Dünyayı şekillendiren insanlar,insanları eğitenler ise öğretmenlerdir.!

     Buna kimsenin itirazı olamaz.!.

    Bunuda yani eli öpülesi öğretmenlerimizin kıymetini ilk çocuk Müslüman ve Peygamberimizin hamisi  Ebu Talip’in oğlu,damadı,Allah(C.C.)’ın kılıcı 3. Halife Hz. Ali (R.A) efendimiz ”Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum.”Vecizesi en güzel şekilde anlatıyor.

    Yer yüzündeki öğretmenlerin kahır ekseriyeti ile birlikte bu topraklarda tarih boyunca görev yapan eğitimciler için  olumlu manada ne söylenirse söylense,ne yapılabilinirse yapılsa da onların hakkını tam olarak ödemek yinede mümkün olmaz.!!!

    Armudun Sapı Üzümün Çöpü misali her meslekte olduğu gibi bu güzel camianın içinden de maalesef bazen torna hataları çıkıyor.!

    Bu gün hiçbir eğitimciye,hatta insan olana yakışmayan bana ve benimle birlikte okuyan arkadaşlarıma bazı  öğretmenlerin yaptıklarını yeni nesil eğitimciler tarafından ders alınması için yazacağım.!!!

 ZORLA ORUÇ YEDİRİP, EŞEK GİBİ DÖVÜP TATİLLERİMİZİDE ZEHİR ETTİ

    İlkokul 4. sınıfa kadar merkezi ve yüksek tepelerinin tamamına yakını Aksaray il sınırları içinde olan kolları ise Nevşehir,Kırşehir ile Konya ve Ankara illeri içine uzanan yüzlerce irili ufaklı tepe ve tepecikten oluşan Ekecik sıra dağlarından ismini alan doğup 11 yaşına kadar yaşadığım bölgenin Aksaray merkez ilçeye bağlı Yanyurt köyünde İlkokulun 4. sınıfına kadar okudum.

      Köyümüzün ilkokulunda bir derslikte 3.,4. ve 5 sınıflar birleşik sınıfta ders yapıyorduk.

     4. sınıf öğretmenimiz eğitimciden öteye kelimenin tam anlamıyla bir psikopattı.!!!

     Derslikteki 3 sınıfın mevcudundan birisi bile ödevini yapmamış olsa hukuktaki suçun kişisel olduğu emrine bakmaksızın ödevini yapmayanla, yapanları ayırmadan tamamımızı şehirde marangoza özel yaptırdığı cilalı değneğiyle sıra dayağından geçirirdi.

          HİÇ KİMSE ORUÇ TUTMAYACAK!!!

    Ramazan öncesi tamamı Sünni Hanefi mezhebinden olan köyümüz insanlarının evlatlarının ilk okulun3.,4. ve 5 sınıflarında okuyan öğrencilerine dinimizin farz olan ibadetini Müslüman mahallesinde salyangoz satan 28 Şubat döneminde zirveye çıkartanlar gibi yaparak derslikteki öğrencilerin tamamının oruç tutmalarını yasakladığını söyledi.!!!

     O zaman öğleye kadarda okullar açık olduğundan Ramazan boyunca 6 gün sabahları tamamımıza arkadaşımız Ayhan Göküzüm’e dağıttırdığı suyu içirdi.

      Gönüllü olarak içmeyenleri ise cilalı sopasıyla döve, döve su içirterek orucumuzu zorla bozdururdu.

      İçimizden sadece merhum Hacı Ömer amcamın oğlu İbrahim ise dağıtılan suyu içer fakat orucuna da devam ederdi.

      Pazar günleri ise okul olmadığından bozdurulma korkusu olmadan oruç tutabiliyorduk.

KURAN KURSU ÖĞRENCİSİNİ AŞAĞILAMAK İÇİN TÜM ÖĞRENCİLERİNİN ORUÇ TUTUTUĞUNU SÖYLEYEREK PAZAR GÜNÜDE ORUCUMU ZORLA BOZDURDU!!!

     Bir pazar okulun yanından geçerken beni çağırtıp çorabını yıkattırdı,.

     Kendisi ise o sırada gaz ocağında yemek pişirirken Aksaray’da Kuran kursunda yatılı okuyan, Ramazan için izinli olan Senem halamın oğlu Mevlüt Çelebi’ye oruç tutup tutmadığını sorunca halaoğlu verdiği cevapta hasta olduğundan oruçlu olmadığını söyledi.

     Mevlüt’e hava atan öğretmenimiz Kuran talebesi olmasına rağmen oruç tutmamasından dolayı güya onu aşağılamak için “Ali şimdi oruçludur.”dedi.

     Oruçlu olup olmadığımı sorunca da ikindiye kadar tuttuğum orucumu bozmaması için korkudan yalan söyleyerek olmadığımı söylememe rağmen döve, döve orucumu zorla yedirdi.

HATFA SONLARI VE AKŞAMLARIDA OYNAMAMIZA İZİN VERMİYORDU

     Akşamları ve Pazar günlerinde bile oynamamıza müdahale eder,yakaladıklarını okulun bodrumuna atardı.

    Bir Pazar günü emmioğlu Ramazan Sarıkaya için Şıhlar köyünden gelin almaya gidilecekti.

    Bu köyden birisinin Hollanda’da çalışan merhum Babam Hacı Şammas’ın yanından geldiğini öğrendiğimden kendisini sormak için düğüncülerle oraya gitmek isterken gitmememi söyleyen öğretmenden kaçarak kadınların ardına saklandığım için beni alamamıştı.

    Pazartesi günü ise beni anamdan doğduğuma pişman etti.

