Kim ne derse desin somut sonuç budur!

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın çağrısıyla milletimizin darbeyi 12 saatte ber taraf eden başarısı.

Bunun için canlarını hiçe sayarak bedenlerini tanklara ve uçaklara karşı siper etmesi dünyada ilkti.

Başta bu hain alçak darbeyi planlayanların Nutku tutuldu.

Emirlerindeki asker elbisesi giyen teröristlerin başarısızlığı ile şoka girdiler.

Akıllarının almadığı yenilgilerinin paniğiyle küstahça darbecilerin temel haklarına saygı(!) istediler.

Denize düşenin yılana sarılması misali Viyana hava limanına ?Türkiye gitmenin Erdoğan´a destek olacağı? küstahça pankartını astılar.

Bir umutla firari suikastçılarından başarı için medet umdular.

Türkiye´nin AB üyeliği adaylığının bitirilmesini istediler.

27 gün süren Demokrasi Nöbetlerinden sonra hevesleri kursaklarında kalınca akılları başlarına geldi.

Türkiye´nin bu alçakça kalkışmayı bertaraf etmesi,bu kalkışmadan ekonomisinin de beklenenin aksine zararı görmemesi.

Erdoğan´ın Putinle görüşmesiyle Türkiye Rusya ilişkilerinin Uçak düşürülmesi öncesine dönülmesi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif´in Türkiye´yi ziyaret etmesi ve hain bölücülere karşı sağladığımız başarımızı kutlayarak İran Rusya ile Türkiye´nin Daeş´e karşı ve Suriye´nin geleceği için ortak hareket etmelerine karar verilmesiyle 25 Temmuz´un mimarları Diyarbakır,Van ve Elazığ´ın ardından Gaziantep´te ki alçakça terör eylemlerini yaptırdılar.

Bununla yıldırılmak istenen Türkiye´nin vatandaşlarının can ve mal güvenliğini sağlama zaafına düşmesini umdular.

Fakat Türkiye´nin angajman kuralları gereği şimdiye kadar sınırlarından terör yuvalarını bombalamasının ötesine geçerek Koalisyon ülkelerine de bilgi vererek Irak Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani´nin ziyaretinin 2. gününde ABD Başkan yardımcısı Biden´in ziyaret günü BYGM´nün attığı cep telefonu mesajla öğrendiğim Özgür Suriye Ordu´sunun yanında Özel Kuvvetlerimiz tarafından Suriye´de? Fırat Kalkanı? ismi verilen operasyonla Cerablus ve civarı daeş ten temizlendi.

Koalisyon uçaklarının yanında bizim kendi savaş uçaklarımız tarafından da havadan sağlanan destekle Karkamış ilçemizi karşısındaki Cerablus şehrinin Deaş ten temizlenmesi esnasında batının ortaya koyduğu tavırla bükemedikleri elimiz öpüldü!!!

Ülke olarak 15 Temmuz ?dan itibaren Cumhurbaşkanı, Başbakanı,Hükümeti,Muhalefet partileri,Meslek Odaları ve STK´larıyla ortaya koyduğumuz birliğimizi devam ettirmemizle yakında Avrupa başta olmak üzere dünyanın her yerinden bileğimizi bükemeyenler bu bileği öpmeye gelmeye devam edecekler.

Ziyaretlerin devam edeceğinin somut göstergesinden biriside Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın resmi konuğu olan Bahreyn kralı Hamit Bin İsa Halife ?nin ziyaretidir.

TÜRKİYE DEAŞİ VURURKEN PKK´NIN KILIÇTAROĞLU´NUN KONVOYUNA SALDIRMASI İKİ TERÖR GRUBUNUN ORTAKLIĞINI SOMUT OLARAK BİR KEZ DAHA GÜN YÜZÜNE ÇIKARTTI

ABD´ye ve batılı ülkelere Deaşle mücadele ettiğini belirten PYD´nin bunun aksine Deaşla müttefik olduğunun en somut kanıtı Cerablusun bu din kisvesine bürünen hainlerden ordumuzun korumasında Özgür Suriye Ordusu tarafından kurtarılması esnasında PYD nin babası olan PKK tarafından Artvine giden CHP Genel Başkanı Kılıçtaroğlu´nun konvoyuna saldırılmasıdır!!!

Türkiye tarafından gerçekleştirilen Fırat Kalkanı ile yıllardır savunulan Suriye´de sınırımızda ve ülke içinde ? Güvenli Bölgeler? in en azından ülkemiz sınırı boyunca oluşturulmasının yanında pabucu pahalı gören PYD´lilerde Cerablusu terk ederek geriye çekilmeye başladılar

Bundan sonraki dış politikamızın da dostlarımızı sevindirecek şekilde ayakları yere basan,mutlu atimizi belirleyecek politikalar olması,aksine sonuç verecek olan tahriklerden ise kaçınılması dileğiyle.

Cuma´nız mübarek olsun.

Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


26.08.2016 14:16:29

Ali Genç

Bükülemeyen eli öpmenin adı?Fırat Kalkanı?

Bükülemeyen eli öpmenin adı?Fırat Kalkanı?