Yani  Mabudumuzun rızasına kavuşmak için Yüce dinimiz İslam ve Onun değerlerinin kıyamete kadar yaşatılması, buna engel olan ve olabilme ihtimali olanların ortadan kaldırılması için mi yapıldı?

   Elbette ki bu mücadele  kuru toprak parçasının kurtarılması için yapılmadı.

  Hakka hizmetin Halka hizmetten geçtiği bilinciyle Onun rızası için Yüce Dinimiz İslam´ın en iyi şekilde öğrenilmesi, öğrenilenlerle amel edilen bir yaşantının topraklarımızın her santiminde Kıyamete kadar hakim olması için bu tatlı canlar feda edildi, bu uzuvlar kaybedildi!!!

HERKESİN DİNİ KENDİSİNE AMMA MÜSLÜMAN MEMLEKETİNDE RAMAZANDA AÇIKTA ORUÇ YENMEZ

   İslam tarihi boyunca Şehit ve Gazi olanlarımızın, özelliklede bu günkü yazımızın konusu olan Büyük Taarruzun Şehit ve Gazileri de Hz. Adem(A.S.) nin gününden  şimdiye kadarki Şehit ve Gazi olanların tamamı yakın zamana kadar bu ülkede dinimizin sembolü başörtüsünün yasaklanması, takanların cezalandırılmaları için mi canlarını feda ettiler?

   İslam ülkesi olması,Yüce dinimiz İslamın her yönüyle tam olarak yaşanabilmesi için canlarını feda ettikleri Türkiye´de Ramazan günü caddelerde, sokaklarda, çarşıda, pazarda insanların gözünün içine baka ,baka hatta oruç tutmayanların sigara dumanını oruç tutanlara üfürmeleri için mi bu Büyük taarruz yapıldı?

RAMAZANDA ŞEHİRLERDE MEYHANELERDE VE SOKAKLARINDA İÇKİ İÇİLMESİ İÇİNMİ ŞEHİTOLDULAR?

  Bizim dinimize göre kimse diğerinin inancına karışamaz.

  Bu nedenle de Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) biz ümmetlerine  gayrimüslimlerle ilgili tembihi ?Sizin dininiz size bizimki bize deyin!?dir..

   Bu çerçevede ister Müslüman ister se gayri Müslim olsun herkesin kendi evinde veya ibadethanesinde  yapacakları gayri dini  işleri  topluma zarar vermiyor, komşularına sıkıntı oluşturmuyorsa buna devlette!, millete karışamaz.

   İsteyen gayri Müslim kendi dinini Müslümanları tahrik etmeden, rahatsız etmeden ibadethanesinde yapar.

   Fakat hiçbir Müslim veya gayri Müslim kamuya açık yerlerde İslam´a aykırı şeyler yapamazlar.

   Ancak hasta ve yolcu olanları kapalı alanlarda Ramazan boyunca yemeleri ve içmelerinde bir yasak yoktur.

    İster Müslüman, isterse gayri Müslim birisi olsun  mezarının kendisine ait olacağı bilinciyle yaşantısında serbest olsa da Cumartesi günü  hangi dine mensup olunursa olunsun dindar Yahudilerin yaşadıkları yerde onların ibadetlerine.

   Hindistan da İneklere zarar verilemeyeceği gibi bir Müslüman ülkesinde yaşayanlarda  özellikle  Ramazan ve Kandiller ile Cuma Namazlarının  kılındığı yerlerin civarında  Müslümanların inancını hareketleriyle de olsa aşağılayacakları şeyleri yapma hakları yoktur.

HİÇ KİMSEDE KENDİSİNİ  KOLLUK KUVVETLERİNİN VE MAHKEMELERİN YERİNE KOYARAK GAYRİ İSLAMİ DAVRANANLARA KABA DAVRANAMAZ,HİÇ BİR ŞEKİLDE ONLARI CEZALANDIRAMAZ!

    Hz. Adem(A.S.) atamızdan günümüze kadarki gelmiş geçmiş tüm İslam Şehit ve Gazilerimizle birlikte Büyük Taarruzun Şehit ve Gazileri de İslam ülkesinde kamuya açık alanlarda yapılan veya yapılacak gayri İslami hareketlere razı olmasalar da hiçbir Müslümanın ferdi olarak bu hareketleri yapanlara karşı kendisini  Kolluk kuvvetlerinin, Savcı veya Hakimin yerine koyarak dinimizin değerlerine uyumayan gayri Müslimlere v e Müslüman olupta bunu yapanlara kaba davranmaya ve onları ne şekilde olursa olsun cezalandırmaya da hiç mi hiçbir dini,ahlaki ve yasal hakkı yoktur.

   Burada yapılacak en güzel şey medeni hukuk içinde bu hareketleri yapanların ilgili kamu kurumlarına bildirilmeleri, kamu tarafından ise  Anayasamızın din ve vicdan hürriyeti ile sorumlulukları çerçevesinde dinimizi aşağılayan veya  dindarı tahrik edenler hakkında gerekeni yapmaları.

ÇÖZÜM AZINLIĞIN ÇOĞUNLUĞA,ÇOĞUNLUĞUN İSE AZINLIĞA TAHAKKÜM ETMEYECEĞİ TAM SİVİL TAM DEMOKRATİK YENİ ANAYASADA KESİN HATLARIN BELİRLENEREK,MÜSLİM VE GAYRİ MÜSLİM HERKESİN HAKKININ VERİLMESİNDE!

    Yapılacak tam sivil ve tam demokratik anayasada azınlığın çoğunluğa, çoğunluğun ise azınlığa tahakküm edemeyeceğinin düzenlenmesi değişiklikle ?İslam ülkesinde Salyangoz? satılamayacağı gerçeği göz önüne alınarak dinimizin aşağılanması, Müslümanların tahrik edilmesinin ortadan kaldırılması sağlanmalı.

    Müslümanlarla birlikte Gayri Müslimlerinde inançlarını rahatça yaşamaları için gereken Anayasal ve yasal düzenlemelerin kamu tarafından yapılması, Müslüman fertlerinde hiçbir zaman fanatik din dışı zorbalıklara tenezzül etmemeleri, edenlerin ise toplumdan dışlanması dileğiyle Çarşamba günü kutlayacağımız tarihe imanımızla şan verdiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


28.08.2017 09:51:30

Ali Genç

Büyük Zaferin Şehit Ve Gazileri Uyansalar

Büyük Zaferin Şehit Ve Gazileri Uyansalar