Hafta içi ilimiz genelinde apartman kapılarına bırakılan bir gazeteyi görenler olmuştur. Gazetenin adı “OSB TÜRK” kimler evlere dağıtıyor ya da servis ediyor anlamış değilim. Salı gecesi Ak Partinin Yavuz Sultan Selim mahallesinde yaptığı mitingi takip ettikten sonra dönerken bir arkadaşım telefon açtı. Evinin kapısına bırakılan bir gazeteden bahsetti ve benim görmemi istedi. Gece bir yere oturup arkadaşlarla gazeteyi inceledik. Eve geldim apartman kapısında aynı gazeteyi gördüm aldım eve çıkardım şu anda yanımda.

       Gazeteyi inceledim ve yazarlarını okudum, hatta gazete hangi siyasi partinin diye dikkat ettim. Sonra içeriğine dikkat edince anladım ki, paralel yapı ile aşırı sol yazarların birlikte çıkardığı ve Ak Partinin yıpranması, Başbakanın hırsız ve yolsuzluklarını anlatıyor.

      Hırsızlık ve yolsuzluk yaygarasını anladık da, bir Müslümanla aşırı sol görüşlü insanlarla aynı kefede harekete anlam veremedim. Kürt sorununu yeniden gündeme getirerek Kürdistanın oluşması için cemaat mi feda edildi iddiası yanında. Hasan Cemal ve başka sol kalemlere yer verilmesi dikkatimden kaçmadı.

     İç sayfaya bakıyorum son dönemlerde Ak Partiden istifa eden milletvekillerinin tamamının Ak Parti aleyhine verdikleri görüş ve beyanatlarına yer verilmiş. Cemaate yakın Milletvekilleri ile cemaate yakın olmayan milletvekillerinin tamamına sahip çıkılmış. Yani anlayacağınız dinli, dinsiz, ateist, sağcı, solcu, futbolcu ne kadar Ak Parti karşıtı varsa onlara kucak açılmış.

      Ak Parti karşıtı kim olursan ol sahip çıkılmaya çalışılması bana denize düşenin yılana sarılmasını hatırlattı. Dün sövdüğün, cezaevine soktuğun, yok etmek için her yolu mubah gördüğün insanların bir araya gelmesi bana çok enteresan geldi. Gazetenin bazı yorum köşelerini okudum ve şu sonucu çıkardım, Amerika ve İsrail vari politika burada işlenmiş.

     Be kardeşim sen bir parti değilsin, siyasette yapmıyorum diyorsun. Peki, bu gazeteyi kimin adına ve hesabına dağıtıyorsun onu anlamadım. Buradan tek anladığım Ak Partiye karşı ol da istersen oyunu komünist partisine ver mantığı. Böyle gazete dağıtacağına çık ortaya kur bir parti anlat parti programını ve kimliğini vatandaş seni değerlendirsin.

      Burada anlamak istediğim bir diğer husus ise, Ertuğrul Günay, İdris Naim Şahin gibi siyasetçilere ne demeli. Ertuğrul Günay önce sağcı mı solcumu bunu bir izah etmeli. Dün solcuydun, bugün sağcı oldun, yarın cemaatçi. İnsanın bir omurgası ve duruşu olmalı, siyasette bir şahsiyet olmalı. Dün seni Milletvekili yapan kişiye methiye yazacaksın, bakanlıktan alınınca dedikodu üreteceksin. Partiden ihraç edilince genel Başkanına veryansın edeceksin.

      İdris Naim şahine kimse masa vermezken Erdoğan önce sekreter yapıyor. Sonra partiye kurucu yapıyor, ardından milletvekili yapıyor. Yok, bu yetmedi, Genel Başkan yardımcısı ve ardından Bakan yapıyor. Görevden alınınca yüzüne kimse bakıp tanımazken seni toplum içine çıkarıp saygın hale getiren Genel Başkanına ver yansın edeceksin.

      Beyler bu tür siyasetçiler parti kuracaklarmış, kurunda hele bir görelim. Kaç gün ömrünüz olacak ne kadar yaşayacaksınız. Omurgası, siyasi duruşu olmayanların ömrü çok kısa olur. Bu hangi partide olursa olsun duruşu olmayanların siyasetteki kalışı kısa olur.

     Kimsenin tanımadığı ve genel Başkanların elinden tutup toplumun önüne çıkardığı insanlar bir yerlere gelince dünyayı ben mi yarattım zannediyorlar. Ama bir bakmışın dünyanın sahibi var sen kimsin deniyor ve siyaset sahnesinde esamesi okunmuyor. Bunların örneklerini çok gördük ve yaşadık. Hasan Celal Güzel, Mehmet Yazar, A. Latif Şener, Bedrettin Dalan gibi daha neler neler partisinden ayrılıp parti kurdular. Ama unutulup gittiler ve esameleri okunmuyor siyaset sahnesinde yok olup gittiler. Önemli olan şöhret olmak ya da tanınmak değil, duruşun ile halkın gönlünü kazanmaktır.

 

      Bahse konu ettiğim gazetede yeni partiden söz ediliyor, küskün silahşörlere yer veriliyor. Görelim 30 Mart neyler eylerse güzel eyler. Bekleyip görelim sonuç ne olacak, halkımız bu gazete dağıtıcılarına mı yoksa ülke istikrarına mı evet diyecek.    


29.03.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Bu neyin çabası anlamadım

Bu neyin çabası anlamadım