Cuma günü İstanbul’dan Konya havaalanına indim ve arabama binip yola koyuldum. Cuma namazını Eskilde kıldıktan sonra yola devam ettim. Önce Toptancılar sitesindeki Yeni Aksaray Gazetesi tesislerine uğrayarak Ali Beyle sohbet ettikten sonra Kule Alışverişin yeni şubesinin açılışı için yola çıktım. Açılışa ilimiz siyasileri ve yoğun vatandaş katılımı vardı. Tam açılışın duası esnasında bende katılarak Sayın Palta’nın biraz siyasi biraz ticari ve mahalleye yaptığı hizmetleri dinledikten sonra kurdele kesimi ile içeriye birlikte girdik. İşte bundan sonrası enteresandı ve yazılmaya değerdi.

      Önce kısa bir açıklama yapayım, malumunuz ben bundan uzun zaman önce MHP Belediye Başkan adayının bu köşede ismini yazmayacağımı yazmıştım. Ama bu yazımda bu sefere mahsus o düşüncemden vazgeçtiğimi ve ismini yazacağım nedenini de yazım içinde bulacaksınız, sonra aşağıya kısaca yazacağım.

       Açılışa Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Palta, Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, MHP Belediye Başkan adayı Rıfkı Karabatak, il Başkanı Mustafa Altınsoy, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, İş Kadını Hatice Şahin Eroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

      İçerisini gezerken Ak Parti İl Başkanımız Sayın Fatih Yıldırıcı ile kol kola dolaşırken koluma MHP Belediye Başkan adayı Rıfkı Bey girdi. Hemen fotoğrafçıları çağırarak bunu çekin Erdoğan Ağabeyi İl Genel Meclis adaylığı için MHP’ye transfer ediyoruz diye espri yaptı. Sayın Başkan Palta’da hayırdır diye takıldı. Bende yerimi biliyorum transfer işi çok zor,olsak daolmasak da biz partimizdeyiz dedim.

       Açılışın ardından ATSO Başkanı sevgili kardeşim Ahmet Koçaş buradaki topluluğu birlikte tatlı yemeye davet etti. Buradan tatlıcıya giderek tatlı yiyelim tatlı konuşalım havasında bir ortam vardı. Toplantıda Belediye Başkanımız Nevzat Palta, Ak Parti İl başkanı Fatih Yıldırıcı, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Meclis Başkanı Fatih Tekin, Hatice Şahin Eroğlu, Başkan Yardımcısı Hüseyin Altınsoy, Mahmut Kuzucu ve Ben vardım.

       Tatlılarımızı yerken tam o sırada MHP Belediye Başkan adayı Rıfkı Karabatak içeriye girdi ve oda masamıza oturdu. Tatlılar yenirken sohbet devam etti, o ortam görülmeye değerdi. Sanki orada aynı partinin insanları var yâda iki parti ittifak etmişti.

       Burada siyasi çalışmalarda Nevzat Bey üslup meselesinin çirkinleşmemesini istedi. “Eleştiri olsun ama kırıcı ve yıkıcı olmamasını isteyerek aynı şehirde yaşıyoruz yarın yüz yüze bakacağız. Seviyeli bir çalışma devam ediyor bunun devam etmesi lazım” dedi.

       Hatta ATSO Başkanı Koçaş şöyle bir teklifte bulundu; “ Ak Partinin adayıda belli olsun her üç adayıda bir yemekte bir araya getirerek birlik beraberlik mesajı vermek istiyoruz. Seçimden sonrada bu beraberlik ve dostluk devam etsin” temennisinde bulundu.

       Bu temenniye herkes katılarak doğru dediler. Rıfkı Beyde burada samimi bir beraberlik ve yaklaşım gösterdi. Hatta ben bir ara muhalefetin zaman zaman yeterli bilgi eksikliğinden dolayı duyumlar üzerine açıklama yaptıklarını bildiğim için. CHP Belediye Başkan adayı Sayın Doğan Koşar’ın o günkü açıklamasını hatırlattım. Neden köy minibüsleri şehrin dışına taşınıyor ve eski terminali yıkmıyorsunuzaçıklaması bana göre şehrin idaresine talip olan bir adayın yapacağı açıklama değildi.

      Aynı şeyleri Rıfkı Beyinde yapmamsı için bir alt uyarı idi. Daha sonra Rıfkı Bey buraya ne düşünüyorsunuz diye eski terminalin durumunu Başkana sordu oda teferruatlıca açıkladı. Minibüs konusunun neden oraya taşındığını izah etti. Aslında eleştiri yaparken yeterli bilgi edinilerek yapılması daha doğru olacağı kanaatindeyim. En azından MHP adayıda bunu duymuş oldu, daha sonra yanlış açıklama yapmaktan kaçınır.

      Daha sonra Başkanla yan yana oturan Karabatak sohbete devam edince. Orada dışardan gömesinler bunlar ne yapıyor esprisine neden oldu. İşte siyaseti çirkinleştirmeden böyle bir dostane çalışmak buna derler. Bu bir siyasi yarış ve bir yere talip olmaktır, düşmanlık ve husumetin bir anlamı var mı? İnsanları germenin ve hasmane olmanın ne anlamı var? Bu tablo yarış bitene kadar devam etmeli ve seçmene bu mesaj verilmelidir, demokratik yarışlarda böyle olmalı.

 

      Rıfkı Beyin beni tehdit etmesi sonucu aldığım kararı bu üslubu devam ettirdiği sürece bozdum. Umarım kim nasıl bir fikir verdi ise bunu tutmaya devam eder. Siyaset demek kırmak dökmek değil kucaklamaktır, düşmanından bile oy istemektir. Tehditler aksine siyasilere ters tepki yapar.


25.11.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Bu ortam yazılmaya değer

Bu ortam yazılmaya değer