Geniş duble yolun kenarından açılan aynı şekildeki bir geniş bir kapıdan içeriye girmek isteyenlerin kontrol edildiği istenmeyenlerin geçmesinin engellendiği nizamiyeden geçiliyor.

    İçeriye derken öyle bir kapalı mekâna değil önce olabildiğince geniş neredeyse tam ortasında bir yaşam alanı olan bahçeye giriliyor.

   Bahçe işinin ehli bir Peyzaj Mühendisi tarafından veya bu mühendis veya mühendislere yapılan yönlendirmeyle projelendirilmiş.

  Yine işinin ehli olan Park ve Bahçeciler tarafından bu proje uygulanmış.

  Bunların arasına sadece Avrupa da görebildiğim muhtemelen altına radyal demir döşenerek ve bu demirin üstüne beton atılarak çökmesi engellenen zeminin üstüne mozaik kalitesinde bir asfalt atılıp çok güzel bir şekilde sıkıştırılmış.

   Sağ tarafta burada yaşayanların genel olarak dışarıda yiyecekleri yemekler veya verecekleri partilerdeki servisin hazırlığının yapılacağı ve servisin yapılabileceği bir kapalı mekan.

  Hemen bunun yanında 4 ile 5 binek aracının girebileceği geniş ve yüksek bir araba garajı ve içinde 1’i 4 çeker, 1’ Mercedes makam aracı ve diğeri ise özel plakalı üç araç.

  Buranın üzerinde birde yüzme havuzu olduğunu ise benden daha teferruatlı şekilde mekanı gezme imkanı bulan Erdoğan Kaya’nın konuyla ilgili yazısını okuyunca öğrendim.

  Ana binanın üst tarafında burada yaşayanlarla eş dost ve arkadaşlarıyla Basketbol, Voleybol ve tek kale futbol maçı yapabilecekleri Potaları da olan aile içi veya daha kalabalık guruplarla spor yapılabilecek bir alan.

   Hemen yanında Parklarda bulunan tüm spor aletleri.

  Bunların sağ tarafında bir kamelya ve mekanın ön ve arka tarafında yürüyüş bantları.

 Yani 5 yıldızlı bir hayat sürebilmek için akla gelip, gelmeyen her şey.

  Etrafı yüksek duvarlar ve bu duvarların üstündeki parmaklıklı demirlerle çevrili bu bahçenin içinde ise betonarme karkas olarak yapılıp daha sonra bu karkasın üstüne muhtemelen dış cepheye andezit giydirilmiş bir konak.

  Şehir tarafına bakan ana giriş taç kapıdan içeriye girişin solunda geniş ve lüks şekilde döşenmiş aynı lüks kalitede mobilyaları ve uzaktan kumandayla kontrol edilen avizeleri olan bir salon.

  Tam karşısında “Amerikan Mutfak “ olarak tabir edilen bitişik oda ile arasında duvar olmayan buradakiler veya diğer yerlere servis imkanı veren bir başka salona bakan geniş mutfak.

  Bunların ilerisinde Şark Köşesi olarak kullanılan bir oda ve bu odanın karşısında soldaki büyük salonun bitişiğinde yürüme bandı ve diğer spor aletler ininde olduğu bir fitness Center olarak kullanılan bir oda.

   Yukarıda ise şehir manzaralı, içinde banyo, Lavabo ve giyinme odası da bulunan bir yatak odası.

   Bu odanın bitişiğinde duşa kabini ve onun yanında ise bir sauna.

   Bu odaların karşısında yine şehir manzaralı bir salon ve yarım kapalı muhteşem Aksaray manzaralı geniş Balkon teras.

    Anlattığım bu yerin neresi olduğunu tahmin etmişsinizdir.!

    Bilemeyenler içinde ben söyleyeyim.

   Burası yetkililerin açıklamalarından öğrendiğimize göre Belediye tarafından resmiyette “Sosyal Tesis” olarak yaptırılan eski Başkan Palta’nın görevi boyunca kullandığı 3. Lojmanı olan Devlet Hastanesi karşısındaki Petrol İstasyonu ile Vali Konağı arasındaki bina.

    Seçimden sonra ilk defa Makamdayken kendisine “ Sayın Palta” diye hitap eden meslektaşımız tarafından hizmetçisi, uşağı, parkçısı ve güvenlikçi sayısıyla gündeme getirilip daha sonra bu konuda Gökten Öztürk’le diğer meslektaşlarımız tarafından yazılanlara verilen cevapta Lojman yönetmeliği gereği oturanın 6 ay kullanma hakkının olduğunu bu konuda yazılanlardan öğrendiğimiz yapı.

    Bu binayı ve bahçesiyle çevre düzenlemesini ve müştemilatını yapan burasını sırtına alıp ta götürmedi.

    Yapılış maksadı farklı olsa da bu estettik ve peyzajı düşünenleri ve tatbik edenleri Aksaray’a böylesi bir mekanı kazandırdıkları için tebrik etmek gerekir.

 BENİM ANLAMADIĞIM BU BİNAYLA İLGİLİ KETUMLUKTUR!!!

   Başkan Yazgı’nın ilk iftarı Yetim çocuklara verdiği bu mekanda Pazar günüde biz medya mensuplarını ağırladı.

   Yemekten sonra Gökten Öztürk ile iftarımızı açtığımız yazının girişinden itibaren hakkında bilgi verdiğim konağı gezerken Milletvekili İlknur İnceöz ünde Başkan Yazgı’nın eşi hanımefendiyle burasını ilk defe görüyormuş gibi gezmesi dikkatimden kaçmadı.

   Kendisine bunu sorduğumda aldığım cevapla şaşkına döndüm.

    İlknur hanımda burasını bizim gibi ilk defa geziyormuş.

   Bahçeyi sadece bir defa bir düğün vesilesiyle gördüğünü fakat binanın içini şimdiye kadar göremediğini.

  Hatta burada başkanın kendilerini misafir etmelerini istemelerine rağmen bunun bir türlü gerçekleşmediğini belirtti.

    Belediye Başkanlığı görevi boyunca 3. Lojmanı olan bu bina kamu malı olduğundan içini dışını herkesin bilmesi gerekirken bunun yapılmayıp birde üstüne üstlük kendi partisinin kıdemli bir vekilinin talebine rağmen ondanda bunun esirgenmesi ketumluğunu doğrusu ben anlayamadım.

   Anlayan varsa beri gelsin.

 

  Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


16.07.2014 00:00:00

Ali Genç

Bu Ketumluk Niye`

Bu Ketumluk Niye?