Bu yazıyı, daha doğrusu yaşadığım mutluluğu aslında çok önceleri yazacaktım fakat gündemin yoğunluğu nedeniyle ancak şimdi yazabiliyorum.

   Peşinen benim mutluluktan ağlayacak hale getiren gözlerimin dolmasını sağlayan duygusallığa sebep olan delikanlımıza canı gönülden teşekkür ediyorum.

  Kendisinden ve ecdadından Ulu Yaratanımız razı olsun.

  Gerçekten de her makam sahibi benim bizzat şahit olduğum gibi onun kadar çaba sarf etse memleketimiz güllük gülistanlık olur.

   Bahsettiğim medya organlarında rastlamadığım en büyük sıkıntımız olan tanıtımımıza katkı sağlayan bir çalışma.

  Tanıtımımızı dizinin seyredildiği her yerde yapılmasının, şehrimizin ve ilimizin isminin buralarda birçok sahnede geçirilmesinin yanında tarihe şan veren din adamlarımız ve kahramanlarımızın da bize ait olmalarının insanların zihinlerine işlenmesi.

BU TANITIMI YAPTIRMAK HER YİĞİDİN HARCI DEĞİL!

 Aslında bu görev sosyal medyanın bu kadar sık kullanıldığı, istenen makama ulaşmanın bir tuş kadar yakın olduğu zamanda mevki ve makamına bakılmaksızın Aksaray ili genelinde oturan, Aksaraylı olup ta Türkiye genelinde ikamet edenler ile Yurt dışındaki tüm hemşerilerimizin de asıl görevi.

   Fakat ne hikmet ise? Al takke ver külah? misali sürekli medya organlarında boy gösterenlerden istisnanın dışında kalan bir avuç idealist haricinde umursanmayan yapılmayan bir çalışmadan bahsediyorum.

  Bahsettiğim kişi daha öncede Aksaray´a ait birçok değerin aidiyet sıkıntısının ortadan kaldırılması, bu konuda yapılan yanlışların düzeltilmesi için çaba sarf eden Aksaray İl Kültür ve Turizm müdürü Mustafa Doğan Bey.

  Bu günkü yazımıza konu olan samimi çabası ise önce reytingi epeyce yüksek olan Muhteşem Yüzyıl Dizisinin senaristi Yılmaz Şahin ile irtibata geçerek ve tüm tarihi belgeleri kendisine göndererek ikna edip dizin üç bölümünde ? Oğlan Şeyh? olarak tarihe geçen  manevi dünyanın öncülerinden olan hemşerimiz Pir Ali Sultan Hazretlerinin oğlu İsmail Maşuki Hazretlerinin Aksaray lı olduğunun da vurgulanmasıyla dizide yer almasını sağladı.

  Yaptığı ikinci girişim ile de Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde ise Bağdat seferinin işlendiği bu senenin Mayıs ayının sonunda yayınlanan 55. bölümünün önce 29. Dakikasında Bağdat Fatihi hemşerimiz Genç Osman´ın İranlılar tarafından yapılan savaş hilesinin bertaraf edilmesini sağlayan ve Aksaraylı olduğunu söylemesi ve  şehit olması sahnesinin dizide yer almasını sağlamasıdır.

İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ MUSTAFA DOĞAN VE EKİBİNİN YAPTIĞINI HER  İL BİRİMİDE YAPMALI

   11000 yıllık geçmişi ve bu geçmişinde yer yüzünde maddi ve manevi ilimlerin gerçekleşmesine vesile olan onlarca ilk ve tekin merkezi, sayısız devlet ve siyaset adamıyla bilim adamı ve kahramanın membaı olan, üç semavi dinin yer yüzündeki nadir merkezlerinden.

  Selçuklunun Şanlı başkenti Aksaray´ımızın tanıtımı ve diğer  onlarca konudaki  yer altı ile üstü zenginliğimizin bilinmesi ve bilinenlerin insanlık alemiyle de paylaşılması.

  Tarım ve hayvancılığımızla sanayimizin ve Turizmimizin de hak ettiği yere gelmesi  için mevki ve makam sahibi olan herkesin görevi olduğundan her il birim amiri ile atanmış ve seçilmişinde elinden geleni yapması dileğiyle Mustafa Doğan bey ve bu çalışmaya katkıda bulunan herkese bir kez daha canı gönülden teşekkür ediyorum.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 

 


6.08.2017 23:37:03

Ali Genç

Bu mutluluğu yaşatmak her makam sahibinin görevi değil mi?

Bu mutluluğu yaşatmak her makam sahibinin görevi değil mi?