   TÜRKÇE’Yİ BİLMEDİĞİM GEREKÇESİYLE İLKOKULDAN MEZUN ETMEDİ

    1969 yılında Aksaray Cumhuriyet İlkokulunda 5. sınıfa başlayancıya kadar köyümüzde Kürtçenin Zaza lehçesiyle büyüdüğümden Türkçeyi yeterli şekilde konuşamıyordum.

     Dil dışında çokça bir sıkıntım olmadığından diğer derslerimde diploma alarak okuldan mezun olacak başarıyı göstermiştim.

     Fakat bilmediğimi bana öğretmekle mükellef olan öğretmenimiz kendi suçunu bana yükleyerek bu konuda % bir bile değil,hatta binde bir bile olmayacak uygulamayla 5. sınıf ‘da beni bırakarak sınıf tekrarıyla bir yılımı çaldı.!!!

 SOLCU ÖĞRETMENİMİZ ŞIMARIK ZENGİN KIZIN SUÇULU OLMASINA

  BAKMADAN, NEDENİNİDE SORMADAN HAKSIZ YERE ÖLESİYE DÖVDÜ

     5. sınıfı tekrar okurken solcu olan öğretmenimiz ise kendi görüşündeki öğretmenlerle çoğu zaman boykotta olduklarından derse girmiyordu.

     Derslerimiz boş geçerken ilimizin şu anda da ünlü olan işadamının şımarık kızıyla onun sınıfında okuyorduk.

     Bu şımarık kız benden kullanmak için aldığı kalem,silgi ve diğer ders aletlerini işi bittiğinde teşekkür ederek iade edeceğine kırıp atıyordu.

     Bu nedenle kendisine istediklerini vermek istemiyordum.

     Babamın Hollanda’dan getirdiği piyasadakilerin 10 misli değerindeki Pergelimi istediğinde bunuda işi bittiğinde kıracağını bildiğim için vermek istemedim.

     Yemin ederek kırmayacağını ısrarla belirtmesi üzerine istediğini kendisine vereceğimi,fakat kırar ise kendisini döveceğimi peşinen söyleyip verdiğim Pergelide işi bittikten sonra kırınca kendisini dövdüm.

      İş adamının şikâyeti üzerine sözde solcu olan,garipten,köylüden yana olduğu iddiasındaki öğretmenim beni ve şahitlerimi dinlemeye bile lüzum görmeden yaşımada bakmadan ”Ulan sen nasıl… beyin kızını döversin?”diyerek ölesiye dövdü.

İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ AMANTUYE İNANDIĞIMDAN

      10 OLAN NOTUMU “SIFIR” YAPTI!!!

    Eğitimim boyunca çok başarılı bir öğrenci olmasam da özellikle Tarih ve İngilizceyi seviyordum.

     Bu ilgim nedeniyle en iyi notlarımı da bu derslerden alıyordum.

     İngilizce dersinin birinde “Aşk ve Çiçek” isimli şarkıyı öğrenirken öğretmenimiz” Bu şarkıdakilerde Mısırlılar gibi öldükten sonra dirileceklerine inanıyorlar.”!!!deyince dayanamayarak ”Öğretmenim biz Müslümanlarda öldükten sonra dirileceğimize inanıyoruz.”!!!dedim.

     Öğretmen ”Hadi oradan gidip gelen varmı?”deyince bunu dinimizin Yüce Kitabı Hz. Kura’nın ve Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’in anlattıklarından öğrenip iman ettiğimizi söyleyince kabul etmedi.

    Israr edince de defalarca sözlüye kaldırıp işlemediğimiz konuları sorunca yeterli cevabı veremediğimden ortalaması 10 olan notumu sıfıra düşürerek o sene İngilizceden sınıfta bıraktı.

    METEMATİK ÖĞRETMENİMİZ KIZLARA HAVA IÇIN DÖVÜYORDU

    Kılıç Aslan Ortaokulunda yerden bitme,konuşma özürlü olan köydeki ilkokul öğretmenimiz gibi psikopat  matematik öğretmenimizde sözlü  ve yazılıda 10’dan aşağı not alana büyük tahta pergel ile her eksik not için gözümüzden yaş getirtecek şekilde 2’şer kere vuruyordu.

     Bu öğretmenimiz ayrıca da parmaklarını bükerek özellikle zengin ve güzel kızlara bakarak tepemizden gözümüzden yaş getirtecek şekilde vuruyordu.

    Bu öğretmenlerimizden beni 5. Sınıfta Türkçe bilmediğim gerekçesiyle bırakanın ısrarıyla Fatiha Suresini öğrenmeden ve vefat etmesinden, solcu öğretmenimiz inde,sonradan 5 vakit Namaz kılması ve vefatı nedeniyle ikisine de olan hakkımı helal ediyorum.

    Cenab-ı Allah(C.C.)’ımızında kendilerini af etmesini canı gönülden diliyorum.

    Köydeki 4. sınıf öğretmenini,İngilizce ve Matematik öğretmenini ise af etmiyorum.

    Bu nedenle de ellerini de öpmüyorum.

    Benim ve benimle birlikte okuyan arkadaşlarımın yaşadığı bırakın eğitimciye hiçbir insana yakışmayan olumsuzlukların hiç bir öğretmen tarafından öğrencisine yaşatılmasın.

    Hakkıyla eğitim veren eğitim ordumuzun tüm mensuplarının ellerinden öpüyor,hak ettikleri maddi ve manevi tüm imkanların kendilerine tam olarak sağlanması dileğiyle 24 Kasım Pazar günü idrak edilecek olan öğretmenler gününü tebrik ediyorum.

      Cuma’nız Mübarek Olsun.

      Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun


22.11.2013 00:00:00

Ali Genç

Bu Öğretmenlerin Elini Öpmem!!!

Bu Öğretmenlerin Elini Öpmem!!!