Hayatımızda 24 Kasım´ın önemli bir yeri vardır. Çünkü 24 Kasım Öğretmen ler günüdür.

Öğretmenler geleceğimizin garantisi veya hayatımızın sigortası olacak evlatlarımızı teslim ettiğimiz ve onlarla yılmadan, usanmadan ilgilenen ve hayata kazandıran, bizden daha fazla emek sarf eden, baba kadar şefkatli, anne kadar merhametli fedakâr kişilerdir.

Aslında Öğretmenlerimize bir gün, bir hafta veya bir ay yetmez. O eli öpülesi öğretmenlerimiz daha çok anılmalı daha çok gönülleri alınmalı, günleri de çok olmalıdır.

Dünyada her şeye değer biçilebilir, ama Öğretmenin eserine değer biçilemez. Çünkü onun eseri her şeydir ? diyor. Socrates

Ham madde yi elimize alıp kendimiz işleye bilir miyiz? Mutlaka bir sanatkâra götürmemiz gerekir. İşte çocuklarımız bir ham madde, öğretmenler ise birer sanatkârdır. Öyle güzel bir eseri meydana getiren sanatkârın ise günleri daha çok olmalı değimli?

            Öğretmenler sevgi dağıtır. İçimizi aydınlatır. Bizi doğruya yöneltir. Bilgili kişiler olmamız için çaba gösterir. Dünyayı tanıtır. Öğretmen her alanda yeniliği, yenileşmeyi savunur. Gerçekleri anlatır. Beceri ve yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olur. Kısaca Analar doğurur, öğretmenler yetiştirir.

            Bizleri ham bir madde olarak tüm halimizle ele alan öğretmenlerimiz, adeta üzerimize titreyerek dikkatli ve sabırlı çalışmalar neticesinde bizi en güzel şekilde yetiştirirler. Hislerimize, maneviyatımıza, ruhumuza, düşüncelerimize ve hayata bakışımıza en güzel desenleri verirler.

            İnsanların gerçek mimarı, sadakatin eşsiz örneği, her türlü zorluğa sabreden ve milletin istikbalinin garantiye alınması konusunda durmadan koşan bizim öğretmenlerimiz değimli? Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla, onların ellerini öpmeliyiz.

             Okulu bitirip hayata atıldığımız zaman, bizi bu günlere hazırlayan öğretmenlerimizi hatırlamak, ziyaret etmek ya da bir telefon, bir mesaj veya mektupla hatırlarını sormak onlar için en büyük ve en değerli armağan olacaktır.

            Bu vesile ile ben bir kez daha tüm gençlere ve tüm öğrencilere sesleniyorum. öğretmenlerimizin kıymetini bilelim. Onları kalbinizde, hayatınızda ve yaşamımız da yaşayalım ve yaşatalım. Hazreti Ali Efendimiz ne güzel buyurmuş.?Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum ?Öğretmenlerimiz milyonlarca kelime öğretiyorlar. Onlara köle olmak için ömür değil ömürler kifayet etmez. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

 

 


24.11.2015 11:30:18

Mustafa Avcı

Büyük Sanatkârın adı; ÖĞRETMEN

Büyük Sanatkârın adı; ÖĞRETMEN