Bu Pozitif Enerji Başarıyı Getirir!!!

 

    Ülke, inanç ve aile terbiyesine bağlı olarak bazı nüans farklılıkları oluşturulsa da tüm dünyadaki bir resmi makama atanan veya seçilenlerle yine her hangi bir şekilde mal mülk sahibi olanların genelinde başlayan hastalığın adı” Gurur’a kapılma hastalığıdır”.!!!

     Bu hastalığın ilk dışa vurumu ”Sen neymişsin be Abi (ağabey)”!!! Olurken tedavi edilmez ise ardından ikinci aşaması gelir.!

     Bu aşamanın adı ise “Benim ondan/onlardan ne eksiğim var”!!! olur.

     Bu hastalıkların din tekniğindeki ismi” Gurur ve Kibirdir.”!!!

     İnsanı nefsinin kölesi yapan bu olumsuzluk kişinin hem kendisine hemde topluma zarar vermesine sebep olur.!!!

      İslam tarihi boyunca mevki ve makamlara gelenlerden bunu önlemek isteyen Adaletin timsali 2. Halife Hz. Ömer(R.A.)’in parasıyla tuttuğu görevliye ”Öleceksin ya Ömer” diye söylettirmesi.

     Hemşerimiz Nevşehir’li Damat İbrahim Paşa’nın her gün mesaisine başlamadan memleketten gelirken giydiği çarık ve yeleği görüp ”Sen busun!  İbrahim! Sakın bunu unutma!” örneğindeki gibi kendilerince geliştirdikleri yöntemlerle mevki ve makamlarında gururun oluşmasının önüne geçmişler.!!!

   HALUK BAŞKAN ETRAFINA POZİTİF ENERJİ VERİYOR

   Pazartesi günü 68 Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu ve üyeleri olan meslektaşlarımızla Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya hayırlı olsun ziyaretine gittik.

     Ziyarette ilk tespitim Başkan Yazgı’nın 4 Nisan’dan bu yana geçen 23 günde tebrikleşme, kurumunu tanıma, kurmay heyetini oluşturmayla birlikte Ankara’da partisinin genel merkezindeki toplantılarla oradaki Aksaraylılar derneği programına katılımı başta olmak üzere aradan geçen günlerini dolu,dolu geçirmesine rağmen yorgun olmadığını,seçim öncesi enerjisini kaybetmediğini,hatta dahada enerjik olduğunu.

     İkinci tespitim başarı için yapılan ve yapılacak dost katkılarından gocunmadığı,aksine bunlardan faydalanılmasının yanında,”Az olsun benim olsunun” yerine muhalefetinde önerilerine açık olduğunu ve bunlardan olumlu olanlarının da değerlendirileceğini açık yüreklilikle belirtmesi.

    Üçüncü tespitim kurmay kadronun oluşturulmasında ahbap çavuş ilişkileri “Al takke ver külah” yerine işinin ehli liyakatli kişilerin tercih edileceği olurken bunuda azalmayan bir pozitif enerjiyle yüzünden eksik olmayan güler yüzüyle yapmasıydı.

     Haluk beyle görüşmemizdeki son tespitim ise öncekilerin kendilerini vatandaştan tecrit etmelerinin aksine kendisinin makama tıkılıp kalmaktan sıkıldığını,kurmay heyetini oluşturup görev taksimi yaptıktan sonra sürekli olarak hizmetlerin başında ve dolayısıyla vatandaşın içinde olacağını belirtmesiydi.

YAZGI VE KURMAYLARI GURUR’A SOMUT KARARLARLA ENGEL OLUYOR

    Haluk bey den sonra sırasıyla Ar-ge ve Basın-Yayından sorumlu seçilmiş Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan,atanan Başkan Yardımcılarından Kültür ve Sosyal işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya ve İmar ve Teknik İşlerden sorumlu Başkan Yardımcısı daha önceleri uzun yıllar Aksaray Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yaparken tanıyıp dürüstlüğüne ve çalışmalara ivme kazandıran başarılarına şahit oludğum Mustafa Karahancı’yı ziyaret edip atanmalarından dolayı kendilerini tebrik edip başarılar diledim.

     Bu ziyaretlerimde önce yapılan atamanın ve görevlendirmenin ne kadar isabetli olduğunu  tespit ederken,diğer tespitim ise daha önceki makam odası ve aracıyla lojman mücadelesinin bu dönemde yaşanmaması olurken bu gelişmeler kadar güzel olanın  Başkan Yazgı’nın Devlet Hastanesi karşısındaki Belediye Başkanlığı konutunu kullanmayacağıydı.!!!

     Bu yerinde kararla Başkan kendisini seçen velinimetlerinden tecrit edilmiş bir yerde oturması önlenirken yine başkan yardımcılarının nefislerinin gururlanmaması için makam şoförlerinin kendilerine aşırı hürmet göstermemeleri ve bunun için makam araçlarının kapılarını açtırmamaları.

   Başkan Yazgı’nın kurmay heyetini oluşturmada ahbap çavuş ilişkileri ve al takke ver külah yerine liyakatli olanlarını tercih etmesi!!!, kendisini halktan tecrit edecek  olan konutta ikamet etmeme kararı!!!mesaisini makamda geçirme yerine sürekli olarak vatandaşla iç içe olma isteği çok olumlu ve yerinde bir karar olmasının yanında hizmetlerin motivasyonuna da büyük katkı sağlamasının yanında başkanla yardımcılarının sahip oldukları tevazzularıylada görevleri esnasında ne oldum delisi olmaya peşinen set çekmişler.

     Başkan Yazgı ve kurmay heyetine şu anki idealistliklerini etraflarına saçtıkları pozitif enerjiyle aynı tevazzuyuda ileride azaltmadan, aksine ivme kazandırarak devam ettirmeleri dileğiyle Başkan Yazgı ve Başkan yardımcılarının görevlerinde başarılar diliyorum.

      Tüm Müslüman kardeşlerimin Rahmet Mevsimi Üç Aylarını ise hayırlara vesile olması dileğiyle tebrik ediyorum.

       Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

       


30.04.2014 00:00:00

Ali Genç

Bu Pozitif Enerji Başarıyı Getirir!!!

Bu Pozitif Enerji Başarıyı Getirir!!!