Ara ara başka önemli konuları araya sıkıştırsak da belde ve ilçe gezi notlarımızı da sizlere aktarmaya çalışıyorum. Bugün de iki beldemizden Sağlık Kasabası ve Helvadere kasabamızda yaptığımız seçim analizini sizlerle paylaşmak istiyorum. Tabi seçimlere daha elli gün gibi bir zaman var. Neler değişip neler değişmeyeceğini ilerleyen zamanda göreceğiz.

Sağlık kasabamızda iki parti çekişiyor. Ak Parti ve MHP adayları mevcut, başka partilerden bu kasabamızda aday yok. Bunun tek nedeni ise sağlık kasabasının gönlüne giren mevcut başkan Mustafa Kepil olsa gerek. İki dönemdir başkanlık yapan Ak Parti adayı Mustafa Kepil hiç yıpranmadan kasabada sevilen bir başkan.

Dolayısı ile burada başka söz söylemeye gerek yok. Mustafa Kepil Ak Partiden favori görünüyor. Muhtemelen seçimlerde başarı ile çıkacağı söyleniyor. Kasaba halkı tam bizim gibi halk adamı olan başkandan memnunuz diyorlar.

Helvadere biraz karışık net bir görüş almak çok zor. Gördüğüm tek şey ise eski Belediye Başkanı İsa Tezgel herkesle diyalog içinde ve herkese eşit mesafe ile yaklaşıyor. Bir kahvede oturuyorduk kendisini aradım geldi oturduk kasabalılar genelde saygı duyuyorlar. Eğitimci oluşu vatandaşa yaklaşımı sempati kazandırmış.

Vatandaşı çarşıda biraz tedirgin gördüğümü söyleyebilirim. Seçim harareti yok ama insanlar konuşmaktan kaçınıyorlar. Sanki kim kazanırsa hayırlı olsun gibi bir tavırda. Bu kasabamızda seçim döneminde paralarda döndüğü söyleniyor.

Altı adayın olduğu tek kasaba diyebilirim. Ak Parti aslında bu kasabada favori ama aday adayının çokluğu aday olamayanlar başka partilerden aday olunca aday sayısı fazlalaşmış. Birde altı mahallesi olan bir kasabada 30 tane muhtar adayı olmasına çok şaşırdım.

Helvadere de Belediye başkan adaylarından çok muhtarlık kıskacı var. Mart ayının başında seçim tahminleri netleşir deniyor. Bunu belirleyecek olanlarda muhtar adayları. Herkes muhtar olmak için bir başkan adayının desteğini bekliyor.

Camiden çıkan cemaatten bir yaşlımıza sordum dedi ki; ? oğlum yeni namaz kılıp çıktım yalana gerek yok. Bir kasabada bu kadar başkan adayına ve muhtar adayına gerek yok. Benim yeğenimde aday ama ben oyumu İsa Tezgele vereceğim. Eğitimli tecrübeli? dedi. Yani helvadere de seçim tahminleri Mart ayında netleşmeye başlayacak gibi görünüyor.

ERDOĞAN KAYANIN BİR DURUŞU VAR

Bir önceki, ? aklımızı başımıza alalım? yazımdan rahatsız olan bir arkadaş bana dedi ki, ? kaç lira alıyorsun da Ak Partiyi yazıyorsun? dedi. Bu arkadaş başka partili ama samimide konuşurum. Bu sözüne güldüm ama böyle düşünenler içinde buradan cevap vermek istedim.

Başkaları ne alır ne satar, bir gün bir türlü, yarın bir türlü olmuş bunlar beni ilgilendirmez. Erdoğan Kaya´yı da bu söylemle karıştırmayın. Benim bir duruşum var. Kimse bana parayla yazı yazdıramaz. Hangi aday bugüne kadar bana yazı yazmam için bir lira verdiyse veya bir kuruş istedi isem çıksın açıklasın mesleğimi bırakırım.

Parayla bana kimse yazı yazdıramaz, gücü de yetmez. İnanmadığım hiç bir konuda kimse bana bir satır yazı yazdıramaz. Elbette benimde bir yayın organım var. Bana tanıtım ve reklam veriyorsa bunun bir bedeli var, yayın bedavaya basılıp çıkmıyor. Bu bedeli ödemek başka parayla köşe yazısı ile tetikçilik yapmak başkadır. Yayın desteği içinde eşim dostum sağ olsun tanıtım destekleri veriyorlar, kendilerine teşekkür ederim.

Ben her zaman bir duruşu ve düşüncesinin arkasında olan, bunu da alenen ve açık bir şekilde yazıp tarafını belli eden birisiyim. Meslek hayatım boyuncada duruşumu hiç değiştirmedim. Adam satmayı, arkasından vurmayı hiç sevmem. Onun için beni başkaları ile

karıştırmayın. Bu duruşum nasıl başladı ise benle kabre kadar öyle gider. Bu lafları bana değil varsa bildiğiniz birileri o kapıya gidin bu laflararı onlara sarf edin.


10.02.2019 13:26:57

Erdogan Kaya

Bugün Sağlık ve Helvadere de seçim

Bugün Sağlık ve Helvadere de seçim